2024.04.18. - Andrea, Ilma

A WWF tigrisbõgésre buzdítja az embereket

A tigrisbõgést utánzó videofelvételek közzétételére buzdítja az internet-felhasználókat a Természetvédelmi Világalap (WWF), amely a vadon élõ példányok aggasztóan alacsony számára akarja felhívni a figyelmet.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A szervezet rámutatott, a XX. század elején még százezer tigris élt a vadonban, mára azonban a becslések szerint 3200-ra apadt a számuk.

A WWF olyan felvételek közzétételét várja, amelyeken az emberek egyedül, barátokkal, a családdal vagy éppen a kollégák társaságában vállalkozik a tigrisbõgésre.

A felvételeket a Természetvédelmi Világalap petícióként tárja annak a 13 országnak - Bangladesnek, Bhutánnak, Mianmarnak, Kambodzsának, Kínának, Indiának, Indonéziának, Laosznak, Malajziának, Nepálnak, Oroszországnak, Thaiföldnek és Vietnamnak - a kormány- vagy államfõje elé, amelyek területén még élnek a vadonban tigrisek. A felsorolt államok vezetõi szeptember 15. és 18. között az oroszországi Szentpéterváron vesznek részt egy nemzetközi tanácskozáson, amelynek tárgya a tigrisek sorsa lesz.

"Hogy bátorítsuk ezeket a befolyásos személyeket a helyes döntések meghozatalára a tigrisek számának 2022-ig történõ megkétszerezésérõl, arra kérjük önöket, kiáltsanak!" - fogalmazott felhívásában a WWF egyik programvezetõje.

Az erdõirtás és élõhelyük szûkülése miatt veszélyeztetett tigriseket a feketepiacon zajló kereskedelem is fenyegeti: csontjaikat, karmaikat és más testrészeiket, szerveiket csodaszerként használják egyes országokban.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra