rss
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés
 • A vadászgörény beszerzése és a szükséges felszerelés

 • Share on Tumblr

  Hol vegyük meg?
  Rengeteg helyen lehet görényt vásárolni menhelyen, tenyészetben, boltokba de inkább vásároljunk megbízható tenyésztõtõl

  Így biztosak lehetünk, abban hogy ismertek a felmenõi, és hogy egészséges görit kapun ami ebben az esetben a legfontosabb dolog! És persze a választék is sokkal nagyobb! Több színbõl válogathatunk, mint például Vadas, albínó, fahéj, és vannak extra mintázatú görények is ha valakinek ez tetszik ilyen a panda mintázatú, a sziámi és a homogén!Ez ezek ritkábban fordulnak el de meg lehet õket találni. Mindenesetre azt kössük ki hogy ne a plázákban található üzletekben vásároljunk kisgörényt mert az gyakran nincs beoltva, féregtelenítve és ezért nem teljesen egészséges így bajunk származhat belõle és az is kiderül hogy nagyon sokszor a többszörösét elkérik így csillagászati árak tárulnak elénk!

  Mire figyeljünk a vásárláskor: Az állat megvásárlásakor sok tényezõt kell figyelembe venni! Amikor kiválasztjuk a görényt a legfontosabb, az hogy egészséges legyen! Az egészséges görénynek ragyogó egyforma méretû szemei ( nem csipás és nem könnyezõ) , tiszta fülei ( nem zsíros) , szép fogai ( nem fogköves letöredezett) és fényes egyforma hosszúságú bajsza van! Ezeket mindenképpen figyelembe kell hogy vegyük és ha valami rendellenességet látunk akkor azonnal álljunk tovább.

  Továbbá gyõzõdjünk meg arról is hogy nem folyik az orra, fényes, puha a szõrzete , a talpbõre nem túl száraz és hogy nem sántikál vagy biceg egyik lábára sem! A kölyköknek rendelkezniük kell oltási könyvel, mivel 4 hónapos korukra legalább 3 oltáson túl kell lenniük. Miután meggyõzõdtél, arról hogy a görényed egészséges, fordíts figyelmet a személyiségére is . ha élénken figyel és kapcsolatba akar lépni veled akkor az jó jel, Próbáljunk meg vele játszani és ha ugrándozik körülötted akkor sínen van a dolog és megveheted a kiszemelt görit.

  A felszerelés beszerzése

  Ár (Ft) Min. szükséges db
  A görény maga 0 – 20.000 +
  Alapfelszerelés
  Ketrec 5.000 – 50.000 + 1
  Alomtál 500 – 2.500 2
  Etetõ tál 0 – 1.500 1
  Itató (golyós vagy tálka) 0 – 1.500 1
  Függõágy vagy búvóláda 0 – 1.000 2
  Szállító doboz vagy táska 0 – 10.000 1
  Hám 2.300 – 3.500 1
  Flexi póráz 3.000 – 8.000 1
  Körömvágó 100 – 2.500 1
  Állatorvosi ellátás
  Kombinált ill. veszettség elleni oltás 1.500 – 3.500 3
  Féreghajtás 300 - 500 Negyedévente
  Külsõ élõsködõk elleni kezelés 900 – 1.500
  Fültisztítás 300 – 1.000 Igény szerint
  Atka elleni kezelés 300 – 1.200
  Ivartalanítás 3.000 – 18.000
  Összesen: 17.200 – 130.200

  Etetés (havonta)
  Normál esetben 3.000 – 10.000
  Speciális diéta esetén 10.000 – 20.000

  Ebbõl a táblázatból rá kell jönnünk hogy a görénytartás nem olcsó mulatság de van amit ezek közül mi is elkészíthetünk. Ezek közé tartozik a ketrec is amit nem muszáj megvenni. ( Információkat a ketrec építésérõl a www.gorke.hu "barkács" menüpontban találsz!) A saját készítésû ketrec ára 5000ft- 50000ft-ig terjedhet, anyagtól, kiviteltõl függõen.

  Általánosságban elmondható hogy ugyanannyi pénzért, mint amennyiért az állatkereskedésben adnak egy ketrecet annál jóval nagyobbat építhetünk magunk is. Az állatkereskedésben a görényeknek minimálisan elégséges (0,6 m2 járófelületû) ketrecek 10 ezer forint körül kezdõdnek, amit nyilván befolyásol a kereskedés elhelyezkedése is.

  A ketrecet be is kell rendeznünk. Minimálisan szükség van egy vagy több almostálcára (500-2500), búvóládára vagy függõágyra (1000-5000), egy etetõtálra és egy itatóra, ami darabonként (500-1500). Természetesen mindkét célra megfelel a háztartásban megtalálható kisebb edény, a búvóládát és a függõágyat pedig, magunk is elkészíthetjük kisebb kézügyességgel, így szinte ingyen van. Persze ez csak egy része a felszereléseknek, mert kellenek még rongyok, játékok és több alomtálca rendetlenebb görik számára. Elsõ napokban nem árt beszerezni egy szállítóládát (ha utazunk, vagy ha állatorvoshoz kell mennünk) ennek ára a mérettõl függ (3000-20000). Aztán még nem átr beszerezni egy hámot és egy pórázt (2000- 3500) ehhez tanácsosabb egy állítható (flexi) pórázt venni ennek ára márkától és mérettõl függ (3000-8000).

  Érdeme beszerezni egy körömvágót is ez elengedhetetlen a speciális állatoknak gyártott persze drágább (1500-2000) de erre a célra megfelel az embereknek gyártott körömcsipesz is amit pár száz forintért meg lehet kapni! És itt van még a végletekig elmenõ játékok tárháza ami lehet "Csipogós" maci, gumilabda,és még sok ezer más!


  Kérdéseiket írják meg nekem!

  Tantics Zuszanna


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Prágában mentik a gorillákat

  Hét tonna könyvet és képeket visz számos afrikai országba a prágai állatkert - melynek egy gorilla szerepel az emblémáján -, azért, hogy felhívja a gyerekek figyelmét a veszélyeztetett gorillák védelmére - jelentették be a park vezetõi.

 • A kutyakiképzés alapjai

  Minden gazdi azt szeretné, hogy kutyája engedelmes legyen. De mit is kell ehhez tennünk?

  Elõször is tudatosan kell döntenünk a fajtaválasztás kérdésében. A nevelés szempontjából lényeges, hogy milyen fajtát választunk, hiszen az általános engedelmességi feladatokon túl lehetnek speciális igényeink is, például ha egy igazi házõrzõt szeretnénk.

 • Krigli sörrel a csatornában

  A Delo címû ljubljanai lap beszámolója szerint a Luna nevû vendéglátó-ipari víziegység pallója korhadt volt, a kikötõi kötelek is szétfoszlottak az idõk folyamán, és most a vízállás csökkenésével ezt a mozgást a hajó már nem bírta ki. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy azon a helyen a csatornában a víz mindössze félméteres volt. Az emberek közül sokan kezükben krigli sörrel kerültek a vízbõl a partra, és a közös kaland nyomán nagy barátságok köttettek.

 • Fakókeselyût engedtek szabadon Jásziványnál

  Háromhetes hízókúra után egy fakókeselyût engedtek vissza a természetbe Jászivány térségében; a hatalmas testû dögevõ szárnyas néhány perces tétovázás után a levegõbe emelkedett, majd eltûnt alkalmi gondozói szeme elõl - tájékoztatta Fercsik Péter, a jászberényi állatkert igazgató-helyettese.

 • Mosógépben mosott macska

  Kimosta gépben a kismacskáját egy család Nagy-Britanniában - de nem szándékosan. A 12 hetes cicalány túlélte a megpróbáltatást, bár elég megviselt állapotban került állatorvoshoz. Szerencsére 11 esztendõs gazdaasszonykája a program elsõ felében észrevette a mosógép üvegablakán keresztül, hogy nem csak ruhák tisztulnak a masinában.

 • Állatoknak tervez ruhákat Eva Cavalli

  Roberto Cavalli divattervezõt neje, Eva is követi a szakmában: kisállatok számára tervez exkluzív ruhákat.

 • Ujjat húzott a postással egy macska

  Ujjat húzott a postással egy macska Nagy-Britanniában, ami miatt gazdái ujjat húztak a postával.

 • Emberölõ zsiráf

  Agyonrúgott egy zsiráf egy nõt a Dél-afrikai Köztársaságban egy limpopói magánállatkertben.

 • 600 kilómétert uszótt az eltévedt pingvin - fotóval!

  Rossz irányba fordulhatott a Déli-sarknál ez a pingvin, aki több mint 6000 kilométeres úszás után Új-Zéland partjainál kötött ki.

 • Cápaember - imád együtt úszkálni a vérengzõ állatokkal

  Fél évszázada úszkál cápák között Wolfgang Leander, akit meglepõen kevés baleset ért ezen idõ alatt, pedig nem ritkán harminc tigriscápa is köröz körülötte a vízben.

  A 67 éves dél-afrikai férfinak különleges hobbija van: cápákkal úszkál. Bár meglepõen kevés baleset érte 50 éve alatt, van olyan élménye, amelyet soha nem felejt el: egy másfél méteres, éhes karibi zátonycápa alaposan "megfegyelmezte", amiért elcsaklizta elõle a zsákmányt.

 • Robbie Williams koncertje zavarja a denevéreket

  Német állatvédõk tiltakoznak a brit popsztár Muengersdorf-i fellépése ellen, mivel a koncert megzavarná egy igen ritka és védett denevérfaj nyugalmát.

 • Hasig érõ trágyában tartott a lovát a szomolyai állatkínzó

  Állatkínzás miatt ítéltek el egy férfit, aki a lovát hasig érõ trágyában tartotta, kutyái pedig méteres láncra kötve pusztultak el.

 • Elsõ munkanapján megtámadták az oroszlánok az állatkerti gondozót

  A takarító le akarta rövidíteni az utat.

  Rosszul kezdõdött az elsõ munkanapja egy kínai állatkerti dolgozónak: oroszlánok támadtak rá és súlyosan megsebesítették.

 • Pandabébi-rekord Kínában

  Nem kevesebb, mint 21 óriáspanda született a kínai állatkertekben és vadasparkokban 2005-ben, megdöntve ezzel a 2003. évi 15-ös pandabébi-rekordot - jelentette a kínai sajtó.
  Különösen "termékeny" volt ezen a téren 2005-ben a Szecsuan tartománybeli Volong természetvédelmi park, ahol 16 óriáspanda-bébi jött világra.

 • Keménykalap, mint légvédelmi fejfedõ sirálybombák ellen

  London - Keménykalapban jár egy lelkész istentiszteletre Nagy-Britanniában légvédelmi megfontolásból: a sirályok zuhanóbombázásaitól óvja magát.

  Az égi áldás oka az, hogy a templom melletti temetõbe sirályok fészkelték be magukat és egy fióka védelmében intéznek támadást a szerintük veszélyt jelentõk ellen.

 • Nyíllal lõtt medvét egy bakfis

  Nyíllal lõtt termetes medvét egy 17 éves amerikai lány. A középiskolás bakfis még csak nem is számszeríjjal - nyílpuskával - terítettre le a több mint 2 mázsás mackót, hanem íjból repítette belé nyilát. Az eset vadászaton történt, Ontarióban, azaz nem véletlenül és nem önvédelembõl. A lány 15 méterrõl végzett a feketemedvével.

 • Több órás munkával szabadítottak ki egy kútbaesett kiselefántot a vadõrök Srí Lankán

  Az állat valószínûleg élelmet keresett, amikor belecsúszott a gödörbe, ahonnan nem tudott egyedül kimászni.

 • Kutyákat éheztettek

  Az üres tálat rágta szét éhségében két kutya a Somogy megyei Osztopánban, amelyre csütörtökön késõ délután bukkantak kaposvári állatvédõk egy családi ház kertjében. Az éhezõ állatokról a szomszéd értesítette az álletvédõ szervzet munkatársait, akik már elszállították az ebeket a településrõl.

 • A boci és a kutyus elválaszthatatlan barátok lettek

  A boci és a kutyus elválaszthatatlan barátok lettekŐ itt Góliát, egy 8 hetes kis borjú, aki egy kaliforniai tejüzem lakója volt egészen addig, amíg az üzem tulajdonosának családja észre nem vette, hogy a kistehén és a család dán dogja szoros barátságot kötött. A kistehén hamar azonosult barátjával, ma már “igazi” kutyaként viselkedik, magáévá tette a kanapét, kutyatálból eszik és iszik és együtt lógnak mindenhol kutyatársával. A kistehén gazdija Shaylee Hubbs pedig büszkén osztja meg a nem mindennapi család pillanatait. A két kedvenc pedig remekül elszórakoztatja egymást napközben.