2024.03.29. - Auguszta

Gazdát keresnek az Ermitázs macskáinak

Az "Otthonra vágyom" akció keretében nem csupán az állatmenhelyek négylábúinak, hanem a szentpétervári Ermitázs macskáinak is gazdát keresnek.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Nagy Katalin cárnõ (1729-1796) uralkodása alatt jelentek meg a macskák a Téli Palotában. Állítólag az elsõ példányok Kazányból érkeztek Szentpétervárra, ezek az egerek egykori rémének, egy Alabrisz nevû kandúrnak a leszármazottai voltak.

A XVIII. század óta a macskák rettegésben tartották-tartják a Téli Palota és az Ermitázs egereit, így óvják a mûtárgyakat a rágcsálóktól. A múzeum munkatársai szerint azonban csupán félszáz macskának jut munka az intézményben, a populáció viszont lényegesen nagyobb. Ebben a természetes szaporulaton túl részben a szentpéterváriak is ludasak, akik állandóan macskákkal "ajándékozzák meg" az Ermitázst, mivel a szóbeszéd szerint létszámhiánnyal küzd a négylábú múzeumõrök osztaga.

Hogy eltartsák a négylábúakat, az Ermitázs minden évben megrendezi a márciusi macskanapot, amikor adományt gyûjtenek az állatbarátoktól. Az idén negyedik alkalommal szervezik az "Otthonra vágyom" akciót: az elõzõ három alkalommal 115 múzeumi macska talált gazdára.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra