rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Szépszemû kacifánciusz

 • Share on Tumblr

  A gyerekek - Máté, Szilvi, Fannika - nagy diadallal hozták a cicát, és kórusban kiáltozták:
  - Cica! Cica! Egy nénitõl kaptuk! Fehér a sapkája, kesztyûje, papucsa, - de másutt fekete! Szilvike elnevezte Szépszemû Kacifánciusznak, és verset költött róla! CICA-KÉRELEM: "Azt akarja velünk legyen, díszes tálból velünk egyen!"

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  - No ezt nem engedhetem... - komorodott el édesapjuk.

  A gyerekeken úrrá lett a kétségbeesés:
  - Miért nem?! Olyan szép cica! Okos, kedves! Hadd legyen nekünk is cicánk!

  Édesapjuk fizimiskáján ború derûre változott, elnevette magát:
  - Azt nem engedhetem, hogy velünk egy tálból egyen! Maradni maradhat, mert jó ha valaki kordában tartja az egérnépséget.

  Ujjongtak a gyerekek, vitték a cicát a mamához. Õ engedékenyebb volt apunál, így a cica házbeli jövõje már nem volt kétséges.

  No senki sem csalódott a fura nevet kapott cicában. Tartott tõle az egérnépség, nagyonis. Kivéve Kalappáni Falafánit, az öreg egérapót és családját.

  Kalappáni õse Törökországból jött, egy dervis lepényeszsákjából ugrott elõ valamikor régen, még úgy Eger várának ostroma idején. Erre az õsére igen büszke volt az egér. Ha sajtot látott, mindig mondogatta: "Erõs foggal ebbõl török, az én õsöm híres török!"

  Az õsein kívül arra is büszke volt Kalappáni, hogy õt és családját hét róka ravaszságával áldotta-csintalankodta meg a sors. Túl is járt Kacifánciusz eszén az egész Kalappáni egércsalád, nemhogy hétszer, de hetvenhétszer is! Borsót gurítottak a fejére, borsot törtek az orra alá.

  Hanem hát addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik, addig látni esernyõ nélkül a kis Mukit, amíg nem kap a nyakába egy nagy hideg zuhit!

  Hajnalrózsás reggelen történt,hogy Kacifánciusz kis híján elkapta Kalappáni egérapó farkincáját. Ha egy hangyabajusszal hosszabb az a farok, hát el is kapja! Így azonban bemenekült az egér a lyukba, leroskadt sajtszagú karosszékébe és lihegett, erõsen.

  Üldögélt a lyuk elõtt Kacifánciusz, fancsali képpel, mert a majdnem annyit ér csak, mint a nem, sõt, olykor még kevesebbet, mert bosszantóbb.Üldögélt, üldögélt, de mindent meg lehet unni: álldogálást, üldögélést, heverészést, heherészést, nyammogást, nyávogást egyaránt. Meg is unta. Észrevett a közelben egy vastepsit, és elváltoztatott macskahangon rákezdte:
  - Én vagyok a Fekete Éj Fekete Varázslója! Amiért mindig bosszantjátok Kacifánciuszt, az én legkedvesebb cicabarátomat, rátok engedem az örök sötétséget, örök éjszakát, amelyik vaksin vaksötét és ráadásul vasból van!
  Nyávogandum-nyivákulum, nyányinyanyó-májvolnajó, úgy legyen!

  Ezután két mancsával megragadta, és szorosan a lyuk elé állította a vastepsit. Sötét lett az egérlyukban, sötétebb a legsötétebb éjszakánál. Mégis: hitték a varázslatot az egerek, meg nem is. Ám amikor már igencsak korgott a gyomruk, és a lyukba mégsem huncutkodott be egyetlen világosság-csíkocska sem - csodálkoztak.

  Csodálkozni csodálkoztak, de megijedni nem ijedtek meg. Az egér sötétben is egér, a konyha, kamra sötétben is látogatható, sõt!
  Ki akarta dugni fejét a lyukból Kalappáni, méghozzá kíváncsiságtól hajtott nagy lendülettel. Nekiugrott. Ám a hopp!-ra jött a kopp! Jajgatni kezdett az egérapó:
  - Jaj! Jaj! Az a varázsló tényleg ránkhozta a vaséjszakát! Beleütöttem a fejem!

  A Kalappáni-család többi tagja is kipróbálta a dolgot. Persze, õk óvatosan. Hû, ez nem csak sötét, de vas, így hát mint lesz tele a has?! A vas még az egérfogon is kifog!

  A szerencse azonban hamarosan ellátogatott hozzájuk, mert Szilvike, aki nem tudta, hogy a vastepsit Kacifánciusz tette oda, de szerette a rendet, a fekete sütõalkalmatosságot visszaállította a helyére.

  Az egércsalád így megszabadult börtönébõl, de ettõl fogva egy csíny nem sok, annyit sem tettek Kacifánciusz rovására. Tisztelni kell azt a cicát, akinek a Fekete Éj Fekete Varázslója a kebelbarátja!

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Medvékre és farkasokra is lõhetnek a szlovén vadászok idén

  Hetvenöt barnamedvére és egy tucat farkasra adtak kilövési engedélyt a vadászoknak a szlovéniai hatóságok az idei szezonra.

 • Életmentõ cica

  Négy emberéletet mentett meg egy Baba nevû macska az Egyesült Államokban a tûz- vagy füsthaláltól.

 • Csimpánz elvonókúrán

  Zsorát, a csimpánzt elvonó kúrára küldik, mert nagyon rákapott a sörözésre és a dohányzásra.

 • Megjósolják áldozatuk helyzetét a köpködõ kobrák

  A legtöbb mérgeskígyó halálos harapásáról ismert, néhányuk azonban inkább leköpi áldozatát. A köpködõ kobrák félelmetes pontossággal találják el a rájuk támadó ellenség szemét - most kiderült, hogyan.

 • Rendkívül ritka nagymacskakölyökkel lett gazdagabb a Serengeti állatkert

  Amur leopárdból a becslések szerint összesen 34 él vadon, és 230 a világ állatkertjeiben. Talán ez a faj a legveszélyeztetettebb valamennyi nagymacska közül, fekete színváltozattal pedig eddig nem találkoztak. A rendkívül ritka jelenség, amit ez a helyes kis bestia képvisel, megdöntheti azt a teóriát, mely szerint a leopárd nem képes megváltoztatni foltjainak színét.

 • Weöres Sándor: A kutya

  Ismersz-e, mondd?

  A bundám barna volt,
  fehér sáv volt a homlokomon,
  mint a lámpás a pejlovakén
  és mint az égen a Hold.
  Mozgott a fülem,
  amikor rászállt a légy.
  Mozgott az orrom,
  amikor szaglásztam a légy után.
  Emlékszel?

 • Illatos kukacra bukkant egy doktorandusz

  Évtizedek óta nem látott hatalmas, liliomként illatozó gyûrûsférget ástak ki a földbõl Washington államban. A palouse-i óriás-földigilisztának nevezett gerinctelen majdnem egy méteresre nõhet. A ritka féregre Yaniria Sanchez-de Leon akadt rá, amikor a Palouse közelében lévõ védett területen folytatott talajtani kutatásokat doktori munkájához. Rögtön fölfigyelt az állatra, mert az állat „szinte világító fehér és az elülsõ vége rózsaszín a száj közelében”.

 • Nem lesz oroszláneledel a nyulakból

  Vasárnaptól visszaveszik a megunt húsvéti nyulakat a Fõvárosi Állatkertben. A gondozók idén is 100-150 visszaadott nyúlra számítanak az elõzõ évek tapasztalatai alapján. A nyári szezon egyébként a húsvéti hétvégével kezdõdik az állatkertben.

 • Lelkes Miklós: A majomtudósok

  No, nem a tudósok voltak majmok, hanem ők voltak tudósak a majmok viselkedését illetően. Ott kóboroltak az afrikai tájon. Egyikük igen szép leány volt, Baba keresztnévvel, kézitáskával. A másik Huba névre hallgatott, de ha fejébe vett valami tudománykodó eszmét, akkor nem hallgatott senkire, csak saját magára. Megesik az ilyesmi, többször is, mint az eső esik.

 • Tömeges csigagyilkolásra készülnek Dániában

  A lassú állatkák olyan gyorsan szaporodnak, hogy kiirtani nem lehet õket - de miért is kellene? "Pusztítsátok el a csigákat!" - ezzel a felhívással fordult olvasóihoz a Politiken címû koppenhágai lap, felszólítva õket, hogy kezdjenek harcot a Dániát sújtó csapás ellen. Connie Hedegaard dán környezetvédelmi miniszter asszony azzal a gondolattal foglalkozik, hogy törvényileg kötelezzék csigák pusztítására az állampolgárokat.

 • 'Tenyészcsõdör' lesz az emberevõ krokodilból

  Canberra - "Tenyészcsõdör" lesz az a krokodil, amely feltehetõen megevett egy turistát Ausztráliában szeptember végén.

  A 4,5 méter hosszú emberevõ krokodilt nem azért szaporítják, mert annyira megszerették, vagy hogy minél több embert egyenek utódai, hanem mert nem végezhetnek vele, ugyanis védett, mivel négy méternél nagyobb. Ugyanakkor a vadonba sem engedik vissza, nehogy ismét végezzen valakivel. Állatkertben sem lenne szép mutogatni, elvégre elég kegyeletsértõ az áldozatra nézve. Ezért aztán nem maradt más, mint hogy kap egy háremet.

 • Gyõznek a bérnyulak

  Az idei húsvét nyertesei a nyúlkölcsönzõk lehetnek: sok dunántúli városban tucatszám jelentek meg a tapsifülesek bérlésére vonatkozó hirdetések az ünnep elõtt.

 • Kutya, macska, kenyérpirító, konyhatûz

  Macska okozott tüzet egy családi házban az Egyesült Államokban: bekapcsolta a kenyérpirítót.

 • Állatmenhely rab gondozókkal

  Hatszázezer dollárt ajánlott fel egy amerikai állatvédõ egyesület egy börtönben létesítendõ állatmenhely céljaira, ahová természeti katasztrófák esetén menekítenék a veszélybe került házikedvenceket. Az Egyesült Államok Állatvédõ Ligája elnevezésû társaság 500 állat elhelyezésére alkalmas menhelyet szeretne létesíteni a Dixon állami büntetésvégrehajtási intézetben.

 • Kakukk

  Elbújt kakukk idõt kakukkolt.
  Váratlan, hirtelen.
  Árnyék indult, búsan kaszálta
  a fényt a szívemen.

 • Prostituált tehenek

  Szegény állatokkal sok mindent meg lehet csinálni - amíg az állatvédõk nem tiltakoznak nagyon hangosan.

 • Nemszeretem emlékekbõl

  Tölgy volt, benne nagy lyuk.
  Az öcsém szólt: - Hagyjuk!
  Ám én belenyúltam:
  - Lehet: megbújt nyúl van?
  S talán nem tud róla:
  nincs közelben róka?
  Nyúl nem volt.Valaki
  más volt: Harap Lali.
  Harap Lali lika,
  de megharagita!

 • A hiú majomkirály

  Írta: Lelkes Miklós

  Volt egyszer Afrikában egy majom, akit a többi majom királlyá választott.Talán azért, mert hangosabban tudott ordítani a többinél, talán azért, mert õ akkor kezdett el ordítani, amikor a többiek már berekedtek a sok ordítástól.

 • Elfogta a rendõrség a brutális kutyakínzás tettesét

  Elfogta a rendõrség a tegnapi kutyakínzás tettesét. Egy 17 éves fiú uszította rá saját kutyáját a fához kikötött labradorra. Folytatódik az eljárás ellene, de szabadlábon védekezhet.

 • Lelkes Miklós: A kis orangután

  Erdõnézõ Tódor író volt, két könyve közül az egyiket "Õserdei népek családi szokásai" címmel kiadta a kiadója. A kiadás ment, a bevétel nem, mivel alig-alig vettek belõle. A kiadó erre kiadta Tódor útját, aki így hát ott állt egy távoli szigeten, kiadatlan könyvével, a "Szerelmes bennszülöttek"-kel. Nem volt vele más, csak a reménytelenség, az meg nem a legalkalmasabb társ.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása