2024.04.20. - Tivadar

Kutyajogosítvány és GazdiSuli Gödöllõn

Budapest - Oktatási programot indít gazdiknak és kutyáknak egy állatterápiás szervezet Gödöllõn. Egy svájci törvény szerint 2010-tõl csak azok tarthatnak kutyát, akik részt vettek egy 15 órás GazdiSuli jellegû oktatási programon és eredményes vizsgát tettek.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A kezdeményezés Magyarországon sem ismeretlen: az elmúlt években a 4Tappancs Állatterápia és Kutyatréning Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. - költségtérítéses felnõttoktatás keretén belül - lehetõséget ajánlott fel az érdeklõdõknek a GazdiSuli elvégzésére. Amint Stefan Simon, a Bt. vezetõje a zug.hu -nak elmondta, eddig kevesen éltek ezzel a lehetõséggel. Most kedvezményesen lehet részt venni az oktatásban, amelynek következõ idõpontja március 21-22-én lesz Gödöllõn.

A képzés 12 órás elméleti anyagot tartalmaz, olyan "tantárgyakkal", mint a kutya anatómiája, származása, fajtaismeret, viselkedési jellemzõk, a fajtának megfelelõ tartás, játék, nevelés, tanítás, a kutya testbeszéde, közösség, család, ember és kutya, konfliktushelyzetek és a helyes reakciók, az ebtartás jogi ismeretei.

A 4Tappancs a közelmúltban egy kérdõíves felmérést és internetes szavazást tartott, hogy megismerjék a "kutyajogosítvány" ügyében az ebtartók véleményét, ötleteit, érveléseit, esetleges ellenvetését.

A kérdõíveket kitöltõk többsége - 83 százalék - egyértelmûen támogatná és hasznosnak tartaná, ha csak azok tarthatnának ma Magyarországon kutyát, akik részt vettek egy rövid oktatásban és kutyájukkal eredményes vizsgát tettek.

A válaszadók 15 százalékának az volt a véleménye, hogy csak az embereket kellene oktatni, hogyan legyenek jó gazdák - ezt fontosabbnak tartották mint a kutyaiskolát.

A Svájcban múlt évtõl életbe lépett állatvédelmi törvény a szakértõk véleménye szerint a világ egyik legszigorúbb ilyen jellegû jogi szabályozása. Ott 2010-tõl csak azok tarthatnak ebet, akik részt vettek egy 15 órás oktatási programon - kedvencükkel együtt - és a tanultakból sikeresen le is vizsgáztak.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra