rss
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés
 • A vadászgörény beszerzése és a szükséges felszerelés

 • Share on Tumblr

  Hol vegyük meg?
  Rengeteg helyen lehet görényt vásárolni menhelyen, tenyészetben, boltokba de inkább vásároljunk megbízható tenyésztõtõl

  Így biztosak lehetünk, abban hogy ismertek a felmenõi, és hogy egészséges görit kapun ami ebben az esetben a legfontosabb dolog! És persze a választék is sokkal nagyobb! Több színbõl válogathatunk, mint például Vadas, albínó, fahéj, és vannak extra mintázatú görények is ha valakinek ez tetszik ilyen a panda mintázatú, a sziámi és a homogén!Ez ezek ritkábban fordulnak el de meg lehet õket találni. Mindenesetre azt kössük ki hogy ne a plázákban található üzletekben vásároljunk kisgörényt mert az gyakran nincs beoltva, féregtelenítve és ezért nem teljesen egészséges így bajunk származhat belõle és az is kiderül hogy nagyon sokszor a többszörösét elkérik így csillagászati árak tárulnak elénk!

  Mire figyeljünk a vásárláskor: Az állat megvásárlásakor sok tényezõt kell figyelembe venni! Amikor kiválasztjuk a görényt a legfontosabb, az hogy egészséges legyen! Az egészséges görénynek ragyogó egyforma méretû szemei ( nem csipás és nem könnyezõ) , tiszta fülei ( nem zsíros) , szép fogai ( nem fogköves letöredezett) és fényes egyforma hosszúságú bajsza van! Ezeket mindenképpen figyelembe kell hogy vegyük és ha valami rendellenességet látunk akkor azonnal álljunk tovább.

  Továbbá gyõzõdjünk meg arról is hogy nem folyik az orra, fényes, puha a szõrzete , a talpbõre nem túl száraz és hogy nem sántikál vagy biceg egyik lábára sem! A kölyköknek rendelkezniük kell oltási könyvel, mivel 4 hónapos korukra legalább 3 oltáson túl kell lenniük. Miután meggyõzõdtél, arról hogy a görényed egészséges, fordíts figyelmet a személyiségére is . ha élénken figyel és kapcsolatba akar lépni veled akkor az jó jel, Próbáljunk meg vele játszani és ha ugrándozik körülötted akkor sínen van a dolog és megveheted a kiszemelt görit.

  A felszerelés beszerzése

  Ár (Ft) Min. szükséges db
  A görény maga 0 – 20.000 +
  Alapfelszerelés
  Ketrec 5.000 – 50.000 + 1
  Alomtál 500 – 2.500 2
  Etetõ tál 0 – 1.500 1
  Itató (golyós vagy tálka) 0 – 1.500 1
  Függõágy vagy búvóláda 0 – 1.000 2
  Szállító doboz vagy táska 0 – 10.000 1
  Hám 2.300 – 3.500 1
  Flexi póráz 3.000 – 8.000 1
  Körömvágó 100 – 2.500 1
  Állatorvosi ellátás
  Kombinált ill. veszettség elleni oltás 1.500 – 3.500 3
  Féreghajtás 300 - 500 Negyedévente
  Külsõ élõsködõk elleni kezelés 900 – 1.500
  Fültisztítás 300 – 1.000 Igény szerint
  Atka elleni kezelés 300 – 1.200
  Ivartalanítás 3.000 – 18.000
  Összesen: 17.200 – 130.200

  Etetés (havonta)
  Normál esetben 3.000 – 10.000
  Speciális diéta esetén 10.000 – 20.000

  Ebbõl a táblázatból rá kell jönnünk hogy a görénytartás nem olcsó mulatság de van amit ezek közül mi is elkészíthetünk. Ezek közé tartozik a ketrec is amit nem muszáj megvenni. ( Információkat a ketrec építésérõl a www.gorke.hu "barkács" menüpontban találsz!) A saját készítésû ketrec ára 5000ft- 50000ft-ig terjedhet, anyagtól, kiviteltõl függõen.

  Általánosságban elmondható hogy ugyanannyi pénzért, mint amennyiért az állatkereskedésben adnak egy ketrecet annál jóval nagyobbat építhetünk magunk is. Az állatkereskedésben a görényeknek minimálisan elégséges (0,6 m2 járófelületû) ketrecek 10 ezer forint körül kezdõdnek, amit nyilván befolyásol a kereskedés elhelyezkedése is.

  A ketrecet be is kell rendeznünk. Minimálisan szükség van egy vagy több almostálcára (500-2500), búvóládára vagy függõágyra (1000-5000), egy etetõtálra és egy itatóra, ami darabonként (500-1500). Természetesen mindkét célra megfelel a háztartásban megtalálható kisebb edény, a búvóládát és a függõágyat pedig, magunk is elkészíthetjük kisebb kézügyességgel, így szinte ingyen van. Persze ez csak egy része a felszereléseknek, mert kellenek még rongyok, játékok és több alomtálca rendetlenebb görik számára. Elsõ napokban nem árt beszerezni egy szállítóládát (ha utazunk, vagy ha állatorvoshoz kell mennünk) ennek ára a mérettõl függ (3000-20000). Aztán még nem átr beszerezni egy hámot és egy pórázt (2000- 3500) ehhez tanácsosabb egy állítható (flexi) pórázt venni ennek ára márkától és mérettõl függ (3000-8000).

  Érdeme beszerezni egy körömvágót is ez elengedhetetlen a speciális állatoknak gyártott persze drágább (1500-2000) de erre a célra megfelel az embereknek gyártott körömcsipesz is amit pár száz forintért meg lehet kapni! És itt van még a végletekig elmenõ játékok tárháza ami lehet "Csipogós" maci, gumilabda,és még sok ezer más!


  Kérdéseiket írják meg nekem!

  Tantics Zuszanna


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Farkast lőtt ki egy eszetlen orvvadász

  Farkast lőtt ki egy eszetlen orvvadászKilőttek egy farkast a Bükkben. A fokozottan védett, 250 ezer forint eszmei értékű állat elpusztításáért akár 5 évet is kaphat a tettes. A farkas 2-3 év körüli hím volt, jó fizikai állapotban. A lövés a bal hátsó lábán érte, és feltételezhetően a vérveszteség következtében pusztult el. A tetemet pár napja találták meg a Bükki Nemzeti Parkban, melyet a Fővárosi Állatkertbe szállítottak vizsgálatra. Innen a röntgenfelvételekkel és szakvéleménnyel együtt átkerült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz. A hatósági igazságügyi szakértői vizsgálat még tart, és a rendőrség is nyomoz.

 • 3 tucatnyi ok, amiért nem a majmoktól származunk

  A brit Noah's Ark Zoo Farm (Noé Bárkája Állatfarm) elõadása 30 olyan okot sorol fel, amiért az ember nem származhat a majmoktól. Mivel a szervezet a kreacionizmusban hisz, az elõadás nem meglepõ. Az azonban, hogy iskolás gyerekek látogatják a létesítményt, egyes oktatókat aggodalommal tölt el. A Bristol közelében mûködõ Noah's Ark Zoo Farm nemrég elnyerte az Iskolán Kívüli Oktatás Tanácsának minõségdíját.

 • Új énekesmadár fajokat fedeztek fel Kolumbiában

  Két új madárfajt fedeztek föl Kolumbia õserdõvel borított hegyvidékén, a rejtõzködõ életmódú új fajokat elsõsorban a rokon fajokétól eltérõ hangjuk alapján sikerült felkutatni és azonosítani.

 • Az ablakon keresztül támadott a pitbull

  Kellemetlen élményben volt része egy háromtagú bergeni családnak: a földszinten lakó kisgyerekes házaspár éppen a reggelijét fogyasztotta, amikor minden elõzetes figyelmeztetés nélkül egyszer csak beugrott az ablakon egy pitbull, és rájuk támadt.

 • Zsófi: a kutya olyan, mint a gazdája.

  A Barátok Közt Zsófija szerint minden esetben igaz, hogy a kutya olyan, mint a gazdája.

  Ramóna kiskutyája nem más, mint George Lucas. A nevét onnan kapta, hogy Rami nem tudott nevet adni neki, ezért a törzskönyvi nevét használta, ami Luxas. Ezt a nevet azonban mindenki félreértette, õ pedig példának George Lucas nevét hozta fel. Tehát így maradt rajta a név.

 • Elsõ munkanapján megtámadták az oroszlánok az állatkerti gondozót

  A takarító le akarta rövidíteni az utat.

  Rosszul kezdõdött az elsõ munkanapja egy kínai állatkerti dolgozónak: oroszlánok támadtak rá és súlyosan megsebesítették.

 • Romantikus édeskettesben tölti az újévi ünnepet a tajvani pandapár

  A látogatóktól elkülönítve, kettesben tölti a kínai újévi ünnepet két panda a tajvani állatkertben - gondozóik remélik, végre utódot nemzenek.

 • Szegedre érkezett Nuru

  Hóesés és éjszaka - látszólag minden különbözött a feltételeket tekintve a második zsiráfbika érkezésénél. Szerencsére azonban a lényeg nem változott, vagyis gond és probléma nélkül foglalta el új otthonát a hatalmas növényevõ szombaton, 1 és 3 óra között.

 • A lágyhéjú teknõs a vándorlás mestere

  Elképesztõ távolságot, több mint 20.900 kilométert tett meg egy lágyhéjú teknõs. Soha, egyetlen állat sem tett meg ilyen hosszú vízi utat úgy, hogy a tudósok rögzíteni tudták annak adatait. A veszélyeztetett fajok közé tartozó lágyhéjú teknõs Indonézia partjaitól az Egyesült Államok nyugati partjáig 20.558 kilométert úszott, majd dolga végeztével visszafordult.

 • Ötszáz kígyóval akarták megölni haragosukat

  Ötszáz kígyóval akarta megölni haragosát Kínában két fivér. A testvérek azon a vidéki piacon vásároltak be nagy tételben kígyóból, ahol õk is eladók: élelmiszert és gyógyszereket árulnak. A kígyók mindegyike vipera, amelyeket azután elengedtek haragosuk - falujuk vezetõjének - portájánál.

 • A királyfi csókjai

  Oroszlántlegyõzõ Dárdás Eduárd királyfi szeretett egyedül vadászgatni. Ez is bátorságra vall, de õ megtehette. Védte õt nem csak a kardja, hanem a csatákban szerzett híre is. No és a vár körüli erdõkbe nem volt szabad belépnie idegennek.

 • 25 gyémántot találtak a döglött halban

  Oroszország - Túl büdös volt egy 51 éves nõ poggyásza, ezért szúrták ki a reptéri vámosok ellenõrzésre Oroszországban.

 • Kutyavásárlás előtt van néhány fontos dolog...

  Kutyavásárlás előtt van néhány fontos dolog...Egy kutya kiváló társ és hűséges barát egyben de NEM tárgy és robot, szüksége van egy szeretetteljes falkára akiknek tagjai szeretik, odafigyelnek rá és gondoskodnak róla. Mielőtt kutyát vásárolnánk vagy fogadnánk örökbe gondoljuk át a következőket: Fontos: a kutyát magunkhoz vesszük, mely döntés az állat élete végéig kell, hogy szóljon! Nincs apelláta, nem lehet a megvásárolt házi kis kedvencet megunni, kitenni, szélnek ereszteni! A háziállatokért az ember a felelős, nem is akárhogyan, büntető jogilag és erkölcsileg is...

 • Fakókeselyût engedtek szabadon Jásziványnál

  Háromhetes hízókúra után egy fakókeselyût engedtek vissza a természetbe Jászivány térségében; a hatalmas testû dögevõ szárnyas néhány perces tétovázás után a levegõbe emelkedett, majd eltûnt alkalmi gondozói szeme elõl - tájékoztatta Fercsik Péter, a jászberényi állatkert igazgató-helyettese.

 • Kútba dobott kiskutyákat mentettek ki a speciális mentők

  Kútba dobott kiskutyákat mentettek ki a speciális mentőkEgy járókelő bejelentés alapján érkeztek a helyszínre a rendőrök, akik értesítették a speciális mentőegységet. Hencida belterületén, a Malom utcában hétfőn délután kiskutyák sírására lett figyelmes egy járókelő. A hangok egy régóta elhagyatott, fűvel, gyommal és fahajtásokkal benőtt terület ásott kútjából jöttek, annak mélyén nyüszítettek az ebek. A kutat a nap folyamán legalább harminc ember kereste fel, a rendőrjárőr megérkezésekor is legalább húsz ember tartózkodott a kút körül, akik szerettek volna segíteni, ám a kút mélysége miatt nem tudták onnan kimenteni a kutyákat.

 • Macskabagoly-támadás Mohácson

  Pécs - Fejberúgta egy fiókáit védõ macskabagoly a Magyar Madártani Egyesület (MME) egyik önkéntesét a minap Mohácson - közölte Bank László, az MME Baranya megyei csoportjának irodavezetõje.

 • Pitonpuszival állított rekordot

  Egy malajziai férfi különös mutatvánnyal akar bekerülni a rekordok könyvébe. Eltökélte, hogy 51-szer csókol meg egy kobrát három perc alatt.

 • Óriáspandák a spanyoloknak

  Két óriáspandát ajándékozott a kínai kormány a spanyol királynak, s a különleges állatokat repülõgéppel szállítják Madridba. A kínai kormány jó diplomáciai kapcsolat vagy diplomáciai áttörés jeleként szokott pandamacit ajándékozni külföldre.

 • Védett gyíkokra vadászó külföldieket ítéltek börtönre Új-Zélandon

  Õshonos védett gyíkok vadászata és birtoklása miatt 18 hét börtönre ítéltek Új-Zélandon két külföldit.

 • Harmincmázsányi hal pusztult el a Kurcában Szentes térségében

  Mintegy 30 mázsa hal pusztult el a Kurcában és a hozzá kapcsolódó Veker patakban Szentes térségében - tájékoztatta a környezetvédelmi minisztérium politikai államtitkára az MTI-t.