2024.04.19. - Emma

Maradhat a panda

További két évig Thaiföldön maradhat az a kínai óriáspanda kölyök, amelynek több millió rajongója és saját internetes valóságshow-ja is van már az országban - jelentette be csütörtökön a Csiang Maj-i állatkert.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az 1 éves és 10 hónapos Linping az elsõ óriáspanda, amely Thaiföldön született. Szüleit éveken át bátorították a szaporodásra az állatkert gondozói, a bocs azonban végül mesterséges megtermékenyítés útján fogant. Linping szülei 2003-ban kerültek Thaiföldre, egy tízéves kölcsönmegállapodás részeként, a bocsnak pedig az eredeti szerzõdés szerint kétéves kora elõtt, azaz idén májusig Kínába kellett volna utaznia. Peking azonban engedélyezte, hogy újabb két évre a thaiföldi állatkertben maradhasson a bocs, és így a szüleivel együtt utazzon majd Kínába.

Linping egyébként valóságos nemzeti sztár az országban. A 24 órás, élõ, internetes Panda Csatornán tömegek követik minden mozdulatát, 2009-ben pedig 22 millióan tettek javaslatot az állatkertnek a bocs majdani nevére. Az állat neve 'jégerdõt' jelent kínaiul, és az anyja neve (Linhuj - 'szép erdõ') és Csiang Maj folyója, a Ping folyó keresztezésébõl ered.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra