2024.04.19. - Emma

Tiltakoznak az elevenen elégetett kutyák miatt

Szörnyû módszerekkel pusztítják a foci Eb megrendezésére készülõ Ukrajnában a kóbor ebeket. Az akciónak már ember áldozata is van - mondta az Állatvédõrség vezetõje.

Világszerte tiltakoznak az ukrajnai kutyamészárlások ellen. Március 31-én Budapesten, a Deák téren az Országos Állatvédõrség is demonstrál az ukrajnai események miatt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az idei labdarúgó-Európa-bajnokság megrendezésére készülõ országban brutális módszerekkel szabadulnak a városképet rontó kóbor ebektõl. Az állatvédõ szerint hétfõi hír, hogy már egy kislány is áldozatul esett a kutyák elleni irtóhadjáratnak, miután a gyerek belekóstolt az állatoknak kihelyezett méregbe.

Az állatvédõk szerint nem igaz az ukrán hatóságok azon állítása, hogy csak a beteg, öreg ebeket ölik meg. Tanúvallomások, videofelvételek bizonyítják, hogy kölyök- és anyaállatokat is meggyilkolnak a sintérek. A kóbor kutyákat a méreg mellett golyóval is pusztítják, valamint az is megtörténik, hogy krematóriumokban végeznek velük. „Beledobják egy mozgó gépjármûre fölszerelt gázüzemû szerkezetbe, ahol élve elégetik ezeket az állatokat”.

Az állatvédõk szerint elfogadhatatlan, hogy Ukrajnában ilyen középkori, barbár módszerekkel akarják eltüntetni a kóbor állatokat az utcákról. „A sport szép dolog, támogatandó, de azok az emberek, akik oda kiérkeznek, azok a versenyzõk, azok a szurkolók sem hiszem, hogy egyetértenének ezekkel a módszerekkel. A sport egyik alapszabálya a fair play, és ez az élõvilággal szemben nem az”.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra