rss
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés
 • A vadászgörény beszerzése és a szükséges felszerelés

 • Share on Tumblr

  Hol vegyük meg?
  Rengeteg helyen lehet görényt vásárolni menhelyen, tenyészetben, boltokba de inkább vásároljunk megbízható tenyésztõtõl

  · INGYEN Kiadványok· Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Így biztosak lehetünk, abban hogy ismertek a felmenõi, és hogy egészséges görit kapun ami ebben az esetben a legfontosabb dolog! És persze a választék is sokkal nagyobb! Több színbõl válogathatunk, mint például Vadas, albínó, fahéj, és vannak extra mintázatú görények is ha valakinek ez tetszik ilyen a panda mintázatú, a sziámi és a homogén!Ez ezek ritkábban fordulnak el de meg lehet õket találni. Mindenesetre azt kössük ki hogy ne a plázákban található üzletekben vásároljunk kisgörényt mert az gyakran nincs beoltva, féregtelenítve és ezért nem teljesen egészséges így bajunk származhat belõle és az is kiderül hogy nagyon sokszor a többszörösét elkérik így csillagászati árak tárulnak elénk!

  Mire figyeljünk a vásárláskor: Az állat megvásárlásakor sok tényezõt kell figyelembe venni! Amikor kiválasztjuk a görényt a legfontosabb, az hogy egészséges legyen! Az egészséges görénynek ragyogó egyforma méretû szemei ( nem csipás és nem könnyezõ) , tiszta fülei ( nem zsíros) , szép fogai ( nem fogköves letöredezett) és fényes egyforma hosszúságú bajsza van! Ezeket mindenképpen figyelembe kell hogy vegyük és ha valami rendellenességet látunk akkor azonnal álljunk tovább.

  Továbbá gyõzõdjünk meg arról is hogy nem folyik az orra, fényes, puha a szõrzete , a talpbõre nem túl száraz és hogy nem sántikál vagy biceg egyik lábára sem! A kölyköknek rendelkezniük kell oltási könyvel, mivel 4 hónapos korukra legalább 3 oltáson túl kell lenniük. Miután meggyõzõdtél, arról hogy a görényed egészséges, fordíts figyelmet a személyiségére is . ha élénken figyel és kapcsolatba akar lépni veled akkor az jó jel, Próbáljunk meg vele játszani és ha ugrándozik körülötted akkor sínen van a dolog és megveheted a kiszemelt görit.

  A felszerelés beszerzése

  Ár (Ft) Min. szükséges db
  A görény maga 0 – 20.000 +
  Alapfelszerelés
  Ketrec 5.000 – 50.000 + 1
  Alomtál 500 – 2.500 2
  Etetõ tál 0 – 1.500 1
  Itató (golyós vagy tálka) 0 – 1.500 1
  Függõágy vagy búvóláda 0 – 1.000 2
  Szállító doboz vagy táska 0 – 10.000 1
  Hám 2.300 – 3.500 1
  Flexi póráz 3.000 – 8.000 1
  Körömvágó 100 – 2.500 1
  Állatorvosi ellátás
  Kombinált ill. veszettség elleni oltás 1.500 – 3.500 3
  Féreghajtás 300 - 500 Negyedévente
  Külsõ élõsködõk elleni kezelés 900 – 1.500
  Fültisztítás 300 – 1.000 Igény szerint
  Atka elleni kezelés 300 – 1.200
  Ivartalanítás 3.000 – 18.000
  Összesen: 17.200 – 130.200

  Etetés (havonta)
  Normál esetben 3.000 – 10.000
  Speciális diéta esetén 10.000 – 20.000

  Ebbõl a táblázatból rá kell jönnünk hogy a görénytartás nem olcsó mulatság de van amit ezek közül mi is elkészíthetünk. Ezek közé tartozik a ketrec is amit nem muszáj megvenni. ( Információkat a ketrec építésérõl a www.gorke.hu "barkács" menüpontban találsz!) A saját készítésû ketrec ára 5000ft- 50000ft-ig terjedhet, anyagtól, kiviteltõl függõen.

  Általánosságban elmondható hogy ugyanannyi pénzért, mint amennyiért az állatkereskedésben adnak egy ketrecet annál jóval nagyobbat építhetünk magunk is. Az állatkereskedésben a görényeknek minimálisan elégséges (0,6 m2 járófelületû) ketrecek 10 ezer forint körül kezdõdnek, amit nyilván befolyásol a kereskedés elhelyezkedése is.

  A ketrecet be is kell rendeznünk. Minimálisan szükség van egy vagy több almostálcára (500-2500), búvóládára vagy függõágyra (1000-5000), egy etetõtálra és egy itatóra, ami darabonként (500-1500). Természetesen mindkét célra megfelel a háztartásban megtalálható kisebb edény, a búvóládát és a függõágyat pedig, magunk is elkészíthetjük kisebb kézügyességgel, így szinte ingyen van. Persze ez csak egy része a felszereléseknek, mert kellenek még rongyok, játékok és több alomtálca rendetlenebb görik számára. Elsõ napokban nem árt beszerezni egy szállítóládát (ha utazunk, vagy ha állatorvoshoz kell mennünk) ennek ára a mérettõl függ (3000-20000). Aztán még nem átr beszerezni egy hámot és egy pórázt (2000- 3500) ehhez tanácsosabb egy állítható (flexi) pórázt venni ennek ára márkától és mérettõl függ (3000-8000).

  Érdeme beszerezni egy körömvágót is ez elengedhetetlen a speciális állatoknak gyártott persze drágább (1500-2000) de erre a célra megfelel az embereknek gyártott körömcsipesz is amit pár száz forintért meg lehet kapni! És itt van még a végletekig elmenõ játékok tárháza ami lehet "Csipogós" maci, gumilabda,és még sok ezer más!


  Kérdéseiket írják meg nekem!

  Tantics Zuszanna


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Mosogatólefolyó fogta kutya

  Homer City - Mosogató fogott kutyát az Egyesült Államokban: beleszorult lefolyójába az eb egyik lába.

  Ami fõként a kutya gazdáinak - egy asszonynak meg a lányának - köszönhetõ, mivel evõeszközeik mosogatójában fürdették meg csivavájukat. A foglyul esett ebet elõször folyékony szappannal próbálták kiszabadítani, azután étolajjal síkosították pracliját, késõbb felmerült a jég - hátha összehúzza kisebbre az eblábat -, aztán jöttek a tûzoltók.

 • Állatmenhely rab gondozókkal

  Hatszázezer dollárt ajánlott fel egy amerikai állatvédõ egyesület egy börtönben létesítendõ állatmenhely céljaira, ahová természeti katasztrófák esetén menekítenék a veszélybe került házikedvenceket. Az Egyesült Államok Állatvédõ Ligája elnevezésû társaság 500 állat elhelyezésére alkalmas menhelyet szeretne létesíteni a Dixon állami büntetésvégrehajtási intézetben.

 • A világ legapróbb állatai

  A világ legapróbb állataiA következő képek főszereplői imádnivaló, parányi állatok, akiket könnyű szem elől téveszteni. Nem csoda, hogy a világ legkisebb kaméleonjára csak néhány éve bukkantak rá a kutatók Madagaszkáron. Az állat kifejlett példánya is alig harminc milliméteres, az egyik legkisebb gerinces, amit ismerünk. De nem csak a legkisebb kaméleont, hanem aranyos kismókusokat, törpemajmokat és aprócska teknősöket is láthatunk a képeken. A világ legkisebb kaméleonja például a Brookesia minima. Ezek a cuki állatok aztán tényleg parányiak!

 • A világ legnagyobb egere

  Csodabarnácska Eleonórácska talán a világ leggyönyörûbb cicája volt.
  Pontosabban: gyönyörûnek gyönyörû volt, de nem a világ, hanem Hatvanhathatalmas Ferdinánd volt a gazdája, a hetvenhét határon túl is tisztelettel emlegetett varázsló.

 • Elvérzett a férfi, akit felnyársalt a megvadult disznó

  Agyonszúrt egy házi disznó egy férfit pénteken késõ délután a Bács-Kiskun megyei Móricgáton egy tanyán. A csaknem 250 kilós állat ágyékon és hason döfte agyarával 50 év körüli gondozóját, aki a helyszínen elvérzett. A férfi a tanyán dolgozott.

 • A róka meg a lencske

  A róka meg a lencskeAz úgy volt, hogy az erdőben sétálva a róka egy cső alakú benézőre lett figyelmes. Odasomfordált, majd belenézett. Nem is sejtette, hogy a természetjáró fotós dugta ki az objektívjét, és a szerencsés róka abba kukkantott bele. Amikor éppen a közepébe nézett, a fotós - természetjáró exponálni kezdett. Így teremtődött meg az a fotó, mely ezt a csodaszép pillanatot örökítette meg. Komolyra fordítva: aki tud és szeret természetben fotózni, az tudja, hogy az ilyen pillanatokat elkapni nagyon nehéz. Gratulálunk a fotósnak, örömteli nézni a fényképezés eredményét!

 • Ritka állatok maradványai egy kínai lakásban

  A kínai rendõrség ritka vadállatoktól származó, 104 bundára és számos csontvázra bukkant egy lakásban.

 • Gyilkos herpesz tizedeli a fiatal francia osztrigákat

  Herpeszvírus tizedeli a Franciaországban nevelt fiatal osztrigákat, mert azok túl sok energiát fektetnek nemi szerveik fejlesztésébe, ahelyett, hogy természetes védekezõrendszerüket erõsítenék.

 • Önvédelem, vagy gyilkosság?

  Hat kiránduló vízbe fojtott egy medvét a lengyel Tátrában, és azzal védekezik, hogy önvédelembõl tette. A mackó alig kétéves volt és 40 kilós. Mivel védett állat, a tetemére bukkanó vadõrök értesítették a rendõröket, akik hamarosan eljutottak a hat turistához.

 • Kutyákat éheztettek

  Az üres tálat rágta szét éhségében két kutya a Somogy megyei Osztopánban, amelyre csütörtökön késõ délután bukkantak kaposvári állatvédõk egy családi ház kertjében. Az éhezõ állatokról a szomszéd értesítette az álletvédõ szervzet munkatársait, akik már elszállították az ebeket a településrõl.

 • 25 gyémántot találtak a döglött halban

  Oroszország - Túl büdös volt egy 51 éves nõ poggyásza, ezért szúrták ki a reptéri vámosok ellenõrzésre Oroszországban.

 • Meghívó: Szemléletformáló foglalkozás - Orpheus Önkéntes Közösségi Délután

  A program fő célja a résztvevők számának bővítése. Az egyesület tagjai önkéntesek és önkéntes jelöltek számára tart tájékoztató délutánt, az esemény segíti a résztvevőket abban, hogy konkrét ismereteket szerezzenek a téma iránt. Regisztrálni (további civil szervezetek tagjainak, illetve segítő önkénteseknek, résztvevőknek) a +36-20/929-8181-es számon a programot megelőző napig munkanapokon 9-11 óra között lehet.

 • Brigitte Bardot betiltaná a bikaviadalokat

  Brigitte Bardot francia színésznõ is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amely a bikaviadalok betiltását követeli az észak-spanyolországi Katalóniában.

 • Kedvencek a lakásban Pallas Könyvek

  A Pallas Stúdió kiadványainak jelentõs része az állatokkal foglalkozik. Ez könyv is része a sorozatnak.

 • Ilyen is van: Széttépte a gazdáját egy rottweiler

  Ilyen is van: Széttépte a gazdáját egy rottweilerMit ronthatott el az állat gazdája, amitől támadóvá vált a kutyája? Letépte a karját és csontig lemarcangolta a húst gazdája válláról egy őrző-védő kutya Ukrajnában. Áldozata a helyszínen elvérzett. Az egyik Bila-Cerkva járási falu traktortelepén dolgozó biztonsági őr csaknem cafatokra tépett hulláját egy járókelő találta meg. Az áldozat talpig véres rottweiler kutyája még akkor is arrafelé ólálkodott, amikor a közelben lakók telefonon értesítették a rendőrséget. A helyszíni halottszemle során megállapították, hogy az őr halálát egyértelműen a kutyatámadás miatti vérveszteség okozta.

 • Cairn terrier

  A Cairn terrier neve az angol cairn, azaz "kõrakás" szóból származik, amely gyakori Skócia-szerte, és útjelzõként szolgál, vagy emléket állít valaminek. Találó név ennek a szürkés-barnás, sprõd bundájú felföldi terriernek. Lehetséges, hogy a cairn a Skóciához tartozó Skye-szigetrõl származik, és feltehetõen már Stuart Mária uralkodása idején használták a kõrakásokban megbúvó rókákra való vadászatban. A XX. század elején a tenyésztõk vigyáztak, hogy fenntartsák a fajta szálkás bundáját, zömök testét és egyéb terrierjellemzõit. A fajta 1909-ben kapta nevét, azelõtt rövid szõrû Skye terriernek hívták.

 • Szem nélküli halat és kenguru békát fedeztek fel Indonéziában

  Szem nélküli halat és az utódait a hátán cipelõ békát fedeztek fel francia és indonéz kutatók Pápua különösen vad vidékén.

 • Keselyûk százai okoznak gondot az Egyesült Államokban

  Mintegy ötszáz keselyû keseríti meg a Virginia amerikai szövetségi államban lévõ Staunton város lakóinak az életét.

 • Embert ölt egy barnamedve Bulgáriában

  Tûzifát gyûjtögetõ férfi életét oltotta ki egy barnamedve Bulgáriában, Nona Karacsova környezetvédelmi miniszter ezért kedden elrendelte az állat kilövését.

 • Megmenekült a kis állatkert

  Leállítja a Fõvárosi Állat- és Növénykert az állatok "kitelepítésének" elõkészítését a Margitszigetrõl, mivel az ott mûködtetett kisállatkertet mégsem kell bezárni.

· INGYEN Kiadványok· Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása