2024.04.20. - Tivadar

Védelmet kapott a legszebb szalamandrafaj

Fokozott védelmet kapott a világ legszebbnek tartott szalamandrafaja, az Iránban honos császári foltos gõte (Neurergus kaiseri) a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó Washingtoni Egyezmény (CITES) aláíró országainak Dohában zajló tanácskozásán.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A vasárnapi döntés értelmében a kihalástól veszélyeztetett faj egyedeit a jövõben nem értékesíthetik külföldi hüllõgyûjtõknek. A fekete-fehér mintás gõtét igen nagyra tartják a gyûjtõk, a természetben pedig már csak alig ezer példány maradt belõle. A Katar fõvárosában zajló tanácskozáson Irán kezdeményezte, hogy vegyék különleges védelem alá a fajt, amelynek képviselõit mindenekelõtt európai, japán és amerikai vevõk keresik.

Enyhébb tilalmat szavaztak meg viszont a vörösszemû levelibékának. A Latin-Amerikából származó békát továbbra is exportálhatják, ugyanakkor az esõerdõben élõ példányokkal folytatott kereskedést a jövõben ellenõrizni fogják.

A császári foltos gõte darabjáért 70-300 eurót, míg a vörösszemû levelibékáért 20 euró körüli összeget fizetnek az interneten.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra