2024.03.19. - József, Bánk

Tigrissel kereskedõ állatkert-igazgatót ítéltek el Kínában

Peking - Tizennyolc év börtönbüntetésre ítéltek egy tigrisekkel kereskedõ kínai állatkert-igazgatót, aki a Hupej (Hubei) tartományban lévõ Három Szoros Vadasparkból védett állatokat adott el.

A Jicsang (Yichang) városi másodfokú bíróság szerint Vang Csu-ji (Wang Zhuyi) vadaspark-igazgató a parkból legalább egy tigrist adott el egy üzletembernek.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A vevõ a tigrist végül leölte, az állat csontjait és bundáját áprilisban találta meg a rendõrség. A tigrisek eladásán kívül Vang Csu-jit majmok eladásával is vádolják.

Egy korábbi jelentés szerint egy hat év körüli szibériai tigris megcsonkított és lenyúzott maradványira 2007 decemberében bukkantak a park területén, ebben az ügyben továbbra is tart a nyomozás.

A Három Szoros Vadaspark 2002-ben mintegy 50 tigrissel nyitotta meg kapuit - írta a Pejcsing Pao (Beijing Bao) kínai napilap.

A jicsangi erdészeti hivatal szerint az ötven tigristõl évente megközelítõleg 20 kölyök jöhet a világra, ez azt jelenti, hogy a park területén 2007-ben legalább 150 tigrisnek kellett volna lennie, de a parkban mindössze 10 tigrist találtak.

A börtönre ítélt igazgató 2006-ban történt kinevezése elõtt többek között egy éttermet üzemeltetett.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra