2024.05.13. - Szervác, Imola

Fél év után megkerült kutya

Helena (Montana állam) - Visszatérhet otthonába Buck, a golden retriever, miután a fagyos Montanában csavargott fél éven át.

A hétéves házikedvencet Washington államban élõ gazdái augusztusban vitték magukkal montanai nyaralásukra.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A természetet járva elõször észre sem vették, hogy Buck - egy mozdony füttyétõl megriadva - elszaladt. Több mint két napon át keresték Chester városában és annak környékén, a helyi könyvtárban készíttettek falragaszokat, de senki sem látta az ebet.

A család teljes gyászban hazautazott. A családanya, Kim a gyermekeinek nem merte elmondani, hogy nyaralásuk helyszínén a kemény õszt még keményebb téli idõjárás követte. A hegyek között a rendkívül havas januárban többször mínusz 20-30 Celsius-fokot is mértek.

Január 25-én - mínusz 32 fokos hidegben - egy gazda egy kóbor ebre lett figyelmes Chestertõl északra fekvõ farmján. Mivel hatalmas volt a hó, nagyon nehezen tudott az állat után menni, végül egy hómotoron vitt élelmet a kutyának, amely egy használatlan épület romjai között talált menedékre. Késõbb a házba is sikerült becsalni az átfázott párát. Szerencsére a farmer anyja emlékezett a nyáron látott plakátokra, és felhívták a washingtoni családot, majd egy képet is küldtek a "lelencrõl".

Kim nem hitt a szemének, amikor fél év múlva meglátta elveszettnek hitt kutyáját. Mint mondta, egész éjjel vezetett, hogy megtegye az 1200 km-es utat Chesterig, s végre ismét maga mellett tudhassa Buckot.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra