rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • A nyávogó egér

 • Share on Tumblr

  Incilinci Cincilinci, a szépséges egérleány meglepõ kívánsággal állt oda termetes egérmamája elé:

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  - Mama! Én meg szeretném tanulni a macskák nyelvét!Tanulhatok macskául?!
  - Júj! Cicinc! Inc! Cinc! - jajgatott megdöbbent mamája.Az ilyen tudás bajba sodorhat! Kandúr Karmul, az az egérgyilkos, minden más macskánál rosszabb! Ne tegyél ilyet!
  - Hagyjátok csak! - mondta a sebtiben összehívott családi-rokoni tanácsban Cincilinci papája.Úgysem tud megtanulni macskául!Megtanulhatja az egér-angolt, egér-franciát, de hogy macskául tudjon megszólalni... az lehetetlen! Nyávogó egér még sohasem élt ezen a világon!
  Ám van úgy, hogy amiben senki sem hisz - bekövetkezik, amiben pedig mindenki bizonyos - az csalfa módon elmarad.
  Cincilinci ugyanis biztos rejtekhelyekrõl szorgalmasan figyelte-hallgatta a macskák beszédét és végül éppúgy nyávogott már, mint egy kandúrokat szerelemre csábító cicalány.Sõt!Dalokat költött és énekelt cicanyelven a falba épített egérszobában, egérkonyhában.
  Az egyik ilyen szívhez szóló dalocska felkeltette Kandúr Karmul, az elegáns cicalegény figyelmét.Ki lehet az a szépséges cicaleány, akit elrejt a fal?!Talán rút boszorkány falaztatott be egy gyönyörû cicakirálykisasszonyt?!
  Hamarosan szerelmes cicabeszéddel ostromolta a fal mögötti, cicakirálykisasszonynak hitt Cincilincit.Az elõször megijedt, de késõbb úgy gondolta: kihasználja a cica tévedését.Magára vállalta, hogy õ cicakirálylány és egy boszorkány jóvoltából, azaz rosszvoltából raboskodik a fal mögötti üregben. Karmullal sajtot, sonkát és más ínyencségeket lopatott a kamrából és a cicának sajátmancsúlag be is kellett dugni a finomságokat az egérlyukon keresztül.
  No most már az egérnépség nem gyõzte dicsérni Cincilincit.A szerelmes cicaifjúnak ugyanis nem volt ideje egérfogásra, annyi dolgot adott adott neki Cincilinci.Ó, ha tudta volna a cica, hogy õt egy egérlány teszi lóvá, és az egerek rajta nevetnek!
  Boriska néni, a ház úrnõje és a konyha nagyfõnöke, azonban észrevette, hogy Kandúr Karmul az utóbbi idõben egérfogás helyett inkább ellopja azt, amit az egerektõl kellene megvédenie.Boriskanéni nem tudott cicául, így Karmul nagy ívben, légi úton távozott a házból, még egy mukkot sem mondhatott, csak nyekkenhetett egyet a légi út végén.
  Karmul szerepét néhány egérfogó vette át.Ezek azonban nem voltak már annyira veszélyesek az egerekre, mint Karmul.Tudóska Tódor, az igen ügyes, mindenféle szerkezethez értõ egér ugyanis ki tudta szerelni az egérfogóból a csalétket: a szalonna vagy sajtdarabkát, anélkül, hogy e mûvelet során baja esett volna.Cincilinci egérkisasszony pedig az javasolta: egy-egy, végelgyengülésben kimúlt egeret olykor helyezzen el Tódor az egérfogóban, nehogy Boriska néni egércsapdákban való bizodalma úgy meggyengüljön, hogy visszahozza a cicát.
  Minden jó, ha jó a vége - tartja a közmondás.Cincilincibõl nem lett ugyan cicakirálykisasszony, de azért derék férjet kapott: éppen Tudóska Tódort.Egész
  egérfamiliájukkal továbbra is ott élnek Boriska néni házában - cifra bajszot kipödrõsen, fejedelmien.
  No de mi lett szegény Kandúr Karmullal?!Kemény kõre légi út, no az nem hoz mást, csak bút!
  Általában így van, de nem mindig.Karmul ugyanis egy bácsi lába elõtt nyekkent nagyot.A bácsinál elefántcsont fejû sétapálca volt és gyönyörû szürke posztókalapot viselt.Híres tudós volt, de nem abból a szegényfélébõl, akirõl Arany János írt A tudós macskája címû versében, mivel kalapgyára is volt, amelyik ontotta a kalapokat kisvilágba, nagyvilágba.No és mirõl írt éppen könyvet ez a tudós?A macskanyávogás hangjainak zenei tulajdonságairól. Joggal, mert kicsit értett macskául is, amellett hogy tizenkét más nyelven is.
  A bácsi felháborodott:
  - Ki bánt veled így, cicám?!Kegyetlen gazdasszony?!Rossz gyerek, akinek meg kellene húzni mindkét fülét?!Gyere hozzám, én megbecsülöm a kandúrokat, no meg van nálam egy bájos cicakisasszony is!
  Karmula ráállt, azaz elfogadta az ajánlatot.A bácsinál levõ cicakisasszony ugyan nem volt királykisasszony, de Karmula ezt kicsit sem bánta, mert a cicalánynak szép szõre volt, vereske, no meg egyéb bája sem volt keveske.
  Így hát kétszeresen is jól végzõdött ez a cicás-egeres történet, legalábbis a benne szereplõ cicák és egerek számára.

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Kóbor Állatok - Kóborállat helyzetkép

  Az ország 93.000. km2-es területén folyamatosan egymillió feletti a kóborrá vált "kedvencek" száma. Évente mintegy 150.000. állatot ölnek meg Magyarországon a gyepmesteri (sintér) telepeken! Az állatok felelõtlen szaporítása az anyagi haszon reményében folyik többnyire, de a tudatlanság is szerepet játszik az állapotokért.

 • Sípos Tímea : A három liba

  Volt egy nagy család, annak pedig három libája: egy nagy, az az anyuka és két kicsi gyerekliba.

 • Csíkhelyi Lenke - Füles, Bogáncs, Buksi meg a jó szomszédok

  Életünk négy nagyon szép és nagyon nehéz esztendejét Bulgáriában töltöttük. Szófia utcáin megszámlálhatatlanul sok kóbor kutya élt. Ha az ember kutyabarát, óhatatlanul szóba elegyedik némelyikkel.

 • Pamela Anderson a fókavadászat ellen kampányol

  A bébifókák vadászata ellen kampányol a Reuters jelentése szerint Pamela Anderson, aki tegnap a párizsi kanadai nagykövetség elõtt vett részt a PETA állatvédõ szervezet által szervezett tiltakozáson. A vegetáriánus színésznõ Brigitte Bardot levelét adta át a kanadai nagykövetnek, amelyben a híres francia állatvédõ azt követeli, Kanada hagyjon fel a fókavadászattal. "Borzalmasnak találom a fókavadászatot, nemcsak kanadaiként, hanem emberként is" - mondta Anderson a sajtótájékoztatón, ahol a PETA petícióját is átnyújtotta a diplomatáknak.

 • 245/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet a települési önkormányzat jegyzõjének az állatok védelmével, valamint az állatok nyilvántartásával kapcsolatos egyes feladat- és hatásköreirõl

  Az állatok védelmérõl és kíméletérõl szóló 1998. évi XXVIII. törvény (a továbbiakban: Átv.) 49. §-a (3) bekezdésének b) pontjában kapott felhatalmazás alapján a Kormány a következõket rendeli el:

 • Fül és farok csonkítás

  Fül és farok csonkításLátjátok a Roti farkát? Nem csonkították esztétikai célból! Farokkal született ő is mint sok más olyan fajtatársa, akiknek szintén manapság már csak esztétikai okok miatt csonkítják fülét-farkát. Mi nem támogatjuk a fülvágást, farokcsonkítást! Tilos törvényileg a kutyák fülének csonkítása 2012. augusztus 1-jétől, és farokkurtításra is csak az állat hétnapos koráig van lehetőség. Az állatok nyúlványainak, csonkolása idejét múlt, alapvetően buta dolog, hiszen a hobbicélú állatok nem töltenek be semmilyen olyan funkciót, amely igényelne fül vagy farok csonkítást.

 • Százmillióan látogattak el 142 év alatt az Állatkertbe

  Budapest - Az egzotikus vadállattartásnak már a középkorban is voltak elõzményei Magyarországon. Zsigmond és Mátyás korában ezek inkább királyi vadállatgyûjtemények voltak. A mindenki számára nyilvános Fõvárosi Állat- és Növénykertet - amely egyike a világ legrégebbi hasonló intézményeinek - 142 éve nyitották meg.

  Azóta legalább 100 millióan látogatót fogadott - tájékoztatta szerkesztõségünket Hanga Zoltán, a kert szóvivõje.

 • Kullancs a rákos sejtek ellen

  Brazíliában egy kutató Ana Marisa Chudzinski-Tavassi már szabadalmaztatta is a felfedezését, amely szerint a kullancsok nyálában található speciális protein megakadályozza a rákos sejtek szaporodását, sõt elpusztítja azokat, miközben semmilyen hatással nincs az egészséges sejtekre.

 • Tibeti masztiff

  A tibeti masztiff tiszteletet parancsoló megjelenésû, igen erõs testfelépítésû kutya. Hátvonala erõs és vízszintes, mellkasa széles és mély, a könyöke alá nyúlik. Hátával egy vonalban tûzött farkát járás közben a hátára görbíti; a farok lógó helyzetben nem érhet a csánk alá. A hátsó lábak igen izmosak. Szorosan zárt ujjú mancsai nagyok és erõsek, az ujjak közt szõrösek. A hátsó lábakon farkaskarom is elõfordulhat. Válla izmos, szép formájú, széles és erõs nyakán gyengén fejlett lebernyeg látható. Feje viszonylag széles, nehéz és erõs.A stopp határozottan kirajzolódik.

 • Mikrochipeket kapnak az orosz kutyák

  A csúcstechnológia segítségével akar rendet tenni a moszkvai kóbor kutyák világában a városi vezetés: az állatok bõrébe a legfontosabb adatokat tartalmazó mikrochipeket ültetnek.

 • Kutyusok, akik párnának használják a cicusokat

  Kutyusok, akik párnának használják a cicusokatAmikor az ember fáradt, a lehető legkényelmesebb pozícióban szeretünk pihenni. Nincs ez máshogy a kutyáknál sem. Láthatunk róluk megannyi felvételt, hogy milyen elképesztőbbnél elképesztőbb pozíciókban képesek pihenni, sőt elaludni is. Az alábbi fotókon látható kutyák úgy gondolják, hogy a macskán ülni/feküdni a legkényelmesebb pozitúra egy kiadós pihenéshez. Nagyon érdekes, pláne ahogy a macskák még tűrik is, hogy párnakánt használják őket négylábú "barátaik". Bár biztos előfordul fordítva is, amikor a macska van felül :)

 • A leghatalmasabb dinótemetõ Ausztráliában

  Az ausztráliai Queensland mellett majdnem tökéletes állapotban fennmaradt szauropoda maradványokat fedeztek fel

 • Rendkívül ritka nagymacskakölyökkel lett gazdagabb a Serengeti állatkert

  Amur leopárdból a becslések szerint összesen 34 él vadon, és 230 a világ állatkertjeiben. Talán ez a faj a legveszélyeztetettebb valamennyi nagymacska közül, fekete színváltozattal pedig eddig nem találkoztak. A rendkívül ritka jelenség, amit ez a helyes kis bestia képvisel, megdöntheti azt a teóriát, mely szerint a leopárd nem képes megváltoztatni foltjainak színét.

 • Macskamama eteti a kis süniket - fotóval!

  Macskamama eteti a kis süniket - fotóval!A szoptatós anyacica - Lüszi - gazdáját a ház előtt szőrnyű létvény fogadta: a kert végében kicsinyeit nevelgető sünmamát a közeli úttesten egy gépjármű halálra gázolta. A gazdasszony gyorsan a magukra maradt süni alomhoz rohant, magához vette a kis drótkeféket, majd a szoptatós cicájához sietett velük. A macska (a vártakkal ellentétben) nem volt agresszív, mintha érezte volna, hogy neki most az árva kicsi jövevényeken segíteni kell. Odaengedte a piciket a táplálékot adó emlőihez és etette őket. Így menekültek meg a sünik.

 • Fertõzött szárnyasokat találtak a sanghaji piacon

  Elõször mutatták ki a Kínában eddig hat áldozatot követelõ H7N9-es típusú madárinfluenzát állatokon - a fertõzött szárnyasokat egy sanghaji piacon találták.

 • A szex után feleségül kellett vennie a kecskét

  Szudánban egy férfinak "feleségül kellett vennie" egy kecskét, miután rajtakapták, hogy az állattal fajtalankodik - jelentette a BBC.

 • Elszaporodtak a mérgespókok az ausztráliai nyárban

  Sydney - A jelenlegi páradús ausztráliai nyári forróság rendkívüli mértékben kedvez a mérgespókok, köztük a csípésével rövid idõn belül halált okozó tölcséres pók elszaporodásának.

  Mint Joel Shakespeare, a Sydney melletti hüllõrezervátum munkatársa szerdán elmondta, a nagyváros környékén mostanában különösen sok tölcséres pókot figyeltek meg.

 • Víziló kényszerszabadságon a montenegrói határban

  Víziló kószál szabadon egy falu határában Montenegróban, mert gazdája elengedte - vízveszély miatt.

 • Dinoszaurusz lelõhelyet fedeztek fel Spanyolországban

  Nagy dinoszaurusz lelõhelyet tárnak fel a spanyolországi Lleida tartományban, Basturs közelében. A területen mostanra több mint ezer õskori hüllõ maradványaira bukkantak.

 • Nem jön ki a kedvencével? - Itt már csak a telepátia segít

  Meglepõ módon oldja meg az állatok problémáit egy mexikói nõ: telepatikus úton kérdezi ki õket a gondjaikról, és segít rendezni konfliktusaikat a gazdival. A 37 éves, kétgyermekes családanya antropológia szakon végzett az egyetemen, így nem csak az állatok, de az emberek viselkedését is jól ismeri. Indián törzsekkel dolgozott szakmájában, és tizenöt éve tanulmányozza az alternatív terápiákat. Életterüket egy kutyával és egy teknõssel is megosztják, így közvetlen közelrõl van lehetõsége módszerét gyakorolni.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása