2024.03.29. - Auguszta

Rottweiler támadott meg egy koncertrõl hazatérõ osztrák családot

Bécs - Egy koncertrõl hazatérõ öttagú családot támadott meg és mardosott össze a szomszéd kutyája, egy tizenegy éves rottweiler az ausztriai Stocking bei Wildonban. Az õrjöngõ állatot a rendõrségnek kellett megfékeznie.

A család - a két szülõ és a három gyermek - negyed tizenkettõ tájban érkezett haza csütörtök este a zenei elõadás után.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Már éppen be akarták csukni a házuk ajtaját, amikor a szomszéd rottweilere utánuk nyomakodott. Amikor megpróbálták kikergetni, az állat dühödten rájuk vetette magát. A 48 éves anya a gyerekek elé ugrott, hogy saját testével védelmezze õket, de kutya a földre döntötte, és többször megharapta.

A család többi tagjának végül sikerült kiûznie az õrjöngõ állatot házból, de miután az továbbra is ott ólálkodott a közelben, a férfi kihívta a rendõrséget. Szerencsére aznap éppen a környéken gyakorlatozott több hatósági kutyavezetõ. Egyiküknek sikerült is megfékeznie és pórázra kötnie a rottweilert.

Az apát és a három gyereket könnyebb sérülésekkel látták el, az anyának azonban a kórházban kellett maradnia, mert ápolása hosszabb idõt vesz igénybe. Õt a lábszárán és a karján harapta meg a kutya.

A szomszédot gondatlanságból elkövetett testi sértésért feljelentették.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra