2024.04.18. - Andrea, Ilma

6,17 méter és több mint egy tonna a világ legnagyobb krokodilja

A világ legnagyobb fogságban élõ sósvízi krokodiljává nyilvánították Lolongot, a Fülöp-szigetek déli partjainál tavaly befogott krokodilt, amely 6,17 méteres hosszával és több mint egytonnás súlyával immár hivatalosan is megelõzte Cassius nevû ausztrál társát.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A krokodilt tavaly szeptemberben ejtették fogságba Mindanao szigetén, Bunawan város külterületén. Az állat most lett hivatalosan Guinness-világrekorder. A korábbi világcsúcstartó hüllõ, Cassius az ausztráliai Cairns állatparkjában él, és 5,48 méter hosszú. Mielõtt elkapták, Lolong hosszú idõn át tartotta rettegésben a települést: feltételezések szerint felfalt egy környékbeli halászt, egy 12 éves kislányt és egy vízibivalyt is.

A Lolongot ért "dicsõség" hírét vegyes érzelmekkel fogadta a 37 ezer lakosú Bunawan, amely Agusan del Sur tartományban fekszik. Amint azt a polgármester, Edwin Cox Elorde elmondta, a falusiak egyrészrõl büszkék a terület biológiai sokszínûségére, amelyet az állat léte bizonyít, másrészrõl azonban a mocsaras térség zömmel gazdálkodással foglalkozó lakóit félelemmel tölti el annak lehetõsége, hogy Lolong nem volt egyedül, és így a jövõben több hasonlóan nagytestû hüllõtõl is tartaniuk kell.

Az óriási krokodil a Bunawan határában fekvõ új ökoturisztikai park legfõbb látványossága lett, a nyitás óta már több ezren voltak kíváncsiak a hatalmas állatra. A belépõdíjakból származó bevétel a krokodil gondozására és etetésére, valamint a park fenntartására megy el.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra