2024.04.23. - Béla

Delfinhalászhálókat rongáltak meg környezetvédõk Japánban

Vizsgálatot indítottak a japán hatóságok a Taidzsi városánál elhelyezett halászhálók szétszaggatása ügyében; valószínûleg az éves delfinmészárlás ellen tiltakozó külföldi aktivisták rongálták meg õket.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A hatóságok azt próbálják kideríteni, hogy az esetnek köze van-e ahhoz a közleményhez, amelyet a Black Fish nevû európai természetvédelmi szervezet tett közzé a honlapján. A környezetvédõk arról számoltak be, hogy a szeptember 2-án megkezdõdött vadászidény óta a búvárjaik összesen hat olyan halászhálót hasítottak szét, amelyekben delfineket tartottak fogva, és így sok állatnak sikerült visszaúsznia a nyílt vizekbe.

A Japán nyugati részén, a Kii-félszigeten fekvõ Taidzsi város akkor került világszerte reflektorfénybe, amikor az ottani brutális delfinmészárlást megörökítõ Az öböl (The Cove) címû amerikai filmalkotás 2010-ben megnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar-díjat. Az éves tengeri vadászidényben a Taidzsiban élõ halászok körülbelül kétezer delfint terelnek össze egy sekély öbölben. Az állatok közül több tucatot a különbözõ akváriumoknak és tengeri vidámparkoknak adnak el, a többit pedig a húsuk miatt szigonyokkal vadásszák le.

2010 szeptember 2-án állatvédõk a tokiói amerikai nagykövetség elõtt tiltakoztak a delfinöldöklés ellen, és arra szólították fel Barack Obama elnököt, hogy gyakoroljon nyomást az ázsiai országra az ügy érdekében. Ric O'Barry, Az öböl címû dokumentumfilm fõszereplõje egy 1,7 millió tiltakozó aláírást tartalmazó petíciót nyújtott át az amerikai követségen.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra