2024.04.19. - Emma

Az éttermi rákot is védi a jogszabály

Szokatlan állatvédelmi rendelkezéseket hozott Genova önkormányzata. Nemcsak a háziállatok, védelmet kaptak a hangyák és a languszták is.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Ötvenegy cikk rögzíti az állatok jogait Genovában. Tilos a kutyákat kizárni a lakások teraszára megakadályozva az emberekkel való kapcsolatukat. Ha egy az utcai macskákat etetõ asszony meghal, a város eteti tovább a cicáit.

Liguria tartomány székhelyének új állatvédelmi szabályzata azonban nem csak a megszokott kedvencekkel törõdik. Az önkormányzat zöldterületén védettnek számítanak a hangyabolyok is. Aki ezeket pusztítja, ötventõl ötszáz euróig terjedõ bírságot kockáztat. Márciustól júliusig nem szabad metszeni a fák ágait, ha mégis szükség van rá, a madárfészkeket vissza kell helyezni a lombok közé. Tilos etetni a vaddisznókat és õzeket, amelyek a környezõ hegyekbõl gyakran lemerészkednek Genovába. Tilos aranyhalakat és teknõsöket a szökõkutak medencéjében elhagyni. Bírság jár azért, ha az éttermek kirakatában az élõ langusztát jégkockákra teszik ki, és a genovaiakra büntetés vár, ha a teraszaikon levõ virágtartókból 10-15 naponként nem ürítik ki az álló vizet - így nem kell agyoncsapni a szúnyogokat. Védett állattá vált a méhecske, a tücsök és a denevér, amely számára a házfalakra bat-box denevérlakot kell felszerelni.

Éljenek az állatok! - írta a Corriere della Sera. A napilap csak azt kérdezte, hogyan egyeztethetõ össze mindez azzal, hogy a kikötõváros Genovában majdnem mindennapos az egérirtás.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra