rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Feketebogaras Sámuel

 • Share on Tumblr

  Feketebogaras Sámuel onnan kapta nevét, hogy szeretett a palotakertben bogarászni.Egyébként Feketebogártalan Bámulmér feketebõrû király kedvenc cicája volt, szép fekete szõrû, és nem szorult rá a bogarászásra, csak kedvtelésbõl csinálta.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Egyik nap a cica megkérdezte király gazdáját, hogy miért nem terjesztette ki uralmát a szomszédos szigetre, amikor az olyan szép zöld pálmafákkal borított.
  - Ördögbajusz, angyalhaj, búbánatos békabaj! - borult el a király derûs kedve.
  Ott ma egérkirályság van!Mindent megrágnak, szétrágnak.Te talán tudnál segíteni a dolgon, de te vagy nálam az egyetlen cicus, nem kockáztathatom, hogy valami bajod essék!Ne merészkedj oda!
  - Nono, király uram! - nyávogta vissza a cica.Ne félts engem!Majd egy egér, két egér onnan múltba mendegél.Áthajózom, lehet, maradok egy jóideig, de ne nyugtalankodj!Az az idõ csak nekem lesz jó, nem az egereknek!
  Át is hajózott Sámuel cica.Bajuszmozgató Duplafarkincás, a sziget királya, nagyon csodálkozott, mert még sohasem látott macskát.Az egész udvartartása vele ámuldozott, részint mert ha a király így tesz, az udvaroncoknak is szinte kötelezõ, másrészt még õk sem láttak ilyen bundás jövevényt.Kérdezte is az egérkirály, miután visszatette helyére a meglepetéstõl leesett állát:
  - Ki vagy, te furán szõrös jövevény?!
  Sámuel félrevonta a duplafarkincás királyt, és a fülébe súgta:
  - Nagy vészrõl, nagy észrõl hozok híreket!Parancsolj ki mindenkit a trónterembõl, mert amit mondani fogok: titok!
  - Még a titokminisztert is kiparancsoljam?! - hüledezett az egérkirály.Õ a titoktartásért kapja a fizetését!
  - Õt fõképpen, de a többit is! - nyávogta rá a cica.
  Így is tett a király.A cica meg elmesélte, hogy õ egy másik szigetrõl jött, de oda, sajnos, késõn érkezett.Az ottani egérkirály ellen fellázadt az egerek egyrésze, megölték a királyt, a királynét, de még Fintorgóorrú, a szakácsné sem úszta meg a dolgot!Bizonyságul bemutatott három icipici szalonnabõrke-darabkát.Csak ennyi maradt a szomszédos sziget egérkirályából, egérkirálynéjából és szakácsnõjébõl!
  - Még a szakácsnõbõl is csak ennyi?! - ijedezett a berezelt egérkirály, de annyira, hogy bajusza is belerezgett.Sámuel cica azonban elárulta, hogy õ lázadásszakértõ, királyságvédõ és egérbirodalom oltalmazó egyszemélyben.Õ majd megszervezi a királyi õrséget, kiképzi, katonákat csinál a jelentkezõkbõl, ha Bajuszmozgató Duplafarkincás király megbízza ezzel.
  A király megbízta.Sámuel kiválasztott az õrséghez száz egeret a háromezer önként jelentkezõbõl, de, sajnos, mind a száz puhánynak bizonyult.Annyira puhánynak, hogy még bõrke sem marad belõlük õrnek.Idõ múltával még több õrnek jelentkezõ múlt el, de azért csak eljött az az idõ is, amikor már senki sem jelentkezett önként.Mindennek eljön az ideje!
  Az egérkirályhoz ekkor küldöttség ment, hogy a "rejtélyes egéreltûnésekre" felhívja a koronás fõ figyelmét.Ám Sámuel cica rámutatott: egyrészt az egér nem él örökké, még akkor sem, ha királyõrnek jelentkezik, másrészt aki panaszkodik, tulajdonképpen ravaszkodik, nem akarja fizetni a házadót, meg kell büntetni az ilyen lázadót!
  Az egérkirály Sámuelre bízta a lázadók megbüntetését, aki azonban a megbüntetést eltüntetésre módosította.Kicsit sajnálta ugyan, mármint saját magát, mert kezdett elhízni.A király viszont elégedett volt a cicával, mert szakácsnõjével nem történt semmi baj, sõt, még felesége is épségben aluszkált valahol.Sámuel egyre-másra hozta a gyõzelmes híreket, fogytak a lázadó egerek.
  A király várta-várta az idõt, amikor az utolsó ellene lázadó egér is elnyeri méltó büntetését.Már kicsit türelmetlen volt, mert végül nemhogy a feleségét, de már a szakácsnõjét sem találta.Feleség az feleség, szakácsnõ nélkül pedig nincsen eleség!Kissé vádló hangon vonta kérdõre Sámuelt:
  - Még mindig nem sikerült felszámolnod az egérlázadást?!Ráadásul a szakácsnõm is eltûnt!Itt akarom látni, trónszékem elõtt,az utolsó lázadót!
  Sámuel cica elmosolyodott:
  - Úgy látom: fellázadtál saját béketûrésed ellen, felséges duplafarkincás király!
  Ezek szerint te magad vagy az utolsó lázadó!
  Megijedt a király, eliszkolt volna, de a cica mindkét farkincáját elkapta, a királyt pedig bekapta.A királyi korona azonban megakadt a torkán.Majdnem
  cicatragédia lett belõle, de Sámuel gyorsan elmondta magában a koronáról való lemondást segítõ versikét:

  Nem kell ez a korona!
  Koronácska, nem oda!
  Lucsok, latyak, lefetye,
  kopasz kukac, kifele!

  Ebben a pillanatban kipattant az egérkirály koronája a cicaszájból.Sámuel kicsit lihegett, de utána megkönnyebbülten nyújtozott el az egértelenné lett szigeten.
  Visszahajózott Feketebogártalan Bámulmér feketebõrû királyhoz.Hát az úgy megörült, hogy majdnem megõrült örömében, de, szerencsére, mégsem.Sámuelt megcsókolta, kinevezte az egértelenített sziget alkirályává, kiutaltatott neki évi
  háromszázhatvanöt lúdmájat javadalmazásként, valamint megkapta a Válogatási Fõbiztosi állást is a királyi konyhán.
  No ilyen állást még én is elfogadnék!

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Brutálisan kivégezte a kölyökkutyát

  Lassan nem lesz olyan nap, hogy ne kelljen beszámolni 1-1 ember brutális állatkezelésérõl :( Agyonvertek egy kölyökkutyát. A kimúlt állat koponyáján több törést talált az állatorvos, az eb nyakát pedig szúrt sebek övezték.

 • Kutyabarát hétvége az egyik fõvárosi bevásárlóközpontban

  Kutyájukkal együtt vásárolhatnak a gazdik az egyik fõvárosi bevásárlóközpontban a hétvégén.

  Magyarországon még nagyon kevés az olyan üzlet, étterem, szálloda, ahová kutyával is be lehet menni. Általában a bolt elõtt vagy a parkoló autóban kell hagyni az ebeket, míg a gazdi elintézi ügyeit, miközben Nyugat-Európában már megszokott, hogy négylábúak társaságában is vásárolhatnak az állatbarátok.

 • Kegyetlen macskakínzó-videó vezethet az állatvédelmi törvényhez

  Egy online videó végre annyira felrázta a kínai törvényhozást, hogy elgondolkoztak: a sajnálkozás és sopánkodás helyett talán törvényt is hozhatnának az állatok védelmében.

 • Biotehenek pártfogoltságban?!

  Madrid - Egy spanyol biofarm pártfogásba adja teheneit és a pártfogási összeget természetben fizeti vissza. A katalóniai Girona közelében lévõ San Feliu de Pallerolsban gazdálkodó Emili Doménech-nek farmja modernizálásához nem volt elég tõkéje. Hogy pénzhez jusson, eredeti ötlete támadt. Ezerötszáz euróért - ennyibe került neki egy tehén 1997-ben - kliensei pártfogásukba vehetnek egy-egy jószágot, és õ ezen összeg fejében tejtermékeket, tartósítószer, színezék, mesterséges aroma nélküli biojughurtot, sajtot szállít nekik. Az ötlet bevált, a pártfogók internetes megrendelés alapján kéthetenként kapják az egészséges táplálékokat.

 • Leonardo DiCaprio egymillió dollárral segít a tigriseken

  A Természetvédelmi Világalap (WWF) vezetésének tagjaként egymillió dolláros adománnyal segíti a vadon élõ tigrisek megmentését Leonardo DiCaprio amerikai színész, aki részt vett a tigrisek megmentésérõl szóló szentpétervári tanácskozáson.

 • Kígyót talált a tescós brokkoliban

  Kártérítést követel a Tescótól az a brit nõ, aki egy élõ kígyót talált az ott vett brokkoliban. Tina Cosby éppen teát fõzött a családnak, amikor ki akarta nyitni a zöldséges zacskót, és meglátta benne a zöld-fekete hüllõt:

 • Vakvezetõ póniló

  Pónilovat kapott kutya helyett egy Detroitban élõ vak muszlim, hogy segítsen neki közlekedni az észak-amerikai nagyváros utcáin.

  A 28 éves Mona Ramouni röviddel születése után vesztette el látását. Egyedüli támasza a családja volt, mielõtt megkapta a vakvezetõ pónilovat.

 • Nagy árat fizetett az ajándék hüllõ miatt

  Jogosulatlan állattartás miatt bíróság elé állítanak egy férfit az amerikai Attleboro-ban, mert a környezetvédelmi hivatalhoz fordult, hogy segítsenek eltávolítani egy ajándékba kapott alligátort a lakásából.

 • Vádat emeltek egy brit nõ ellen, aki kukába dobott egy macskát

  Vád alá helyezték hétfõn azt a brit nõt, aki egy biztonsági kamera által augusztus végén rögzített felvétel szerint kukába dobott egy macskát, nagy közfelháborodást okozva ezzel.

 • Harminc partra vetõdött delfin pusztult el Ausztráliában

  Tömegesen sodródtak partra a delfinek az Ausztráliától délre fekvõ Tasmania egyik távoli területén, ahol a természetvédõknek végül tizenegy példányt sikerült megmenteniük, további harminc állat azonban elpusztult.

 • Nem állatbarát a szélerõmûvek színe

  Egy brit kutatás szerint a többnyire fehérre vagy szürkére festett szélkerekek vonzzák a rovarokat, ennek hatására pedig a zsákmányukat követõ denevérek és madarak az erõmû lapátjainak útjába kerülnek.

 • Elfogta a rendõrség a brutális kutyakínzás tettesét

  Elfogta a rendõrség a tegnapi kutyakínzás tettesét. Egy 17 éves fiú uszította rá saját kutyáját a fához kikötött labradorra. Folytatódik az eljárás ellene, de szabadlábon védekezhet.

 • Bölények kontra hangyák: látszatcsapatjáték és valódi

  London - A méhek és a hangyák, ellentétben más állatokkal, "élnek-halnak" a csapatjátékért, pontosabban közösségükért.

  Edinburgh-i és oxfordi egyetemi kutatók matematikai modelleket használtak az állati "tömegviselkedés" tanulmányozására.

 • Afgán Agár Standard

  Eredet: Afgán Használhatóság: Verseny kutya

 • Megölt a pitbull egy ötéves kislányt Angliában

  Halálra mart újév napján a család pitbull-terriere egy ötéves kislányt, és súlyosan megsebesítette a gyerekre felvigyázó nagymamát Észak-Angliában.

 • Megható módon vette rá az evésre az orvos a legyengült kutyust

  Megható módon vette rá az evésre az orvos a legyengült kutyustEgy elhagyatott helyen találták meg a teljesen legyengült kutyust. A menhelyen betették egy ketrecbe, de hiába próbálták megetetni a sokkos állapotban lévő állat egy falatot sem nyelt le az ételből. Dr. Andy Mathist mindenki arról ismeri, hogy nagyon ért az állatok nyelvén. Reggel, amikor a kutya ereje teljesen elfogyott a doktor tudta mit fog tenni. Fogott két tálat és megtöltötte ennivalóval. Természetesen csak az egyikbe tett kutyaeledelt. Egyszerűen beült a kutyus mellé a ketrecbe és kanalazni kezdett. A kutya először csak az állatorvos kezéből mert enni, de aztán felbátorodott és végül kettesben szépen kényelmesen elköltötték reggelijüket.

 • Hatalmas delfinraj bukkant fel Skócia partjai elõtt

  Ritka jelenségnek lehettek tanúi a nyaralók egy hajókirándulás során a Skye-szigettõl északra. Mintegy ezer delfin mozog a skóciai partok elõtt.

 • A kutyakölykök

  Sebesen folyik egy patak
  A hatalmas hegyek alatt.
  Hordaléka hol egy nagy bot,
  Hol egy kicsi gallyat sodor.

 • 25 évre is ítélhetnek két amerikai állatkínzó fiatalt

  New York - Egy macska megégetéséért két New York-i kamasz akár 25 éves börtönbüntetést is kaphat - jelentette be a brooklyni ügyészég egy közleményben.

  A 17 és 18 éves fiú még októberben tört be egy lakatlan lakásba, ahová magukkal vittek egy macskát, gyúlékony folyadékkal leöntötték és meggyújtották. Ezután a bérházban található lakást feldúlták.

 • Síelõkre támadó bagoly

  Bangor (Maine állam) - Bagolytámadások érnek éjszakai síelõket az Egyesült Államokban.

  Az utóbbi három hétben legalább nyolc, holdvilágnál síelõt "búbolt" meg - feltehetõen ugyanaz a - bagoly. A síelõ embereken kívül a kutyákat sem kedveli, azokra is rá-rátámad, pedig azok nem síelnek. Az emberek közül többen meg is sérültek, bár egyikük fejvágásait sem kellett összevarrni vagy -kapcsozni. Viszont mindegyikük halálra rémült.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása