2024.04.24. - György

Kutatási célból nem kell bálnákat ölni

Az állatok vadászatát mindenekelõtt Japán indokolja azzal, hogy tudományos célokból van rá szükség... Vannak hatásos módszerek a bálnák vizsgálatára anélkül is, hogy végezni kellene velük - vonta le a következtetést az a nemzetközi kutatócsoport, amely hathetes útja után hétfõn tért vissza a Déli-sarkról Új-Zélandra.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A projekt eredményeirõl Peter Garrett ausztrál környezetvédelmi miniszter számolt be. Az ausztrál kormány mellett a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottság (IWC) is támogatja az öt éven át tartó programot.

Az ausztrál, francia és új-zélandi tudósok hathetes útjuk során leginkább hosszúszárnyú bálnákkal találkoztak. A kutatóknak sikerült fotókat készíteniük és szövetmintát venniük az állatoktól. Közel harminc példányra pedig nyomkövetõt erõsítettek.

A nemzetközi projekt célja, hogy bizonyítsák, felesleges kutatási célokból megölni a bálnákat. Az állatok vadászatát mindenekelõtt Japán indokolja azzal, hogy tudományos célokból van rá szükség. A japán halászati hatóság szóvivõje igyekezett leszögezni, hogy vannak olyan információk, amelyekre csak az állatok megölésével lehet fényt deríteni. Ilyen például az egyes példányok kora.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra