2024.03.29. - Auguszta

Medvék a városban

A klímaváltozás és a természetes élõhelyek visszaszorulásával Japán északi részén egyre gyakoribbak a végzetes kimenetelû medvetámadások, az utóbbi hat hónapban négy embert martak halálra, további nyolcvanat megsebesítettek az élelem után kutató állatok.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Tavaly 64 medvetámadásról érkezett jelentés. Japán második legnagyobb szigetén, az északi Hokkaidó prefektúra területén a települések közelébe merészkedõ medvék közül mintegy négyszázat lõttek ki hivatásos vadászok. Ezen a szigeten az idén eddig már két halálos kimenetelû támadás történ a ragadozókkal való találkozás miatt.

A japán fõvárostól északra fekvõ, hegyvidéki Fukusima prefektúrában több mint százötven, lakott területre tévedt medvét lõttek le. Vadvédelmi szakemberek a nyáron tapasztalt hõhullámokat okolják, mert a rendkívüli idõjárás miatt a szinte mindenevõ medvék természetes élelemforrása is megcsappant, és ez kényszeríthette az állatokat arra, hogy a népesebb települések felé merészkedjek. Bizonyos területeken azonban a természetes élõhelyek pusztításával magyarázzák, hogy a medvék egyre közelebb kerülnek az emberekhez.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra