2024.03.29. - Auguszta

Túlsúlyos angol lovak

Nagy-Britanniában nemcsak az örömben, hanem a gondokban is osztoznak gazdáikkal a lovak: egy tanulmány szerint ugyanolyan arányban szenvednek túlsúlyban, mint az emberek.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A Nottinghami Egyetem állatorvosi osztályának kedden nyilvánosságra hozott vizsgálata szerint a szigetországban élõ, magántenyésztésû lovak egyötöde túlsúlyos. A tanulmány készítéséhez összesen 160, az állattartók által kitöltött kérdõívet elemeztek. Mivel a kutatók abból indultak ki, hogy a gazdák lovaik súlyát kisebbre becsülik a valóságosnál, némileg többre becsülték a túlsúlyos állatok számát.

Ahogy az embereknél, úgy a lovaknál is a túl kevés mozgás és a túl sok táplálék kettõse okozza a problémát. A túlsúlyos lovak gyakran szenvednek patairha-gyulladásban, ízületi betegségben és anyagcserezavarokban.

A túlsúly egyre növekvõ, és fajokon átívelõ probléma, hiszen nemcsak az embereket, hanem négylábú társaikat is érinti - fejtette ki Helen Stephenson kutató. A megvizsgált állatok fele csak öt vagy kevesebb órát mozog egy héten. Negyvenkét százalékuk 6-7 órán át aktív hetente.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra