2024.04.25. - Márk

Házikedvenc kengurut gázoltak el

Házi kedvencként tartott kengurut gázolt el egy autós a dél-németországi Oberfrankenben. A helyi rendõrség keddi közlése szerint az állat a múlt hétvégén szökött el gazdájától. A kenguru tulajdonosa nemcsak a kedvencét veszítette el, várhatóan ki kell fizetnie a kocsiban okozott 1000 eurós kárt és eljárás is indul ellene közveszélyokozás miatt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Egy 30 éves férfi találta telibe kocsijával a kengurut, az állat azonnal elpusztult. A sofõr, aki fizikailag nem sérült meg az ütközésben, sokkot kapott a karamboltól. A kenguru gazdája a kedvencén túl többet is fog veszíteni. Az autóban ugyanis 1000 eurós kár keletkezett, amit feltehetõen a biztosító be fog hajtani rajta, a rendõrség pedig eljárást indít ellene közveszélyokozás miatt.

A 49 éves gazda éveken át házi kedvencként tartotta a kengurut. Állítása szerint korábban semmi gond nem volt vele, nem próbált megszökni. A múlt hétvégén azonban változott a helyzet, a kenguru átugrott a kerítésen, gazdája pedig képtelen volt elkapni. Az állat a környéken kóborolt, hétfõn este azonban az országút felé vette az irányt, ott pedig elérte végzete.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra