2024.04.27. - Zita

Kuszkusz kölyök született Budapesten

Kuszkuszkölyök született a Fõvárosi Állat- és Növénykertben. Bár a kis erszényesnek anyja már az elmúlt év végén életet adott, a napvilágot csak nemrég látta meg: idáig az erszény rejtekében cseperedett.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A kuszkusz ideje jó részét a fák ágain kúszva tölti, az egyszínû kuszkusz azonban csak részben nevezhetõ fán lakó fajnak. Viszonylag sokat mozog a talajszinten. Az állat akár ember alkotta üregekbe, például vízelvezetõ csövekbe is beköltözhet. Az egyszínû kuszkusz õshazája az Ausztráliától északra található hatalmas sziget, Új-Guinea, illetve a jóval kisebb Aru-sziget.

A nõstények bõ két hétig vemhesek, az embriószerûen fejletlen újszülöttek növekedése a hasi erszényben folytatódik tovább. Rendszerint egyetlen utód születik, de ikrek is elõfordulhatnak. A kölyök általában 108 napos kora körül hagyja el elõször az erszényt, ekkorra nemcsak a szõre nõ ki, hanem a szeme is kinyílik. Egy hónappal késõbb már legalább annyi idõt tölt az erszényen kívül, mint magában az erszényben. Véglegesen pedig a 160. és a 200. életnap után költözik ki az erszénybõl.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra