2024.03.29. - Auguszta

Két hónapig

A négyéves cicusnak két hónapjába telt, mire legyalogolta a távot gazdáik floridai otthonához.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A Holly nevû macska a daytonai autóverseny-pálya parkolójában tûnt el az amerikai házaspár lakókocsijából, miután megijedve a tûzijátéktól elszaladt. Jacob és Bonnie Richter napokon át keresték a szívükhöz nagyon közelálló cicust, szórólapokat osztogatva és felkeresve a helyi állatmentõket, de nem jártak sikerrel. Végül kénytelenek voltak a macska nélkül hazamenni a több mint háromszáz kilométerrel távolabb található Palm Beach-i otthonukba.

A házaspár két héttel késõbb még kapott egy üzenetet, hogy a cicust látták egy kóbor macskákat etetõ étteremnél, de Holly újra eltûnt, mielõtt érte tudtak menni. Ezután semmi hírt nem hallottak a tavaly november negyedikén eltûnt macskáról, és már kezdték feladni a reményt, hogy valaha is újra láthatják.

Két hónappal késõbb egy teljesen lesoványodott és kimerült, sebes lábú Holly jelent meg egy Palm Beach-i ház udvarán. „Szörnyen nézett ki, alig állt a lábán” – mondta el a ház tulajdonosa, Barb Mazzola. A férfi gyorsan megetette és megitatta a kiéhezett állatot, akit egy hét múlva, amikor már kissé erõsebb lett, sikerült elvinnie egy állatorvoshoz. Ott megtalálták a cicába beültetett chipet, amely alapján azonosítani tudták gazdáikat. Mint kiderült, a Richter házaspár alig több mint egy kilométerre lakott Mazzolától, ahol cicájuk 62 nappal eltûnése után kikötött.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra