2024.03.29. - Auguszta

Mentett állatokat engedtek szabadon Somogy megyében

Csaknem negyven védett állatot, köztük sünöket, fülesbaglyokat, teknõsöket és siklókat engedtek szabadon a Fõvárosi Állat- és Növénykert munkatársai Somogyi megyében.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A sérült vagy árva állatok többnyire jószándékú magánszemélyek, illetve civil természetvédõk jóvoltából kerültek a fõvárosi intézménybe, az állatkert dolgozói pedig felnevelték vagy meggyógyították õket.

Az állatokat szerdán engedték szabadon a Somogyi Természetvédelmi Szervezet és a Zöld Folyosó Közalapítvány közremûködésével a Somogy megyei petesmalmi tavak térségében.

Húsz keleti sün (Erinaceus roumanicus), két nagy pele (Myoxus glis), négy erdei fülesbagoly (Asio otus), kilenc mocsári teknõs (Emys orbicularis), egy vízisikló (Natrix natrix) és egy erdei sikló (Elpahe longissima) került vissza a természetbe. Ezeknek a fajoknak a többségére jellemzõ a téli álom, illetve a nyugalmi periódus. Szabadon engedésükhöz ideális a mostani idõpont, mivel még van idejük visszaszokni a vad körülményekhez és telelõhelyet találni maguknak.

Az elmúlt hónapokban a szakemberek több alkalommal is visszajuttattak védett állatokat a vadonba, különféle természetvédelmi oltalom alatt álló terültekre.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra