2024.04.19. - Emma

Elefántok ámokfutása Indonéziában

Többtucatnyi elefánt gázolt végig az indonéziai Riau tartomány egyik településén, ahol halálra rémítették a helyi lakosokat és óriási károkat okoztak a házakban és a terményben.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

"Mintegy hetven elefánt több mint 23 házat rombolt le Lubuk Kandis nevû falucskában" - közölte pénteken Iwin Karsiawan, Riau tartomány természetvédelmi szervezetének illetékese. Az állatok ámokfutása három napon át tartott.

Karsiawan azzal magyarázta az állatok dühét, hogy a térség új települései a dzsungelhez tartozó területeken kezdtek el különbözõ terményeket, elsõsorban olajpálmát termeszteni, behatolva az elefántok élõhelyére, összeütközésbe kerülve velük. "Sem halálos áldozata, sem sérültje nem volt az incidensnek, de a biztonság kedvéért az itt élõ negyven családnak nagyjából a fele inkább elhagyta a települést" - mondta.

A természetvédõk már korábban is felhívták a figyelmet arra, hogy az újonnan létesített ültetvények, települések és a különbözõ erdõipari létesítmények miatt az elefántok kiszorulnak természetes élõhelyeikrõl.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra