rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • A vadászgörény beszerzése és a szükséges felszerelés

 • Share on Tumblr

  Hol vegyük meg?
  Rengeteg helyen lehet görényt vásárolni menhelyen, tenyészetben, boltokba de inkább vásároljunk megbízható tenyésztõtõl

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Így biztosak lehetünk, abban hogy ismertek a felmenõi, és hogy egészséges görit kapun ami ebben az esetben a legfontosabb dolog! És persze a választék is sokkal nagyobb! Több színbõl válogathatunk, mint például Vadas, albínó, fahéj, és vannak extra mintázatú görények is ha valakinek ez tetszik ilyen a panda mintázatú, a sziámi és a homogén!Ez ezek ritkábban fordulnak el de meg lehet õket találni. Mindenesetre azt kössük ki hogy ne a plázákban található üzletekben vásároljunk kisgörényt mert az gyakran nincs beoltva, féregtelenítve és ezért nem teljesen egészséges így bajunk származhat belõle és az is kiderül hogy nagyon sokszor a többszörösét elkérik így csillagászati árak tárulnak elénk!

  Mire figyeljünk a vásárláskor: Az állat megvásárlásakor sok tényezõt kell figyelembe venni! Amikor kiválasztjuk a görényt a legfontosabb, az hogy egészséges legyen! Az egészséges görénynek ragyogó egyforma méretû szemei ( nem csipás és nem könnyezõ) , tiszta fülei ( nem zsíros) , szép fogai ( nem fogköves letöredezett) és fényes egyforma hosszúságú bajsza van! Ezeket mindenképpen figyelembe kell hogy vegyük és ha valami rendellenességet látunk akkor azonnal álljunk tovább.

  Továbbá gyõzõdjünk meg arról is hogy nem folyik az orra, fényes, puha a szõrzete , a talpbõre nem túl száraz és hogy nem sántikál vagy biceg egyik lábára sem! A kölyköknek rendelkezniük kell oltási könyvel, mivel 4 hónapos korukra legalább 3 oltáson túl kell lenniük. Miután meggyõzõdtél, arról hogy a görényed egészséges, fordíts figyelmet a személyiségére is . ha élénken figyel és kapcsolatba akar lépni veled akkor az jó jel, Próbáljunk meg vele játszani és ha ugrándozik körülötted akkor sínen van a dolog és megveheted a kiszemelt görit.

  A felszerelés beszerzése

  Ár (Ft) Min. szükséges db
  A görény maga 0 – 20.000 +
  Alapfelszerelés
  Ketrec 5.000 – 50.000 + 1
  Alomtál 500 – 2.500 2
  Etetõ tál 0 – 1.500 1
  Itató (golyós vagy tálka) 0 – 1.500 1
  Függõágy vagy búvóláda 0 – 1.000 2
  Szállító doboz vagy táska 0 – 10.000 1
  Hám 2.300 – 3.500 1
  Flexi póráz 3.000 – 8.000 1
  Körömvágó 100 – 2.500 1
  Állatorvosi ellátás
  Kombinált ill. veszettség elleni oltás 1.500 – 3.500 3
  Féreghajtás 300 - 500 Negyedévente
  Külsõ élõsködõk elleni kezelés 900 – 1.500
  Fültisztítás 300 – 1.000 Igény szerint
  Atka elleni kezelés 300 – 1.200
  Ivartalanítás 3.000 – 18.000
  Összesen: 17.200 – 130.200

  Etetés (havonta)
  Normál esetben 3.000 – 10.000
  Speciális diéta esetén 10.000 – 20.000

  Ebbõl a táblázatból rá kell jönnünk hogy a görénytartás nem olcsó mulatság de van amit ezek közül mi is elkészíthetünk. Ezek közé tartozik a ketrec is amit nem muszáj megvenni. ( Információkat a ketrec építésérõl a www.gorke.hu "barkács" menüpontban találsz!) A saját készítésû ketrec ára 5000ft- 50000ft-ig terjedhet, anyagtól, kiviteltõl függõen.

  Általánosságban elmondható hogy ugyanannyi pénzért, mint amennyiért az állatkereskedésben adnak egy ketrecet annál jóval nagyobbat építhetünk magunk is. Az állatkereskedésben a görényeknek minimálisan elégséges (0,6 m2 járófelületû) ketrecek 10 ezer forint körül kezdõdnek, amit nyilván befolyásol a kereskedés elhelyezkedése is.

  A ketrecet be is kell rendeznünk. Minimálisan szükség van egy vagy több almostálcára (500-2500), búvóládára vagy függõágyra (1000-5000), egy etetõtálra és egy itatóra, ami darabonként (500-1500). Természetesen mindkét célra megfelel a háztartásban megtalálható kisebb edény, a búvóládát és a függõágyat pedig, magunk is elkészíthetjük kisebb kézügyességgel, így szinte ingyen van. Persze ez csak egy része a felszereléseknek, mert kellenek még rongyok, játékok és több alomtálca rendetlenebb görik számára. Elsõ napokban nem árt beszerezni egy szállítóládát (ha utazunk, vagy ha állatorvoshoz kell mennünk) ennek ára a mérettõl függ (3000-20000). Aztán még nem átr beszerezni egy hámot és egy pórázt (2000- 3500) ehhez tanácsosabb egy állítható (flexi) pórázt venni ennek ára márkától és mérettõl függ (3000-8000).

  Érdeme beszerezni egy körömvágót is ez elengedhetetlen a speciális állatoknak gyártott persze drágább (1500-2000) de erre a célra megfelel az embereknek gyártott körömcsipesz is amit pár száz forintért meg lehet kapni! És itt van még a végletekig elmenõ játékok tárháza ami lehet "Csipogós" maci, gumilabda,és még sok ezer más!


  Kérdéseiket írják meg nekem!

  Tantics Zuszanna


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Megzöldült jegesmedvék: nem penészesek

  Tokió - Megzöldültek a jegesmedvék egy japán állatkertben.

  Az ok: túl sok az alga az eredetileg hófehér mackók fürdõmedencéjében. Összesen három zöld jegesmedvét bámulnak szájtátva a látogatók, a személyzetet pedig kérdésözönnel ostromolják. Egyebek közt azt firtatják, hogy a mackók penészesek-e. (Az, hogy mohásak, nem merült fel, mert nem csak az északi oldaluk zöld.)

 • Fordított Úr és Macska Dániel

  Írta: Lelkes Miklós

  Hol volt, hol nem: volt egyszer egy macska, akit gazdája, a varázsló, Macska Dánielnek nevezett el.

  Macska Dánielnek nem volt különösebb tehetsége az emberi nyelvekhez, így gazdája csak angolul, németül és franciául tudta megtanítani. Mondogatta is neki:

 • Három zsiráf belehalt az áramszünetbe

  Három fiatal zsiráf halálát okozta a villanykimaradás egy csehországi állatkertben, jelentette be csütörtökön a zoo igazgatója.

 • Vadorzók lõtték ki az egyik utolsó jávai orrszarvút Vietnamban

  Vadorzók megölték Ázsia egyik utolsó jávai orrszarvúját. A rinocérosz csontvázát a vietnami Cat Tien Nemzeti Parkban találták meg - közölte a Természetvédelmi Világalap (WWF).

 • Vadonban kihalt tanzániai varangyokat telepíthetnek vissza élõhelyükre

  Tavaly a vadonban kihaltnak nyilvánított tanzániai varangyokat telepíthetnek rövidesen vissza eredeti élõhelyükre, miután amerikai állatkertekben sikeres tenyésztési programot hajtottak végre a kétéltûekkel.

 • Elpusztult a világ legöregebb hattyúja

  Koppenhága - Negyvenéves korában kimúlt a világ valószínûleg legöregebb hattyúja a dániai Korsorban.

  Mint a koppenhágai egyetem pénteken közölte, a szóban forgó bütykös hattyú (Cygnus olor) tetemét a korsori tengerparton találták meg. A lábán viselt gyûrûn "Helgoland 112851" felirat olvasható, a jelölõgyûrût 1970. február 21-én helyezte fel a madár lábára egy német ornitológus Kiel közelében. Mint vizsgálatok kiderítették, a hím hattyú akkor csaknem kétéves volt.

 • A veszettségről általában - a veszettség a legtöbbször halálos

  A veszettségről általában - a veszettség a legtöbbször halálosA veszettség vírusos betegség. Zoonózis, vagyis állatról emberre, emberről állatra, sőt emberről emberre is terjedhet. A vírus tulajdonságai közül a fertőzés terjedésében egyik legfontosabb kicsi képesség: a környezetben nem életképes, percek alatt elpusztul a beszáradt váladékokban. Az egészséges bőrön nem képes önmagától átjutni. A másik meghatározó tulajdonsága, hogy a nyállal ürül. A vírus már fertőzött, de a veszettség klinikai tüneteit nem mutató, tehát még egészségesnek látszó állat nyálával is ürülhet!

 • Meghívó: Civil kerekasztal

  Az Orpheus Önkéntes Közösség, a Karitáció, a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal, a Vidámabb Életért Alapítvánnyal közösen szervezi meg a soron következő Civil kerekasztalt. A rászoruló emberek életét megsegítő, a környezettudatosságot fontosnak tartó témakörök akcióprogramjaként a rövid megbeszélés után a program második felében családokkal - családtámogatással folyik tovább a fejlesztő program. Regisztrálni (további civil szervezetek tagjainak, illetve segítő önkénteseknek, ügyfeleknek) a +36-20/929-8181-es számon a programot megelőző napig munkanapokon 9-11 óra között lehet.

 • Át kellett költöztetni egy orangutánt, mert túl sokat dohányzott

  Egy indonéz állatkertben át kellett költöztetni egy orángutánt, mert a látogatók égõ cigerettákat dobáltak be neki, õk pedig örömmel elfogadta és el is szívta azokat.

 • Bulgária engedélyezi a barnamedve kilövését

  A környezetvédõk tiltakozása ellenére Bulgáriában engedélyezik a jövõben a barnamedve vadászatát. A szófiai parlament döntött a meglévõ törvényi szabályozás változtatása mellett, amely eddig csak kivételes esetekben adott lehetõséget a medvék kilövésére.

 • Lefejeztek egy gólyát Békés megyében

  Levágták egy gólya fejét a Békés megyei Eleken. A vérbefagyott állatra szombaton hajnalban a helyiek találtak rá, õk szóltak a rendõröknek.

 • Oroszlánfóka támadt evezõsökre Új-Zéland partjainál

  Egy nyolcfõs egyetemi evezõscsapatot támadott meg edzés közben egy oroszlánfóka Új-Zéland partjainál.

 • Pótmamájukként szeretik az elefántbébik az őket megmentő lányt

  Pótmamájukként szeretik az elefántbébik az őket megmentő lánytÉlelem mellett szeretetre is vágynak az Afrikában elárvult elefántbébik. Rachel Murton meg is adja nekik, de arra is vigyáznia kell, hogy eközben a kétszáz kilós ormányos óvodások össze ne nyomják. Az orvvadászok Afrikában a mai napig válogatás nélkül gyilkolják az elefántokat. Rengeteg kilőtt tehén után marad árva elefántbébi. A kicsikre a természetben a biztos halál vár. Egy angol lány, Rachel Murton az elefántkölykök megmentésére tette fel az életét. A szerencsétlen sorsú kis or­mányosokat hosszas táplálás és tanítás után vezeti vissza természetes környezetükbe.

 • Meghívó: Tematikus beszélgetési kör

  Az Orpheus Önkéntes Közösség, a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Csermely tematikus beszélgető kört tart. A program célja, hogy a gyermekek mindennapi életében a környezettudatos szemlélet és az állatok védelme aktív szerepet kapjon. A program során a gyerekek a beszélgetéssel egybekötött természetismereti és állatvédelmi előadáson állatos kiadványokat kapnak. A részvétel az iskola keretein belül.

 • Skót lógófülû

  1961-ben egy perthshire-i farmon született egy kismacska, amelynek fülei a fejére lapultak. A farmer, William Ross úgy döntött, elkezdi tenyészteni a vonalat, és így született meg a skót lógó fülû macska. A fajtát az 1978-as amerikai kiállításon ismerték el gyõztesnek, és a tenyésztés fõ központja ma is az Egyesült Államokban található. A skót lógó fülût normál fülû macskákkal kell pároztatni, mert különben valószínûleg ízületi vagy porcproblémák merülnek fel. Bár a tenyésztõ állítja, hogy a lógó fül nem okoz kellemetlenséget a macskáknak, félõ, hogy a fajta hajlamos a fülatkára vagy a süketségre.

 • Az édes takarmány megnehezíti a nevelést - lovak

  Hamburg - Nemcsak a gyerekek jellemére káros az édesség - fiatal lovaknál is nemkívánatos hatása van, fedezték fel a montanai egyetem (USA) kutatói.

  Jan Bowman takarmányozási szakértõ tizenkét, egymással rokon quarter horse fajtájú lovat idomított három héten át - tudósít a Der Spiegel címû német hetilap internetes változata. A lovak ekkor részesültek az alapkiképzésükben. Hat ló csak szénát kapott, míg a másik hat egy gabonából és melaszból álló keveréket. Mindkét csoport annyit ehetett, amennyit akart.

 • Óriáspanda harapdálta a 15 éves kínai fiút

  A tinédzser bemászott az állat kifutójába és a nyolc éves Gu Gu önvédelembõl rátámadt. Súlyosan megsebesített egy 15 éves fiút a pekingi állatkert egyik óriáspandája, amikor a kamasz bemászott a kifutójába. A 8 éves Gu Gu a fiatalember mindkét combját összeharapdálta, egészen a csontig. Az eset még hétfõn történt, de csak kedden adtak hírt róla a kínai hírközlõ szervek.

 • Boldog születésnapot Golo!

  Harminc éves Golo, a Fõvárosi Állat- és Növénykert hím gorillája. Budapesten 1989 óta láthatja a közönség. Az elmúlt húsz évben három utódja biztosan született, az idén világra jött kölyök esetében azonban az apaság kérdéses, az apa Golo egyik fia is lehet.

 • Állatkínzó orvvadászokat fogtak az erdõben

  Kutyával vadásztak a Kutas közelében lévõ magánerdõben. Az öt helybeli - három fiatalkorú és két gyermek - két nagytestû kutyával hajtott egy vadat, arra számítva, az állat elfárad, lelassul s így a kutyák könnyen el tudják kapni.

 • Nemszeretem emlékekbõl

  Tölgy volt, benne nagy lyuk.
  Az öcsém szólt: - Hagyjuk!
  Ám én belenyúltam:
  - Lehet: megbújt nyúl van?
  S talán nem tud róla:
  nincs közelben róka?
  Nyúl nem volt.Valaki
  más volt: Harap Lali.
  Harap Lali lika,
  de megharagita!

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása