rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • A nyávogó egér

 • Share on Tumblr

  Incilinci Cincilinci, a szépséges egérleány meglepõ kívánsággal állt oda termetes egérmamája elé:

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  - Mama! Én meg szeretném tanulni a macskák nyelvét!Tanulhatok macskául?!
  - Júj! Cicinc! Inc! Cinc! - jajgatott megdöbbent mamája.Az ilyen tudás bajba sodorhat! Kandúr Karmul, az az egérgyilkos, minden más macskánál rosszabb! Ne tegyél ilyet!
  - Hagyjátok csak! - mondta a sebtiben összehívott családi-rokoni tanácsban Cincilinci papája.Úgysem tud megtanulni macskául!Megtanulhatja az egér-angolt, egér-franciát, de hogy macskául tudjon megszólalni... az lehetetlen! Nyávogó egér még sohasem élt ezen a világon!
  Ám van úgy, hogy amiben senki sem hisz - bekövetkezik, amiben pedig mindenki bizonyos - az csalfa módon elmarad.
  Cincilinci ugyanis biztos rejtekhelyekrõl szorgalmasan figyelte-hallgatta a macskák beszédét és végül éppúgy nyávogott már, mint egy kandúrokat szerelemre csábító cicalány.Sõt!Dalokat költött és énekelt cicanyelven a falba épített egérszobában, egérkonyhában.
  Az egyik ilyen szívhez szóló dalocska felkeltette Kandúr Karmul, az elegáns cicalegény figyelmét.Ki lehet az a szépséges cicaleány, akit elrejt a fal?!Talán rút boszorkány falaztatott be egy gyönyörû cicakirálykisasszonyt?!
  Hamarosan szerelmes cicabeszéddel ostromolta a fal mögötti, cicakirálykisasszonynak hitt Cincilincit.Az elõször megijedt, de késõbb úgy gondolta: kihasználja a cica tévedését.Magára vállalta, hogy õ cicakirálylány és egy boszorkány jóvoltából, azaz rosszvoltából raboskodik a fal mögötti üregben. Karmullal sajtot, sonkát és más ínyencségeket lopatott a kamrából és a cicának sajátmancsúlag be is kellett dugni a finomságokat az egérlyukon keresztül.
  No most már az egérnépség nem gyõzte dicsérni Cincilincit.A szerelmes cicaifjúnak ugyanis nem volt ideje egérfogásra, annyi dolgot adott adott neki Cincilinci.Ó, ha tudta volna a cica, hogy õt egy egérlány teszi lóvá, és az egerek rajta nevetnek!
  Boriska néni, a ház úrnõje és a konyha nagyfõnöke, azonban észrevette, hogy Kandúr Karmul az utóbbi idõben egérfogás helyett inkább ellopja azt, amit az egerektõl kellene megvédenie.Boriskanéni nem tudott cicául, így Karmul nagy ívben, légi úton távozott a házból, még egy mukkot sem mondhatott, csak nyekkenhetett egyet a légi út végén.
  Karmul szerepét néhány egérfogó vette át.Ezek azonban nem voltak már annyira veszélyesek az egerekre, mint Karmul.Tudóska Tódor, az igen ügyes, mindenféle szerkezethez értõ egér ugyanis ki tudta szerelni az egérfogóból a csalétket: a szalonna vagy sajtdarabkát, anélkül, hogy e mûvelet során baja esett volna.Cincilinci egérkisasszony pedig az javasolta: egy-egy, végelgyengülésben kimúlt egeret olykor helyezzen el Tódor az egérfogóban, nehogy Boriska néni egércsapdákban való bizodalma úgy meggyengüljön, hogy visszahozza a cicát.
  Minden jó, ha jó a vége - tartja a közmondás.Cincilincibõl nem lett ugyan cicakirálykisasszony, de azért derék férjet kapott: éppen Tudóska Tódort.Egész
  egérfamiliájukkal továbbra is ott élnek Boriska néni házában - cifra bajszot kipödrõsen, fejedelmien.
  No de mi lett szegény Kandúr Karmullal?!Kemény kõre légi út, no az nem hoz mást, csak bút!
  Általában így van, de nem mindig.Karmul ugyanis egy bácsi lába elõtt nyekkent nagyot.A bácsinál elefántcsont fejû sétapálca volt és gyönyörû szürke posztókalapot viselt.Híres tudós volt, de nem abból a szegényfélébõl, akirõl Arany János írt A tudós macskája címû versében, mivel kalapgyára is volt, amelyik ontotta a kalapokat kisvilágba, nagyvilágba.No és mirõl írt éppen könyvet ez a tudós?A macskanyávogás hangjainak zenei tulajdonságairól. Joggal, mert kicsit értett macskául is, amellett hogy tizenkét más nyelven is.
  A bácsi felháborodott:
  - Ki bánt veled így, cicám?!Kegyetlen gazdasszony?!Rossz gyerek, akinek meg kellene húzni mindkét fülét?!Gyere hozzám, én megbecsülöm a kandúrokat, no meg van nálam egy bájos cicakisasszony is!
  Karmula ráállt, azaz elfogadta az ajánlatot.A bácsinál levõ cicakisasszony ugyan nem volt királykisasszony, de Karmula ezt kicsit sem bánta, mert a cicalánynak szép szõre volt, vereske, no meg egyéb bája sem volt keveske.
  Így hát kétszeresen is jól végzõdött ez a cicás-egeres történet, legalábbis a benne szereplõ cicák és egerek számára.

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Egy méter hosszú varánusz sétálgatott az utcán

  Egy közel egy méter hosszú varánuszt találtak Csepelen. Az állat vélhetõen gazdájától szökött meg. A hüllõt befogták, gazdáját azóta is keresik.

 • Mérges kígyók jelentek meg a focimeccsen

  Több mérges kígyó "tette tiszteletét" egy indiai futballmeccsen a találkozó lefújása után nem sokkal. Az állatok szerencsére senkit sem martak meg.

 • A terhesség hosszát a placenta szerkezete befolyásolja az emlõsöknél

  A méhlepény szerkezete határozza meg, hogy milyen hosszú ideig viselõs egy emlõs az utódjával.

 • Háziállatokkal nyaralás EU-n belül

  A külföldi országokba induló turistáknak ajánlatos tájékozódni a határon átkelés feltételeirõl.

 • Motoros felvonulással tisztelegtek a hős kutya előtt

  Motoros felvonulással tisztelegtek a hős kutya előttMotoros felvonulással tisztelegtek a Fülöp-szigeteki lakók egy kutya előtt, ami 2011 decemberében megmentette két kislány életét. Kabang egy motor elé ugrott, hogy megvédje gazdáit, de a balesetben teljesen összeroncsolódott az arccsontja. A négylábú története bejárta a világot, aminek hatására egy amerikai ápolónő 27 ezer dollárt gyűjtött össze adományokból, hogy Kabangot az Egyesült Államokban megműthessék. Sajnos, a csontokat nem tudták újra építeni, de az állat egészséges és teljes életet élhet. Kabangra a gazdái és a helyiek hősként tekintenek.

 • Meghívó: Állati érzékenyítés

  Az Orpheus Önkéntes Közösség segítő önkéntesei Szeged közterületén, az adventi rendezvényen tartanak állatvédelmi szemléletformáló programot. Az utcáról megmentett állatok örökbe fogadási kedvének növelése teszi szükségszerűvé, hogy a lakosságot így szólítsuk meg. Az érdeklődők számára ingyenes kiadványokat biztosítunk, örömmel fogaduk az állateledel adományokat, illetve elbeszélgetünk azokkal az emberekkel, akiknek kérdése van állatvédelmi témakörben.

 • Csiszi - csuszi házikó

  Mátyás macska nem volt ugyan mesebeli Csizmás Kandúr, de azért jó erõs bõrcipõben járt, és úr volt a maga kis hegytetõn szétnézegetõ faházikójában. Csörögte is az irígykedõ szarka sáros-csúfondáros kedvében:

  Csirr - csörr! Házikó a hegyen!
  Majd meglátjuk merre megyen!

 • A vadállatokat sem kíméli a Duna áradása - fotóval

  A vadállatokat sem kíméli a Duna áradása - fotóvalAz ausztriai Tulln térségében, egy tájvédelmi körzetben alig pár négyzetméternyi helyen zsúfolódott össze több tucat őz: az állatoknak ez a dombtető jelentette az utolsó menedéket az áradás elől. Mentésüket már megkezdték, problémát jelent azonban, hogy az ijedt állatok inkább a vízbe vetik magukat a befogás elől menekülve. A képen egy őzgidát ment ki egy tűzoltó az áradás sújtotta területről Ausztriában. A nagyobb vadak mellett kisebb állatokat, sündisznókat és macskákat is folyamatosan hoznak ki a kiömlött Duna árteréből.

 • A világ legdivatosabb kutyája

  Tudjuk, szokás a kistestû kutyákat mindenféle designer holmikba öltöztetni, de azért vannak esetek, ahol már lehet, hogy indokolt volna az állatrendõrség.

 • Dísztárgyak védett állatokból - a vámosok lecsaptak

  Védett állatfajokból készített tárgyakat foglalt le ma a Ferihegyi Repülõtéren a vámhatóság. Egy magyar állampolgárságú házaspár Nigériából érkezett Budapestre.

 • Dinoszaurusz lelõhelyet fedeztek fel Spanyolországban

  Nagy dinoszaurusz lelõhelyet tárnak fel a spanyolországi Lleida tartományban, Basturs közelében. A területen mostanra több mint ezer õskori hüllõ maradványaira bukkantak.

 • Szabadon mászkálnak a tigrisek Kína egyik külterületi részén

  Szabadon mászkálnak a tigrisek Kína egyik külterületi részén1100 szibériai tigris kalandozik az északkelet-kínai Harpin város külterületén egy több mint százhektáros parkban, ahol imádják őket az érdeklődők. A rezervátum azért különleges, mert lényegében lakóházak szomszédságában létesült. A látogatók zárt buszokra szállnak, vagy olyanokra, amelyeken ablakok helyett védőrácsok mögül figyelhetők meg a vadak. A jármű elindul a magas drótkerítésekkel elválasztott zöld növényzet, fák, bokrok borította területekre. Az egyes szektorok között biztonsági okokból automata zsiliprendszer működik, az őrtoronyban alkalmazott figyel.

 • 690 kilométert tett meg extrém körülmények között a kóbor kutyus, de végül szerető gazdira talált

  690 kilométert tett meg extrém körülmények között a kóbor kutyus, de végül szerető gazdira találtArthur, a kutya szívszorító története az Amazonas-medence esőerdejében kezdődött, jelenleg Svédországban íródik tovább. A kóbor kutyus a világ egyik legkeményebb, 690 km hosszú, extrém körülmények között rendezett teljesítménytúráján találkozott egy svéd csapattal. „Szerelem” volt első látásra, legalábbis a kutya részéről, aki a találkozás pillanatától fogva nem hagyta el új barátait, sáron, hegyen, vízen, minden természeti elemen át követte őket a célig. Nem mindennapi túrájának és akaraterejének jutalma szerető gazdi és új otthon lett.

 • Kutyahús-nap Dél-Koreában

  Augusztus 17-én nem jó kutyának lenni Dél-Koreában. Ez ugyanis a "Malbok" nap a koreai holdnaptár szerint. Ekkor a koreaiak - többnyire az idõs férfiak - rengeteg kutyahúst esznek abban a hitben, hogy ez fokozza férfiasságukat.

  Ez ellentétes azzal a törvénnyel, amely megtiltotta a kutyahúsfogyasztást Dél-Koreában. A korlátozást a 1998-as szöuli olimpia elõtt vezették be, mert a kormány attól tartott, hogy a kutyaevés nem jó reklám az országnak.

 • Ne irtsák ki a kóbor kutyákat!

  Állatvédõk megtorpedózták a veszettség elleni harc jegyében a hét közepén megkezdett kóborkutya-irtó programot, amelynek keretében százezernél is több ebet akartak megmérgezni Szrinagárban, az indiai Kasmír fõvárosában - közölték a helyi hatóságok. Állatvédõ szervezetek illegálisnak tartják az akciót, és jelezték, hogy bírósághoz fordulnak leállítása érdekében.

 • Különös lényt vetett partra a víz Új-Zélandnál

  Különös lényt vetett partra a víz Új-ZélandnálCsak a feje maradt meg annak az állatnak, amelyet egy vihar után sodort partra a víz az új-zélandi Plenty-öbölben. A hivatalos meghatározása még folyamatban van, de egy szakértő szerint egy gyilkos bálna teteme lehet. A körülbelül 9 méteres, hatalmas fogakkal rendelkező tetemre Elizabeth Ann talált rá Pukehina Beach-en. Az oszladozó maradványok nagy részét homok fedte, és csak az állat koponyája maradt meg többé-kevésbé épségben. A megtaláló szerint a rejtélyes élőlényt valószínűleg valami megtámadhatta a tengerben.

 • 300 kg-os delfin ugrott egy hajó fedélzetére

  300 kg-os delfin ugrott egy hajó fedélzetére Egy 300 kilogramm súlyú delfin ugrott egy hajó fedélzetére Dél-Florida partjainál, megsebesítve egy ott tartózkodó nõt.

 • Az idõjárás-változás miatt csökken a pingvinek száma az Antarktiszon

  Barcelona - Rohamosan csökken a pingvinkolóniák száma az Antarktiszon, a hõmérséklet emelkedésével párhuzamosan - figyelmeztetett a téma kapcsán a WWF nemzetközi alapítványa.

  Andrés Barbosa, az argentin Tudományos Kutatások Legfelsõ Tanácsának kutatója elmondta egy, a természet világával foglalkozó barcelonai konferencián, hogy a hõmérséklet emelkedésével csökkent a tengeri jégtakaró az Antarktiszi-félszigeten és ezzel együtt a fitoplankton mennyisége.

 • Medveparadicsom Veresegyházon

  Jól érzi magát két Izraelbõl érkezett új mackó Közép-Európa egyetlen medvemenhelyén, a Veresegyházán e célra 3,5 hektáron berendezett mackókertben, ahol jelenleg már összesen 38 ilyen vadállat élvezi természetes körülmények között az emberi gondoskodás elõnyeit - közölte Kuli Bálint, a menhely vezetõje kedden az MTI-vel.

 • Algákon szörföznek a parányi vízi élõlények Új-Zélandra

  Csigák, kagylók és ászkák az Antarktisz körüli szigetekrõl szörfözve jutnak el Új-Zélandra: a több száz kilométeres utat a parti állatkák hatalmas, leszakadt algákon teszik meg - számoltak be felfedezésükrõl új-zélandi kutatók.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása