2024.03.29. - Auguszta

Állatvédõk támadják Lady Gagát

Állatvédõk támadják Lady Gagát, mert az amerikai Music Television vasárnap esti díjátadó gáláján nyers húsból készült ruhát és fejfedõt viselt Los Angeles-ben - számolt be az amerikai média. Rajongói viszont kiállnak az énekesnõ mellett, sõt az egyik díjátadó, Cher is dicsérte Lady Gaga ruhaválasztását.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az MTV Video Zenei Díjátadón a 24 éves énekesnõ rekordszámú, nyolc trófeát nyert. Amikor Cher-tõl átvette a legjobb videoklipnek járó díjat, akkor ment fel a színpadra "hús ruhájában" és megkérte a veterán énekesnõt, hogy fogja meg "hústárcáját".

A PETA nevû állatvédõ szervezet "rossz ízléssel" vádolta meg Lady Gagát: szerintük "valakinek a fülébe kellene súgnia, hogy sokkal többen vannak azok, akik nem értenek egyet állatok mészárlásával, mint ahányan rajonganak érte".

Lady Gaga elõször egyébként a Vogue nevû divatmagazin férfikiadásának japán változatának címoldalán viselte a különös kreációt. Az MTV gálája után elsõ interjúját Ellen DeGeneres-nek adta a Lady Gaga. Elmondta: "húsruhájával" az amerikai hadsereg homoszexuális tagjai mellett akart kiállni. Az énekesnõ arra a diszkrimináló szabályra utalt, hogy a katonáktól "nem kérdezik, de nem is mondhatják el senkinek, hogy milyen a nemi identitásuk". Lady Gaga azt gondolja: "ha nem harcolunk jogainkért, akkor nemsokára annyi jogunk marad, mint a hús a csontjainkon". A "Paparazzi" vagy az "Alejandro" címû dalok elõadója viszont sietett hozzátenni, hogy "nem volt célja megsértenie a vegetáriánusokat".

A ruhát egyébként Franc Fernandez tervezte. A kreációt Lady Gaga rajongóinak zöme az internetes fórumokon dicsérte, sõt díjátadója, Cher a Twitter nevû közösségi oldalon is áradozott a kreációról, "fantasztikusnak" nevezte azt.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra