rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • A nyávogó egér

 • Share on Tumblr

  Incilinci Cincilinci, a szépséges egérleány meglepõ kívánsággal állt oda termetes egérmamája elé:

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  - Mama! Én meg szeretném tanulni a macskák nyelvét!Tanulhatok macskául?!
  - Júj! Cicinc! Inc! Cinc! - jajgatott megdöbbent mamája.Az ilyen tudás bajba sodorhat! Kandúr Karmul, az az egérgyilkos, minden más macskánál rosszabb! Ne tegyél ilyet!
  - Hagyjátok csak! - mondta a sebtiben összehívott családi-rokoni tanácsban Cincilinci papája.Úgysem tud megtanulni macskául!Megtanulhatja az egér-angolt, egér-franciát, de hogy macskául tudjon megszólalni... az lehetetlen! Nyávogó egér még sohasem élt ezen a világon!
  Ám van úgy, hogy amiben senki sem hisz - bekövetkezik, amiben pedig mindenki bizonyos - az csalfa módon elmarad.
  Cincilinci ugyanis biztos rejtekhelyekrõl szorgalmasan figyelte-hallgatta a macskák beszédét és végül éppúgy nyávogott már, mint egy kandúrokat szerelemre csábító cicalány.Sõt!Dalokat költött és énekelt cicanyelven a falba épített egérszobában, egérkonyhában.
  Az egyik ilyen szívhez szóló dalocska felkeltette Kandúr Karmul, az elegáns cicalegény figyelmét.Ki lehet az a szépséges cicaleány, akit elrejt a fal?!Talán rút boszorkány falaztatott be egy gyönyörû cicakirálykisasszonyt?!
  Hamarosan szerelmes cicabeszéddel ostromolta a fal mögötti, cicakirálykisasszonynak hitt Cincilincit.Az elõször megijedt, de késõbb úgy gondolta: kihasználja a cica tévedését.Magára vállalta, hogy õ cicakirálylány és egy boszorkány jóvoltából, azaz rosszvoltából raboskodik a fal mögötti üregben. Karmullal sajtot, sonkát és más ínyencségeket lopatott a kamrából és a cicának sajátmancsúlag be is kellett dugni a finomságokat az egérlyukon keresztül.
  No most már az egérnépség nem gyõzte dicsérni Cincilincit.A szerelmes cicaifjúnak ugyanis nem volt ideje egérfogásra, annyi dolgot adott adott neki Cincilinci.Ó, ha tudta volna a cica, hogy õt egy egérlány teszi lóvá, és az egerek rajta nevetnek!
  Boriska néni, a ház úrnõje és a konyha nagyfõnöke, azonban észrevette, hogy Kandúr Karmul az utóbbi idõben egérfogás helyett inkább ellopja azt, amit az egerektõl kellene megvédenie.Boriskanéni nem tudott cicául, így Karmul nagy ívben, légi úton távozott a házból, még egy mukkot sem mondhatott, csak nyekkenhetett egyet a légi út végén.
  Karmul szerepét néhány egérfogó vette át.Ezek azonban nem voltak már annyira veszélyesek az egerekre, mint Karmul.Tudóska Tódor, az igen ügyes, mindenféle szerkezethez értõ egér ugyanis ki tudta szerelni az egérfogóból a csalétket: a szalonna vagy sajtdarabkát, anélkül, hogy e mûvelet során baja esett volna.Cincilinci egérkisasszony pedig az javasolta: egy-egy, végelgyengülésben kimúlt egeret olykor helyezzen el Tódor az egérfogóban, nehogy Boriska néni egércsapdákban való bizodalma úgy meggyengüljön, hogy visszahozza a cicát.
  Minden jó, ha jó a vége - tartja a közmondás.Cincilincibõl nem lett ugyan cicakirálykisasszony, de azért derék férjet kapott: éppen Tudóska Tódort.Egész
  egérfamiliájukkal továbbra is ott élnek Boriska néni házában - cifra bajszot kipödrõsen, fejedelmien.
  No de mi lett szegény Kandúr Karmullal?!Kemény kõre légi út, no az nem hoz mást, csak bút!
  Általában így van, de nem mindig.Karmul ugyanis egy bácsi lába elõtt nyekkent nagyot.A bácsinál elefántcsont fejû sétapálca volt és gyönyörû szürke posztókalapot viselt.Híres tudós volt, de nem abból a szegényfélébõl, akirõl Arany János írt A tudós macskája címû versében, mivel kalapgyára is volt, amelyik ontotta a kalapokat kisvilágba, nagyvilágba.No és mirõl írt éppen könyvet ez a tudós?A macskanyávogás hangjainak zenei tulajdonságairól. Joggal, mert kicsit értett macskául is, amellett hogy tizenkét más nyelven is.
  A bácsi felháborodott:
  - Ki bánt veled így, cicám?!Kegyetlen gazdasszony?!Rossz gyerek, akinek meg kellene húzni mindkét fülét?!Gyere hozzám, én megbecsülöm a kandúrokat, no meg van nálam egy bájos cicakisasszony is!
  Karmula ráállt, azaz elfogadta az ajánlatot.A bácsinál levõ cicakisasszony ugyan nem volt királykisasszony, de Karmula ezt kicsit sem bánta, mert a cicalánynak szép szõre volt, vereske, no meg egyéb bája sem volt keveske.
  Így hát kétszeresen is jól végzõdött ez a cicás-egeres történet, legalábbis a benne szereplõ cicák és egerek számára.

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Macska kandi kamera - videó

  A macskák egészen rendkívüli dolgokra is képesek.Korosztályunkat sok minden osztotta meg, Illés-Omega, Stones-Beatles, politikai nézetek, csirke melle vagy combja, lazac vagy pacal, és van egy örök téma: kutyák és macskák.

  A megrögzött kutyások nem igazán kedvelik a macskákak és fordítva. Azonban el kell ismernünk, hogy a macskák egészen rendkívüli dolgokra is képesek. Az alábbi videóban a bizonyíték.

  (Petteri)

 • Fénnyel vadászik az óriás tintahal

  Fényt bocsát ki az egyik óriás tintahalfaj, mielőtt megtámadja az áldozatát - figyelhető meg a nemrég nyilvánosságra hozott felvételeken, amelyek azért számítanak különlegesnek, mert korábban nem sikerült megörökíteni természetes környezetükben ezeket a mélyben élő állatokat.

 • A tiltakozások ellenére kengurukat akarnak kilõni Ausztráliában

  Canberra - Számtalan kengurut akarnak kilõni Canberra körzetében az ausztrál hatóságok, szerintük ez a legjobb mód arra, hogy megritkítsák a növekvõ állományt. Állatvédõk tüntetéseket jelentettek be a hír hallatán.

  A kilövésre ítélt kenguruk számát egyelõre nem jelentették be, a tartományi ranggal bíró Canberra fõminisztere csak a döntésrõl számolt be.

 • Egy hónapig volt bezárva egy autóba a kölyökkutya

  Egy hónapig volt bezárva egy autóba a kölyökkutyaA mindössze 12 hetes Kia csodával határos módon túlélte a kalandot, és már hízott is valamennyit. Kiát ugyanis egy olyan autóban találták meg, amit egy hónappal korábban foglaltak le, és egy hatóság által őrzött parkolóba vittek. A telepen dolgozók közül ez idő alatt senki nem nézett az autóra, mert még csak nem is sejtették, hogy egy kiskutya is jött benne. Így hatalmas szerencse volt, hogy egy telepellenőrzés során észrevették az autóban lévő kiskutyát. A túlélést valószínűleg az ottani esős időjárásnak köszönheti, mivel az eső által tudott vízhez jutni.

 • Kocahárembe zárják a megakant

  Sydney - Kacér kocák közé kerül az a póniló méretû kandisznó, amely az utóbbi napokban egy nõt terrorizált Ausztráliában: legutóbb nem engedte ki a házából.

  A disznót eredeti gazdái szabadjára engedték egy erdõben, mert nem bírtak vele. A megadisznó azonban kitalált az erdõbõl és emberi társaságot kapott: másfél hete kezdte etetgetni a 63 éves hölgy, akárcsak szomszédai. A disznó azonban egyre szemtelenebb és követelõzõbb lett, mígnem két napja berontott a nõ házába úgy, hogy hanyatt lökte.

 • Az Állatok Világnapján

  Az Állatok Világnapján A Vasi Skanzen október első napjaiban várta az óvodai és iskolai csoportokat az Állatok Világnapja alkalmából. Nagy Endre, a falumúzeum munkatársa elmondta nekünk, hogy állatsimogatóval, illetve az etetés lehetőségével hívogatták a gyerekeket a Vasi Skanzen állandóan ott lakó és csak erre az alkalomra hozott állatai: kutyák, lovak, szamarak, birkák, kecskék, szárnyasok, borjak. Idén először vendégünk volt egy vadász, egy méhész, valamint a Szombathelyi Kutyatanoda, amelynek munkatársai még a félős gyermekekkel is megszerettették a kutyusokat. Emellett pedig a népi hangszerekkel is megismerkedhetek a kicsik.

