rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • A nyávogó egér

 • Share on Tumblr

  Incilinci Cincilinci, a szépséges egérleány meglepõ kívánsággal állt oda termetes egérmamája elé:

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  - Mama! Én meg szeretném tanulni a macskák nyelvét!Tanulhatok macskául?!
  - Júj! Cicinc! Inc! Cinc! - jajgatott megdöbbent mamája.Az ilyen tudás bajba sodorhat! Kandúr Karmul, az az egérgyilkos, minden más macskánál rosszabb! Ne tegyél ilyet!
  - Hagyjátok csak! - mondta a sebtiben összehívott családi-rokoni tanácsban Cincilinci papája.Úgysem tud megtanulni macskául!Megtanulhatja az egér-angolt, egér-franciát, de hogy macskául tudjon megszólalni... az lehetetlen! Nyávogó egér még sohasem élt ezen a világon!
  Ám van úgy, hogy amiben senki sem hisz - bekövetkezik, amiben pedig mindenki bizonyos - az csalfa módon elmarad.
  Cincilinci ugyanis biztos rejtekhelyekrõl szorgalmasan figyelte-hallgatta a macskák beszédét és végül éppúgy nyávogott már, mint egy kandúrokat szerelemre csábító cicalány.Sõt!Dalokat költött és énekelt cicanyelven a falba épített egérszobában, egérkonyhában.
  Az egyik ilyen szívhez szóló dalocska felkeltette Kandúr Karmul, az elegáns cicalegény figyelmét.Ki lehet az a szépséges cicaleány, akit elrejt a fal?!Talán rút boszorkány falaztatott be egy gyönyörû cicakirálykisasszonyt?!
  Hamarosan szerelmes cicabeszéddel ostromolta a fal mögötti, cicakirálykisasszonynak hitt Cincilincit.Az elõször megijedt, de késõbb úgy gondolta: kihasználja a cica tévedését.Magára vállalta, hogy õ cicakirálylány és egy boszorkány jóvoltából, azaz rosszvoltából raboskodik a fal mögötti üregben. Karmullal sajtot, sonkát és más ínyencségeket lopatott a kamrából és a cicának sajátmancsúlag be is kellett dugni a finomságokat az egérlyukon keresztül.
  No most már az egérnépség nem gyõzte dicsérni Cincilincit.A szerelmes cicaifjúnak ugyanis nem volt ideje egérfogásra, annyi dolgot adott adott neki Cincilinci.Ó, ha tudta volna a cica, hogy õt egy egérlány teszi lóvá, és az egerek rajta nevetnek!
  Boriska néni, a ház úrnõje és a konyha nagyfõnöke, azonban észrevette, hogy Kandúr Karmul az utóbbi idõben egérfogás helyett inkább ellopja azt, amit az egerektõl kellene megvédenie.Boriskanéni nem tudott cicául, így Karmul nagy ívben, légi úton távozott a házból, még egy mukkot sem mondhatott, csak nyekkenhetett egyet a légi út végén.
  Karmul szerepét néhány egérfogó vette át.Ezek azonban nem voltak már annyira veszélyesek az egerekre, mint Karmul.Tudóska Tódor, az igen ügyes, mindenféle szerkezethez értõ egér ugyanis ki tudta szerelni az egérfogóból a csalétket: a szalonna vagy sajtdarabkát, anélkül, hogy e mûvelet során baja esett volna.Cincilinci egérkisasszony pedig az javasolta: egy-egy, végelgyengülésben kimúlt egeret olykor helyezzen el Tódor az egérfogóban, nehogy Boriska néni egércsapdákban való bizodalma úgy meggyengüljön, hogy visszahozza a cicát.
  Minden jó, ha jó a vége - tartja a közmondás.Cincilincibõl nem lett ugyan cicakirálykisasszony, de azért derék férjet kapott: éppen Tudóska Tódort.Egész
  egérfamiliájukkal továbbra is ott élnek Boriska néni házában - cifra bajszot kipödrõsen, fejedelmien.
  No de mi lett szegény Kandúr Karmullal?!Kemény kõre légi út, no az nem hoz mást, csak bút!
  Általában így van, de nem mindig.Karmul ugyanis egy bácsi lába elõtt nyekkent nagyot.A bácsinál elefántcsont fejû sétapálca volt és gyönyörû szürke posztókalapot viselt.Híres tudós volt, de nem abból a szegényfélébõl, akirõl Arany János írt A tudós macskája címû versében, mivel kalapgyára is volt, amelyik ontotta a kalapokat kisvilágba, nagyvilágba.No és mirõl írt éppen könyvet ez a tudós?A macskanyávogás hangjainak zenei tulajdonságairól. Joggal, mert kicsit értett macskául is, amellett hogy tizenkét más nyelven is.
  A bácsi felháborodott:
  - Ki bánt veled így, cicám?!Kegyetlen gazdasszony?!Rossz gyerek, akinek meg kellene húzni mindkét fülét?!Gyere hozzám, én megbecsülöm a kandúrokat, no meg van nálam egy bájos cicakisasszony is!
  Karmula ráállt, azaz elfogadta az ajánlatot.A bácsinál levõ cicakisasszony ugyan nem volt királykisasszony, de Karmula ezt kicsit sem bánta, mert a cicalánynak szép szõre volt, vereske, no meg egyéb bája sem volt keveske.
  Így hát kétszeresen is jól végzõdött ez a cicás-egeres történet, legalábbis a benne szereplõ cicák és egerek számára.

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Naponta 50 percet tévéznek a brit kutyák

  Egy 2011 augusztusikutatás kimutatta, hogy a brit kutyák naponta mintegy ötven percen át nézik a tévét.

 • Sztár az interneten Bubu, a kaméleon

  Budapest - Bubu, a kaméleon igazán nem panaszkodhat: saját naplója van az interneten, ráadásul egy webkamera segítségével bárki bepillanthat az életébe.

 • A kullancscsípés halálos is lehet!

  A kullancsok ma már évszaktól függetlenül, egész évben veszélyeztetik kutyáink és emellett az emberek egészségét is.

  A tavaszi emelkedõ hõmérséklet magas páratartalommal együtt különösen kedvez a kullancsok elszaporodásának. A nõstények egyszerre akár több száz petét raknak és a kórokozókat közvetlenül is átadhatják utódaiknak, így a petékbõl a lárvák már fertõzötten kelnek ki.

 • Fémevõ földigiliszták segíthetik megtisztítani a talajt

  A földigiliszták segíthetnek a növényeknek megtisztítani a szennyezett talajokat - derítették ki az angliai Reading Egyetem kutatói.

  A férgek tápcsatornáján áthaladva a fémek kis változásokon mennek át, így a növények könnyebben felveszik azokat a szennyezett talajból - írja a BBC internetes kiadása.

 • Seres Gábor: Pumukli és a libák

  Pumukli szép, fekete puli volt, és egy kis faluban éldegélt nagy szeretetben a gazdáival: Piroskával, Antival és Csabival.

 • Arzén végzett 1932-ben a világhírû versenylóval

  Csaknem nyolcvan évvel a történtek után végre biztossá vált: megmérgezték 1932-ben a Phar Lap névre hallgató versenylovat, korának legendás versenyállatát.

 • Két magára hagyott törpeelefánt borjat mentettek meg Malajziában

  Két magára hagyott és éhezõ borneói törpeelefánt borjat mentettek meg a vadvédelmi hatóságok Malajziában, elõször találkoztak olyan esettel a szakemberek, hogy a végveszélyben lévõ faj nõstény egyedei magukra hagyták a kicsinyeiket.

 • Rókát kergető macska

  Rókát kergető macskaEgy norvég férfi, bizonyos Evy Hind már megszokta, hogy macskája nem éppen szerény cicus, ugyanis állandóan üldözőbe veszi a rókákat, amik a közelébe merészkednek. Hétfőn reggel végre fotót is sikerült készíteni a háziállatról és áldozatáról. „Négy róka van a környéken, és korábban már láttam, hogy a macskám megkergeti őket. Hétfőn reggel, amikor éppen a kávémat ittam, láttam, hogy felénk tart az egyik róka. Tudtam, hogy a macska kint van a kertben, szóval fogtam a kamerámat és kimentem. Nagyon elégedett vagyok a képpel” – nyilatkozta Hind.

 • Észt szúnyogfogó bajnokság

  Valamelyest csökkent a szúnyogállomány Észtországban, miután országos szúnyogfogó bajnokságot rendeztek.

 • Orvosi ellenõrzés tavasszal

  A tavasz közeledtével, amikor házi kedvenceink egyre több idõt töltenek a szabadban, érdemes õket állatorvoshoz vinni egy teljes kivizsgálásra - mondta az InfoRádiónak az Állatorvosi Kamara elnöke.

 • Háziállataink

  A körülöttünk lévõ állatok sok örömet rejtenek, de egyben kitartó gondoskodást is igényelnek. Aki ezt együttesen vállalja, az felelõsséggel tud élni, gondolkodni és cselekedni.

 • A gazdi felháborodott, nem maradhat a garázsban az oroszlán

  A szomszédok az állat üvöltésére panaszkodtak

  Oroszlánt talált a rendõrség egy Rio de Janeiró-i ház garázsában.

 • Jávorszarvast "elejtõ" tacskó

  A Ha:lsinge térségében megjelenõ Ljusnan címû lap hétfõi jelentése szerint Roy, a kétéves, szálkás szõrû tacskó hétvégi kiránduláson volt gazdájával, Stefan Söderströmmel, amikor mintegy húsz méternyire tõlük több jávorszarvast pillantottak meg.

 • Vadméhkaptáros fának ütközött egy lány

  Vadméhkaptáros fának ütközött autójával egy lány az Egyesült Államokban, s bár egyedül ült a kocsiban, végül tíz ember került kórházba - méhcsípések miatt.

 • Börtön a zalai állatkínzóknak

  7-7 hónapra börtönbe kell mennie annak a két huszonéves fiatalnak, akik még 2003 õszén megkínoztak egy kutyát - így döntött a napokban a Zala Megyei Bíróság.

 • Repülõ pingvinek

  Rio de Janeiro - Vízen érkeztek Brazíliába, de a levegõben tértek vissza Patagóniába pingvinek, méghozzá repülve.

  A brazil légierõ repülõgépén. Az odaút önkéntelen volt, zsákmány után keresgélve merészkedhettek egyre északabbra és egyre melegebb vizekre, mígnem a brazil partoknál "szárnyaik" alá vették a 3 ezer kilométerre eltévelyedett madarakat emberek.

 • Megette a kutya - de tényleg

  Ezúttal nemcsak rossz kifogás, hogy megette a "házifeladatot" a kutya. Jelen esetben egy aláírásgyûjtõ ívvel végzett, amellyel egy dél-karolinai férfi a helyi középiskola vezetõi tanácsába akart volna bekerülni.

 • Kora õszi kutyaszánkózás, szán nélkül

  Késõ nyári/kora õszi kutyaszánkózást rendeznek - igaz szánok nélkül - vasárnap az ausztriai Melk közelében, Loosdorfban.

 • Újra itt a májmételykór

  A sok csapadék miatt ugyanis jelentkezhet náluk a heveny májmételykór. Pocsolyákat, sekély vizeket, valamint a nedves környezetet kedvelõ állataink, a törpe iszapcsigák az idén olyan területeken is elszaporodtak, ahol korábban nem fordultak elõ.

 • Póni és zebra szaladgált New York utcáin

  A szürreális szerdai jelenetet az állatokat lasszóval üldözõk színezték.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása