rss
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés
 • A nyávogó egér

 • Share on Tumblr

  Incilinci Cincilinci, a szépséges egérleány meglepõ kívánsággal állt oda termetes egérmamája elé:

  - Mama! Én meg szeretném tanulni a macskák nyelvét!Tanulhatok macskául?!
  - Júj! Cicinc! Inc! Cinc! - jajgatott megdöbbent mamája.Az ilyen tudás bajba sodorhat! Kandúr Karmul, az az egérgyilkos, minden más macskánál rosszabb! Ne tegyél ilyet!
  - Hagyjátok csak! - mondta a sebtiben összehívott családi-rokoni tanácsban Cincilinci papája.Úgysem tud megtanulni macskául!Megtanulhatja az egér-angolt, egér-franciát, de hogy macskául tudjon megszólalni... az lehetetlen! Nyávogó egér még sohasem élt ezen a világon!
  Ám van úgy, hogy amiben senki sem hisz - bekövetkezik, amiben pedig mindenki bizonyos - az csalfa módon elmarad.
  Cincilinci ugyanis biztos rejtekhelyekrõl szorgalmasan figyelte-hallgatta a macskák beszédét és végül éppúgy nyávogott már, mint egy kandúrokat szerelemre csábító cicalány.Sõt!Dalokat költött és énekelt cicanyelven a falba épített egérszobában, egérkonyhában.
  Az egyik ilyen szívhez szóló dalocska felkeltette Kandúr Karmul, az elegáns cicalegény figyelmét.Ki lehet az a szépséges cicaleány, akit elrejt a fal?!Talán rút boszorkány falaztatott be egy gyönyörû cicakirálykisasszonyt?!
  Hamarosan szerelmes cicabeszéddel ostromolta a fal mögötti, cicakirálykisasszonynak hitt Cincilincit.Az elõször megijedt, de késõbb úgy gondolta: kihasználja a cica tévedését.Magára vállalta, hogy õ cicakirálylány és egy boszorkány jóvoltából, azaz rosszvoltából raboskodik a fal mögötti üregben. Karmullal sajtot, sonkát és más ínyencségeket lopatott a kamrából és a cicának sajátmancsúlag be is kellett dugni a finomságokat az egérlyukon keresztül.
  No most már az egérnépség nem gyõzte dicsérni Cincilincit.A szerelmes cicaifjúnak ugyanis nem volt ideje egérfogásra, annyi dolgot adott adott neki Cincilinci.Ó, ha tudta volna a cica, hogy õt egy egérlány teszi lóvá, és az egerek rajta nevetnek!
  Boriska néni, a ház úrnõje és a konyha nagyfõnöke, azonban észrevette, hogy Kandúr Karmul az utóbbi idõben egérfogás helyett inkább ellopja azt, amit az egerektõl kellene megvédenie.Boriskanéni nem tudott cicául, így Karmul nagy ívben, légi úton távozott a házból, még egy mukkot sem mondhatott, csak nyekkenhetett egyet a légi út végén.
  Karmul szerepét néhány egérfogó vette át.Ezek azonban nem voltak már annyira veszélyesek az egerekre, mint Karmul.Tudóska Tódor, az igen ügyes, mindenféle szerkezethez értõ egér ugyanis ki tudta szerelni az egérfogóból a csalétket: a szalonna vagy sajtdarabkát, anélkül, hogy e mûvelet során baja esett volna.Cincilinci egérkisasszony pedig az javasolta: egy-egy, végelgyengülésben kimúlt egeret olykor helyezzen el Tódor az egérfogóban, nehogy Boriska néni egércsapdákban való bizodalma úgy meggyengüljön, hogy visszahozza a cicát.
  Minden jó, ha jó a vége - tartja a közmondás.Cincilincibõl nem lett ugyan cicakirálykisasszony, de azért derék férjet kapott: éppen Tudóska Tódort.Egész
  egérfamiliájukkal továbbra is ott élnek Boriska néni házában - cifra bajszot kipödrõsen, fejedelmien.
  No de mi lett szegény Kandúr Karmullal?!Kemény kõre légi út, no az nem hoz mást, csak bút!
  Általában így van, de nem mindig.Karmul ugyanis egy bácsi lába elõtt nyekkent nagyot.A bácsinál elefántcsont fejû sétapálca volt és gyönyörû szürke posztókalapot viselt.Híres tudós volt, de nem abból a szegényfélébõl, akirõl Arany János írt A tudós macskája címû versében, mivel kalapgyára is volt, amelyik ontotta a kalapokat kisvilágba, nagyvilágba.No és mirõl írt éppen könyvet ez a tudós?A macskanyávogás hangjainak zenei tulajdonságairól. Joggal, mert kicsit értett macskául is, amellett hogy tizenkét más nyelven is.
  A bácsi felháborodott:
  - Ki bánt veled így, cicám?!Kegyetlen gazdasszony?!Rossz gyerek, akinek meg kellene húzni mindkét fülét?!Gyere hozzám, én megbecsülöm a kandúrokat, no meg van nálam egy bájos cicakisasszony is!
  Karmula ráállt, azaz elfogadta az ajánlatot.A bácsinál levõ cicakisasszony ugyan nem volt királykisasszony, de Karmula ezt kicsit sem bánta, mert a cicalánynak szép szõre volt, vereske, no meg egyéb bája sem volt keveske.
  Így hát kétszeresen is jól végzõdött ez a cicás-egeres történet, legalábbis a benne szereplõ cicák és egerek számára.

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Extrém bundázatú állatok

  Extrém bundázatú állatokSzínét, mintázatát, a szőrszálak vagy tollak hosszát, vastagságát és alakját tekintve az állati szőrzet rendkívül változatos, fajonként, de akár fajtánként és egyedenként is eltérő lehet. Bármilyen állat tud elragadó lenni, függetlenül a színétől, méretétől, fajtájától, vagy szőrzete hosszúságától. Viszont mégis azt kell mondanunk, hogy a bolyhos állatoknak van egy bizonyos vonzerejük, ami a rövid szőrűeknek nincs. Némelyik állatnak pedig igencsak extrémre alkotta a természet a "frizuráját"! Érdemes megnézni őket!

 • Egy csivava-shitzu keverék kuytust választottak meg a világ legcsúnyább kutyájának

  Egy csivava-shitzu keverék kuytust választottak meg a világ legcsúnyább kutyájánakAz idei Világ Legcsúnyább Kutyája versenyét egy csivava-shitzu keverék kutyus nyerte, Peanut. Gazdája nagyon büszke házi kedvencére, viszont a pénznyereményt nem magára szándékozik költeni. Bár a látszat csal, hisz Penaut valóban nem egy szépség, viszont egy ugyanolyan hűséges és szerethető állat, mint kinézetre szebb fajtársai. A kutyus bizarr külsejét a még kölyökkorában szerzett égési sérülések tették ilyenné, viszont azóta Penaut teljesen felépült és mára teljesen egészséges. Büszke gazdája, Holly Chandler elmesélése alapján a kutyus nagyon barátságos és vidám.

 • Élõ vaddisznókat tartott otthonában egy csöglei férfi

  Élõ vaddisznókat és több tucat szarvasagancsot találtak a rendõrök egy csöglei férfi otthonában.

 • Meglõttek egy jegesmedvét a moszkvai állatkertben

  Vélhetõen egy szomszédos ingatlanból lõtték meg Vrangelt, a moszkvai állatkert jegesmedvéjét.

 • Fóka támadott meg egy gyermeket egy ausztráliai állatkertben

  Fóka harapdált össze 11 éves kisfiút a sydneyi Taronga Állatkert fókashow-ja közben, az elborzadt nézõközönség szeme láttára.

 • Szuperokos kutyák! Felkapcsolják a villanyt, üdítõt hoznak a hûtõbõl

  Évente alig 4-5 terápiás kutyát adnak át Magyarországon, szemben a nyugati országok átlagával, ahol 60 kiképzett eb is mozgássérült gazdához kerül egy esztendõben.

 • Sintértelepek - gyepmesterek: a kóborállat kezelés

  Sintértelepek - gyepmesterek: a kóbor állatok közegészségügyi kezelése - feldolgozása

  Igazából nem állatvédõ. Minden állatbarát félve ismeri. Aki az állatok életét nem tartja számon, aki csak létezik a világban, az abból érzékeli létét, hogy néha, mikor sok a kóbor állat az utcán, azok egyszer csak megszünnek létezni: elvitte õket a sintér. Az állattartó állatbarátok rettegnek, ha meghallják a nevét: SINTÉR.

 • Lopásért lecsukott szamár

  Kairó - Börtönbe került egy szamár lopásért Egyiptomban.

  Az állat egy mezõgazdasági kutatóintézet földjén dézsmálta meg a gabonát a Nílus deltájának közelében.

 • A madárinfluenza már Oroszországot is elérte

  A kórt költözõ madarak terjeszthetik

  Oroszországban is felbukkant a madárinfluenza H5-ös vírustörzse, de a kórokozó nem jelent veszélyt az emberekre - erõsítették meg az orosz állategészségügyi hatóságok hétfõn a laboratóriumi vizsgálatok elõzetes eredményei alapján.

 • Az óceán növekvõ szén-dioxid szintje befolyásolja a halak agymûködését

  Az egyre növekvõ emberi szén-dioxid kibocsátás jelentõs hatással lehet a tengeri halak agyára és központi idegrendszerére, komolyan veszélyeztetve ezzel az állatok túlélési esélyeit – figyelmeztetnek kutatók.

 • Ezer macska menekült meg, egy balesetnek köszönhetõen

  Nekik szerencséjük volt: felborult az õket szállító kamion.

 • Kutya, macska, kenyérpirító, konyhatûz

  Macska okozott tüzet egy családi házban az Egyesült Államokban: bekapcsolta a kenyérpirítót.

 • Visszaadta a telefont a krokodil

  Az Odesszai Ócenárium munkatársainak legnagyobb megkönnyebbülésére megszabadult végre a januárban lenyelt mobiltelefontól Gena, a krokodil.

 • Túlsúlyos angol lovak

  Nagy-Britanniában nemcsak az örömben, hanem a gondokban is osztoznak gazdáikkal a lovak: egy tanulmány szerint ugyanolyan arányban szenvednek túlsúlyban, mint az emberek.

 • Ausztrál búvárok új állatfajokat fedeztek fel

  Az ausztrál búvárok egy férget, egy csigát és egy színtelen felemáslábú rákot találtak az új-zélandi barlangban.

 • Rendõrautóra támadt a szökevény csimpánz

  Járókelõket rémisztgetett és beverte egy rendõrautó szélvédõjét egy szökevény csimpánz az USA-beli Kansas Cityben. Az állatot már majdnem agyonlõtték, mire lenyugodott.

 • Követi a raj a robothalat

  A valódi halak által is befogadott robothalat készítettek brit tudósok. A számítógéppel vezérelt robothal úgy mozog, mint egy igazi tüskés pikó.

 • Teljes a szegedi zsiráf csapat

  Szerda dél körül megérkezett Luke, a harmadik és legifjabb zsiráfbika a Szegedi Vadasparkba, így teljessé vált a Tisza-parti állatkert zsiráfcsapata. A három- és négyéves társainál még szemmel láthatóan kisebb hím 2009-ben a Gelsenkircheni Állatkertben látta meg a napvilágot.

 • Gyilkolnak a veszett denevérek

  Tizenegyen haltak meg Brazília északi részében vámpír denevérek harapása okozta veszettség következtében.

 • Április 27-e a vakvezetõ kutyák világnapja

  Hosszú idõ, és rengeteg munka, amíg egy szõrös kis gombóc eljut oda, hogy õt is együtt ünnepelhessük azzal a megközelítõleg 120 vakvezetõ kutyával, akik jelenleg Magyarországon aktívak.