 • A nagyobb agyú madarak jobban boldogulnak

  Minden madár számára fontos az agyának a mérete a legújabb kutatási eredmények szerint. A liverpooli, a birminghami egyetem és a Királyi Madárvédelmi Társaság tudósai szerint a nagyobb agytérfogatú madarak jobban illeszkednek a környezetükbe és emiatt életrevalóbbak.

 • Visszatért Anglia folyóiba a vidra

  A védelmi intézkedéseknek köszönhetõen magához tért az 1970-es évekre szinte egész Angliából eltûnt vidra állománya a brit Környezetvédelmi Ügynökség (Environment Agency) friss felmérése szerint.

 • Narkóõrzõ mackókommandó

  Kábítószer-ültetvény õrzésére idomítottak be medvéket kanadai termesztõk, ám az állatok igen békésen fogadták a rendõrséget.

 • A peptid-kezelés után újra látnak a megvakított hörcsögök

  Szintetikus peptidmolekulákkal sikerült elérni, hogy sérült szemidegek hegesedés nélkül forrjanak össze és összenõjenek az idegsejtek, vagyis hogy a kísérleti állatok újra lássanak. A kísérleteket végzõ merikai és kínai kutatók nem titkolt távlati célja, hogy emberi agymûtéteknél is használják készítményüket.

 • Elpusztult Sony, a néhai Tito elnök egyik elefántja

  Elpusztult Sony, a legnagyobb indiai elefánt Európában, a Horvátországhoz tarozó Brioni-szigetek szafariparkjának legismertebb lakója.

 • Farkasok terrorizálják Kárpátalja településeit

  A tél végére egyre több éhezõ farkas jár be portyázni Kárpátalja hegyvidéki falvaiba.

 • Aligátor harapta le egy fiú karját

  Slidell - Aligátor harapta le egy 11 éves fiú karját Louisianában.

  A gyerek egy New Orleanshoz közeli tavacskában játszott, amikor megtámadta a 3-4 méteres vadállat, és lehúzta a víz alá. A rokonai egy helyi lapnak elmondták, hogy a fiúnak sikerült kiszabadítania magát, de a karja leszakadt.

 • Kígyókat foglaltak le Szabadszálláson

  A szabadszállási iskola tornatermében rendezett hüllõbemutatón a rendõrök olyan kígyókat foglaltak le, amelyek tartásához nem volt engedélyük a szervezõknek. Az állatokat a Fõvárosi Állat- és Növénykertbe szállították.

 • Meghívó: Tematikus beszélgetési kör

  Az Orpheus Önkéntes Közösség, a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Csermely tematikus beszélgető kört tart. A program célja, hogy a gyermekek mindennapi életében a környezettudatos szemlélet és az állatok védelme aktív szerepet kapjon. A program során a gyerekek a beszélgetéssel egybekötött természetismereti és állatvédelmi előadáson állatos kiadványokat kapnak. A részvétel az iskola keretein belül.

 • Bõrével is lát az afrikai béka

  München - A tudósokat régóta foglalkoztatja, az állatok miért vadásznak szívesebben éjjel, mint nappal. A nagyvadak alvó prédáik kiszolgáltatottságát használják ki, az afrikai békáról azonban bebizonyosdott, hogy a bõrével is lát.

 • Kígyóval riasztózta be kocsiját

  Egy szerb férfit, aki egy majd 2 méteres kígyót tartott gépkocsijában, hogy elijessze a rablókat, letartóztatott a rendõrség, miután az állat kiszökött az autóból.

 • Tehénlepénybõl készül a vanília

  Japán tudósoknak sikerült a vanília édes illatát elõállítaniuk tehéntrágyából. Egy melegítési eljárásnak köszönhetõen a tehenek ürülékébõl a vaníliabab fõ alkotórészét, vanillint tudnak elõállítani - számolt be a legújabb kísérleti eredményekrõl Mayu Yamamoto, a nemzetközi egészségügyi központ munkatársa.

 • Legyél az Orpheus Állatvédõ egyesület támogató tagja, legyél állatvédelmi önkéntes!

  I. Legyél egyesületi tag!
  II. Legyél állatvédelmi önkéntes!

 • Úszóbajnok patkány

  Tudósok elõl szökött az a patkány, mely az Új-Zéland környéki szigeteken 400 méter tengeri úszással keresett új otthont magának.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása