rss
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés
 • Feketebogaras Sámuel

 • Share on Tumblr

  Feketebogaras Sámuel onnan kapta nevét, hogy szeretett a palotakertben bogarászni.Egyébként Feketebogártalan Bámulmér feketebõrû király kedvenc cicája volt, szép fekete szõrû, és nem szorult rá a bogarászásra, csak kedvtelésbõl csinálta.

  Egyik nap a cica megkérdezte király gazdáját, hogy miért nem terjesztette ki uralmát a szomszédos szigetre, amikor az olyan szép zöld pálmafákkal borított.
  - Ördögbajusz, angyalhaj, búbánatos békabaj! - borult el a király derûs kedve.
  Ott ma egérkirályság van!Mindent megrágnak, szétrágnak.Te talán tudnál segíteni a dolgon, de te vagy nálam az egyetlen cicus, nem kockáztathatom, hogy valami bajod essék!Ne merészkedj oda!
  - Nono, király uram! - nyávogta vissza a cica.Ne félts engem!Majd egy egér, két egér onnan múltba mendegél.Áthajózom, lehet, maradok egy jóideig, de ne nyugtalankodj!Az az idõ csak nekem lesz jó, nem az egereknek!
  Át is hajózott Sámuel cica.Bajuszmozgató Duplafarkincás, a sziget királya, nagyon csodálkozott, mert még sohasem látott macskát.Az egész udvartartása vele ámuldozott, részint mert ha a király így tesz, az udvaroncoknak is szinte kötelezõ, másrészt még õk sem láttak ilyen bundás jövevényt.Kérdezte is az egérkirály, miután visszatette helyére a meglepetéstõl leesett állát:
  - Ki vagy, te furán szõrös jövevény?!
  Sámuel félrevonta a duplafarkincás királyt, és a fülébe súgta:
  - Nagy vészrõl, nagy észrõl hozok híreket!Parancsolj ki mindenkit a trónterembõl, mert amit mondani fogok: titok!
  - Még a titokminisztert is kiparancsoljam?! - hüledezett az egérkirály.Õ a titoktartásért kapja a fizetését!
  - Õt fõképpen, de a többit is! - nyávogta rá a cica.
  Így is tett a király.A cica meg elmesélte, hogy õ egy másik szigetrõl jött, de oda, sajnos, késõn érkezett.Az ottani egérkirály ellen fellázadt az egerek egyrésze, megölték a királyt, a királynét, de még Fintorgóorrú, a szakácsné sem úszta meg a dolgot!Bizonyságul bemutatott három icipici szalonnabõrke-darabkát.Csak ennyi maradt a szomszédos sziget egérkirályából, egérkirálynéjából és szakácsnõjébõl!
  - Még a szakácsnõbõl is csak ennyi?! - ijedezett a berezelt egérkirály, de annyira, hogy bajusza is belerezgett.Sámuel cica azonban elárulta, hogy õ lázadásszakértõ, királyságvédõ és egérbirodalom oltalmazó egyszemélyben.Õ majd megszervezi a királyi õrséget, kiképzi, katonákat csinál a jelentkezõkbõl, ha Bajuszmozgató Duplafarkincás király megbízza ezzel.
  A király megbízta.Sámuel kiválasztott az õrséghez száz egeret a háromezer önként jelentkezõbõl, de, sajnos, mind a száz puhánynak bizonyult.Annyira puhánynak, hogy még bõrke sem marad belõlük õrnek.Idõ múltával még több õrnek jelentkezõ múlt el, de azért csak eljött az az idõ is, amikor már senki sem jelentkezett önként.Mindennek eljön az ideje!
  Az egérkirályhoz ekkor küldöttség ment, hogy a "rejtélyes egéreltûnésekre" felhívja a koronás fõ figyelmét.Ám Sámuel cica rámutatott: egyrészt az egér nem él örökké, még akkor sem, ha királyõrnek jelentkezik, másrészt aki panaszkodik, tulajdonképpen ravaszkodik, nem akarja fizetni a házadót, meg kell büntetni az ilyen lázadót!
  Az egérkirály Sámuelre bízta a lázadók megbüntetését, aki azonban a megbüntetést eltüntetésre módosította.Kicsit sajnálta ugyan, mármint saját magát, mert kezdett elhízni.A király viszont elégedett volt a cicával, mert szakácsnõjével nem történt semmi baj, sõt, még felesége is épségben aluszkált valahol.Sámuel egyre-másra hozta a gyõzelmes híreket, fogytak a lázadó egerek.
  A király várta-várta az idõt, amikor az utolsó ellene lázadó egér is elnyeri méltó büntetését.Már kicsit türelmetlen volt, mert végül nemhogy a feleségét, de már a szakácsnõjét sem találta.Feleség az feleség, szakácsnõ nélkül pedig nincsen eleség!Kissé vádló hangon vonta kérdõre Sámuelt:
  - Még mindig nem sikerült felszámolnod az egérlázadást?!Ráadásul a szakácsnõm is eltûnt!Itt akarom látni, trónszékem elõtt,az utolsó lázadót!
  Sámuel cica elmosolyodott:
  - Úgy látom: fellázadtál saját béketûrésed ellen, felséges duplafarkincás király!
  Ezek szerint te magad vagy az utolsó lázadó!
  Megijedt a király, eliszkolt volna, de a cica mindkét farkincáját elkapta, a királyt pedig bekapta.A királyi korona azonban megakadt a torkán.Majdnem
  cicatragédia lett belõle, de Sámuel gyorsan elmondta magában a koronáról való lemondást segítõ versikét:

  Nem kell ez a korona!
  Koronácska, nem oda!
  Lucsok, latyak, lefetye,
  kopasz kukac, kifele!

  Ebben a pillanatban kipattant az egérkirály koronája a cicaszájból.Sámuel kicsit lihegett, de utána megkönnyebbülten nyújtozott el az egértelenné lett szigeten.
  Visszahajózott Feketebogártalan Bámulmér feketebõrû királyhoz.Hát az úgy megörült, hogy majdnem megõrült örömében, de, szerencsére, mégsem.Sámuelt megcsókolta, kinevezte az egértelenített sziget alkirályává, kiutaltatott neki évi
  háromszázhatvanöt lúdmájat javadalmazásként, valamint megkapta a Válogatási Fõbiztosi állást is a királyi konyhán.
  No ilyen állást még én is elfogadnék!

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Mozgékony teknõsök: 6000 kilométer 5 hónap alatt

  Öt hónap alatt több mint hatezer kilométert tett meg egy tengeri teknõs az Atlanti-óceánban.

 • 22 méteres bálna vetõdött partra Nagy-Britanniában

  Csaknem 22 méter hosszú bálna vetõdött partra Cornwallban, Nagy-Britannia délnyugati részén.

 • 10 év után visszarepülõ Bumeráng

  London - 10 év után repült vissza egy brit férfi Bumerángja, mármint Bumeráng nevû postagalambja.

  Az immár 13 esztendõs galamb éppen tíz éve lett elõször világhírû, amikor gazdája elajándékozta a madarat Spanyolországba, Bumeráng viszont azonnal visszatért a csaknem 2 ezer kilométeres távolból. Gazdája továbbra sem volt hû hû galambjához: ezúttal egy másik galambtenyésztõnek adta, de már belföldi földinek. Bumeráng onnan is hazarepült.

 • Döbbenetes titok: pacal van a csokiban

  A brit csokoládégyárak jelentõs etikai dilemma elé állították a vegetáriánusokat. Kiderült ugyanis, hogy termékeikben állati eredetû alapanyagok is vannak.

 • Szívbemarkoló: Elütött társát próbálja megmenteni egy kutyus

  Szívbemarkoló: Elütött társát próbálja megmenteni egy kutyusMint a mondás is tartja, a kutya az ember hű barátja. Ez a videó bebizonyítja, hogy ugyanolyan hű kutya társához is, bármilyen veszélyes legyen is a helyzet. A golden retriever egy forgalmas törökországi úton ment át saját életét is kockáztatva, hogy segítsen barátjának, miután azt elütötte egy autó. A sérült kutya az út szélén fekszik magatehetetlenül, bátor, hű társa kihúzza az út szélére, hogy biztonságban legyen. Szerencsétlen pára már nem él, de a goldienek nagy szíve van. Megpróbálja a lehetetlent, megpróbálja életre kelteni.

 • Kutyák támadtak egy kisfiúra Törökszentmiklóson

  A fiú a karján, a fenekén és a combján sérült meg

  Két nagytestû kutya harapott meg egy 13 éves fiút Törökszentmiklóson.

 • Fotósorozat nem túl fotogén állatokról

  Fotósorozat nem túl fotogén állatokrólAz állatok bizony nem minden esetben annyira fotogének, mint az emberek. (Bár tény, hogy az emberek között is van néhány nem éppen túl fotogén egyén, vagy csak egyszerűen nem éppen jól lekapott pillanat.) Előfordul, hogy őket is zavarja a vaku vagy egyszerűen csak nincs kedvük a reflektorfényhez. Az alábbiakban ilyen viccesre sikerült állatfotókból láthattok egy vidám kis válogatást. Van köztük fura arcot vágó oroszlán vagy éppen"röhögő" mosómedve és ló. Bár az utolsó vicsorító cica se semmi, az biztos.

 • Durva: evésre árult kutyahúst

  Durva: evésre árult kutyahústMindenkit ledöbbentett a hír, miszerint Szajolban kutyát vágtak. A férfi pénzhiánnyal küzködött, ezért gondolt arra, hogy levágja a kutyáját. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. – Én csak hallomásból tudom, hogy az egyik itteni férfi levágta a kaukázusi kutyáját, majd becsomagolva, kecskehúsként akarta értékesíteni – mondta el helyszínen egy szajoli férfi. – Hogy igaz-e vagy sem, még az is közszájon forog, hogy akadt olyan, aki vásárolt ebből a húsból – tette hozzá. A Szoljon.hu stábja a helyszínen járt, annál a háznál, ahol a vágás megtörtént.

 • Lajhármakit fedezett fel egy kutatócsapat Borneón

  Éjszakai életmódot folytató új fõemlõsfajt, egyfajta lajhármakit fedezett fel egy kutatócsapat Borneón.

 • Az igazat mérgezõ tulipán

  A császár a piacon járt kíséretével. Volt ott jólnevelt elefánttól neveletlen fehér egérig, ezüstsarkantyús óriáscsizmától pici piros bársonypapucsig mindenféle vevõre váró. Öregember kiabálta fiatalos hangon:

  - Kék virágot vegyenek! Szépikék! Szép a kék! Aki most jön, vehet még!

 • Újra itt a májmételykór

  A sok csapadék miatt ugyanis jelentkezhet náluk a heveny májmételykór. Pocsolyákat, sekély vizeket, valamint a nedves környezetet kedvelõ állataink, a törpe iszapcsigák az idén olyan területeken is elszaporodtak, ahol korábban nem fordultak elõ.

 • Veszélyben a tasmán ördög

  El kellett altatni egy évek óta megfigyelt tasmán ördögöt, mert elhatalmasodott rajta az egész fajt kihalással fenyegetõ titokzatos bõrbetegség. A fejlemény azért jelent nagyon rossz hírt, mert az állatot immunisnak hitték.

 • Mégis él a királyharkály

  A királyharkály jellegzetes dobolását rögzítõ hangfelvételek meggyõzték azokat a szkeptikus amerikai szakembereket is, akik júliusban megkérdõjelezték a 60 éven át kihaltnak vélt madár létezését.

 • Cápa gyomrában találták meg az eltûnt tengerészt

  Az egyik Cápa-film forgatási helyszíne közelében találták meg egy eltûnt tengerész maradványait - egy cápa gyomrában.

 • Pici óriásteknõs született Szegeden

  Szeged - Elsõ ízben született sarkantyús teknõs Szegedi Vadasparkban; a napokban kikelt hüllõ most alig nagyobb egy pingponglabdánál, de ha megnõ, testtömege elérheti a 70 kilogrammot is. - A sarkantyús teknõs a kontinensek legnagyobb termetû szárazföldi teknõse, nála csak a tengeri és a szigeteken élõ fajok hatalmasabbak - mondta Veprik Róbert igazgató.

 • Észak-Britannia fõlustája: autóból sétáltatja kutyáját

  Newcastle - Kiérdemelte az Észak-Britannia lustája címet egy férfi azzal, hogy autóban ülve sétáltatja kutyáját.

  Pórázon történik a dolog, mely a kocsi ablakán lóg ki és végzõdik egy bull mastiff nyakában. Kevin Pyle nem maga vezet, hanem még autóztatja is magát a fiával - bár ezt jól teszi, mert balesetveszélyes lenne és szabálytalan, ha maga fáradna a kormányzással, mivel a kutya elránthatná esetleg a kezét.

 • Óriáskígyó-riadó Dél-Angliában

  Óriáskígyó-riadót rendelt el a dél-angliai rendõrség, miután egy boa constrictor megszökött londoni tulajdonosának otthonából.

  A közel kétméteres, fekete foltokkal tarkázott, egzotikus háziállatként tartott barna bõrû hüllõ a brit fõváros déli részén lévõ Catham egyik villájából csusszant ki hétfõn.

 • Saját kutyája gázolt halálra egy amerikai férfit

  Rendkívül furcsa balesetnek lett áldozata egy amerikai férfi: saját kutyája okozta halálát.

 • Kutyamasszázs: A gyógyító érintés

  Akinek van négylábú társa, az biztosan meg tudja állapítani, hogy kedvence mikor boldog, beteg, ingerült, bûntudatos, féltékeny, tanakodó vagy kétségbeesett.

  Így abban is egyetért velünk, ha az mondjuk, hogy az állatokra kifejezetten jótékony hatást gyakorol a szeretetteljes cirógatás, a féltõ ölelés vagy egy játékos dögönyözés.

  Innen pedig már csak egy - pontosabban hat - lépés, hogy megtanuljuk tudatosan irányítani érintésünket, s akár gyógyító hatást is elérhessünk vele.

 • A gazdi felháborodott, nem maradhat a garázsban az oroszlán

  A szomszédok az állat üvöltésére panaszkodtak

  Oroszlánt talált a rendõrség egy Rio de Janeiró-i ház garázsában.