rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Szinte ember állatkáim

 • Share on Tumblr

  Írta és szerkesztette: Lelkes Miklós

  MEDVE
  Málnázz, málnázz, mackó! Addig málnázz, amíg az élet rád nem málház!

  MACSKA
  Mennyire Hungarian vagy te, kis minioroszlán, aki minden gazdádnak hízelegsz! Abban viszont kétségtelenül különb, jobb ízlésû vagy, hogy te csupán a saját szõröd nyalogatod...

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  KAMÉLEON
  Felesleges dicsekedned, napimádó hüllõcském, azzal a kis bõrátváltozási trükköddel! Ezen a Kismagyarországon a tegnap még egyszínûbõl egybõl háromszínûen kétszínû nagymagyar lesz, pirulás nélkül, - az ám a valami!

  MAJOM
  Mit utánozod az embereket, kis tökéletlen, náluk te mégiscsak sokkal tökéletesebb vagy! Inkább az embereknek kellene utánozni téged...

  FECSKE
  Hm! Te yacht nélkül vitorlázol ide-oda az ég vizén? Nem félsz, hogy Hungaryban így is kiróhatják rád a vitorlásadót?

  TEVE
  Ó, te szerencsefi! Hátadon mindössze két púppal megúsztad!

  KÍGYÓ
  Lépj be valamelyik liberális pártba, védelemért, különben könnyen te lehetsz a Paradicsom-ügy másodrendû vádlottja!

  SÜN
  Szegénykém, nincs annyi tüskéd ahány irányban védekezni kell ebben a cudar világban!

  CSUKA
  Helyes, ha hallgatsz, mint a csuka, arról, hogy hová lett az a kis jóízû pontyocska, de még jobb, ha nagyhangon követeled: állítsanak fel az ügyben négypárti parlamenti vizsgálóbizottságot.Egy ilyen vizsgálóbizottság már az elsõ pontyban sem fog tudni megegyezni...

  VARJÚ
  Ó, te kis óvatos, ravasz feketemadárka! Azt kikárogod, hogy hol van a nagy kár, de arról hallgatsz, hogy kinek lett a kárból nagy haszna...No igen, szemesnek áll a világ, és te igencsak vigyázol a szemedre!

  KROKODILUS
  Igen nagy szád van, félelmetes fogsorod, - de mindez nem elég! Szájbavaló vízbenhagyottak is kellenek.Gyere velem, Hungaryba!

  ZEBRA
  Tudom, hogy ez az Afrika nem csak a feketebõrû bennszülötteknek, hanem neked is szinte börtön, - de te már be is öltöztél rabruhába?!

  BAGOLY
  Sohse veszõdj könyvekkel, sötétben lámpásszemû, tollbundás madaram! Elég, ha nagy külalakú fejed után bölcsnek hisznek.Minek fárasztanád magad Kismagyarországon azzal a kódissátevõ tudománnyal, - fejed belbecsét dehogy kutatja itt az a sok fejetlen!

  HANGYÁK
  Hüm! Ti még szövetkezetben vagytok együtt Kismagyarországon? Nem hatott rátok annak idején az a szentantaljóskásodás?! Jó, hogy erre jártam.Én most segítek rajtatok: hangyabolyotok szétprivatizálom! Minden dolgozó hangya kap fél homokszemet, a nemdolgozó hangyafejesek tizenkét tucatot, a többi hangyabolyhomokot pedig ezen a taligán hazaviszem a kertembe, homokozónak...

  OROSZLÁN
  Tudom, hogy te vagy az állatok királya, de szerintem nem teljesíted fõ és elsõdleges kötelességed, pedig példát vehetnél a brit oroszlánról: nem szállítasz királyi családéletedrõl semmiféle olyan botrányt, amin félidióta alattvalóid csámcsoghatnának!

  SZAMÁR
  Persze, hogy nem te vagy a szamár, hanem az a szamár közvélemény, amelyik szamárnak nevez, - de utóbbit az Isten sem volna képes tévedésérõl meggyõzni!

  STRUCC
  Ha te tojsz valakire - átvitt vagy valós értelemben - nagymadaram, az nem ugyanaz, mintha a veréb...

  PULYKA
  Természetesen te is nyerhetsz szépségversenyt - a pulykabálon, ahol a bálvendégek fõleg pulykák, de azért ne bízd el magad! Nem árt, ha a szépségverseny zsûrijében elnökként ott van egy nagybácsikád vagy nagynénikéd...

  CSIGA
  Csigucikám! Te tudsz valamit, azért nem sietsz elõre!

  BORJÚ
  Te már erre a közönséges frissenácsolt fakapura is bámulsz, mint borjú az újkapura?! Akkor mit szólnál a környékünkön vitéz Rózsadomby Levente borlovag-újgazdag száztükrös, ezüstmadár-csengõhangú Aranykapujához, amelyen, ha nyitva van, akkor sem célszerû átbújni bújj, bújj-zöld levelecskés ágért, mivel a kertparkot három pitbull és két gorilla õrzi!

  TYÚK
  No, te tojásköltõ, minden tojásnál akkora lármát csapsz, ami még versköltõknél sem szokásos! Minek ez a nagy felhajtás? A tojás jó áron eladható árucikk, nem olyan lyukas garast sem érõ kulturtermék, mint a vers Hungaryban!

  RÓKA
  Igen, Ravaszdy Úr, az, hogy a nyúl kiszabadult a mancsai közül és elfutott, - rókai mûhiba.Ám, azt hiszem, a nyúl ezért valószínûleg mégsem fogja beperelni...

  CÁPA
  Egyes filmforgatókönyv-írók de odavannak azzal, hogy az a rettenetes cápa, ha teheti, embert is eszik! Hát az a még rettenetesebb ember talán nem eszik cápát is? Gondoljunk a cápauszonyból készült levesre, ínyencek csemegéjére...Igaz, én még nem kóstoltam meg, de, szerencsére, a cápa sem engem.

  FÖLDIGILISZTA
  No, te igazán példát mutatsz a Hungarian farmereknek: bezzeg te meg tudsz élni a földedbõl, nem traktorozol fel a fõvárosba dotációért tartani a markod! Persze, ha a farmer felveszi a farmernadrágot és máris azt hiszi, hogy õ egy mûvelt nyugati farmer...

  ÉNEKES RIGÓ
  - Felismertelek, rigócskám, mert már láttam rólad képet a természetrajzkönyvben! Mitõl is vagy te énekes rigó, amikor a többi rigó is énekel, náladnál, szerintem, nem rosszabbul?
  - Igen, de én profi vagyok, pofikám, - õk meg csak amatõrök!

  RINOCÉROSZ
  Hát vastag a bõr a képeden, ricikém, vastag, de korántsem annyira, mint amikor egy Hungarian képviselõ ittas vezetés gyanújánál az intézkedõ rendõrnek, mentelmi jogára hivatkozva, a hátsó felét mutatja!

  SÁSKA
  Hát ez aztán egy falánk vegetáriánus! Képes a biotermelõ farmerek valamennyi méreg nélkül termelt növényét lelegelni, így azok, szegények, nem tudják ezeket méregdrága áron árusítani.Ez aztán a méreg!

  KUTYA
  „Kiskutya, nagykutya nem ugat hiába...” - mondja a nóta. Hát a nagykutya tényleg nem...

  CICKÁNY
  A cickányfiú halkan hívta a lyuk elõtt a cickánylányt: „cic...cic...”.Nagy meglepetésére azonban nem a csinos cickánylány jött, hanem az éles hallású cica.Hja, kérem, amikor a lány nem ért fiú-félszavakból is, ott hiányzik a szerelem!

  TÚZOK
  A túzokról sokan csak a közmondást tudják: „Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok.”
  Ez a mondás valószínûleg még az Ígéret Földjén született...persze, ha jobban utánagondolok,
  élt ember valaha másutt is, mint az Ígéret Földjén?

  LÉGY
  A piaci légy olyan szemtelen, hogy folyton-folyvást eszembe juttatja az embereket!


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Kutyáikkal ölették meg sertéseiket

  Külföld - Letartóztatták azt a nõt és lányát, akik kutyáikat használták a saját farmjukon felnevelt sertések megölésére. Janice és Ashley Ramireznek ezen kívül kétezer dolláros büntetést is kell fizetnie az állatvédõ szervezet számára.

 • Nem lehet többé liba- és kacsamájat árusítani a chicagói éttermekben

  Életbe lépett az a rendelet, amely alapján nem lehet többé liba- és kacsamájat árusítani a chicagói éttermekben. A törvényt egy állatvédõ szervezet kezdeményezte, mert szerintük az állatok erõszakos etetésével, azaz tömésével hizlalt máj kínzás révén kerül a vendégek asztalára.

 • Mozgékony molekulák teszik különösen veszélyessé a kígyómérget

  A kígyóméreg nem csupán a molekulák szerkezete miatt veszélyes anyag: osztrák kutatók most kimutatták, hogy elsõsorban a méreg enzimjeinek mozgékonysága a döntõ tényezõ.

 • "Emberszabású" egerek a rákgyógyászatban

  Az állatkísérletekben ártalmatlannak tûnõ gyógyszerek klinikai kipróbálásuk során nem várt biológiai reakciót válthatnak ki, amelynek kiküszöbölésére izraeli tudósok a laboratóriumi állatok és az emberek közé "emberszabású" egereket iktatnának be.

 • Nyúlszívû tigris

  Erie - Nyúlszívû tigrissel küszködnek egy amerikai állatkertben: nem mer kibújni barlangjából, hogy a látogatók megcsodálhassák.

  Pedig jó drága volt az új tigrislakrész, fél millió dollárba - 80 millió forintba - került megépítése. Nikki, a csaknem kétmázsás szibériai tigris azonban legfeljebb a fejét dugja ki kicsit, ennél tovább nem merészkedik.

 • Mindkét orrát tudja használni a különleges németjuhász

  Mindkét orrát tudja használni a különleges németjuhászKülönleges születési rendellenességgel jött a világra Snuffles névre hallgató németjuhász, aminek egészséges társaival ellentétben két orra, így négy orrlyuka van. Mindkettőt külön tudja mozgatni, de egyedisége miatt senki nem akarja örökbefogadni. A szerencsétlen állatot egykori gazdája tette utcára, de ma már jó kezekben van: egy glagowi kutyamenhely fogadta be, ahol már keresik a jámbor eb új gazdiját. A menhelyen remélte a kutyus különcsége nem fog majd nehézséget okozni a gazdikeresés során.

 • Állatok szerveit is beültethetik

  Akár két éven belül elõ tudnának állítani olyan sertéseket a tudósok, amelyek szerveit a késõbbiekben transzplantációra váró betegek kaphatnák meg. A tudósok hamarosan képesek lehetnek arra, hogy olyan genetikailag módosított állatokat állítsanak elõ, amelyek szerveit nem löki ki az emberi szervezet.

 • A nyávogó egér

  Incilinci Cincilinci, a szépséges egérleány meglepõ kívánsággal állt oda termetes egérmamája elé:

 • Falánk kutya gyújtotta fel a házat

  Valószínûleg a kutya mohósága miatt lett a lángok martaléka egy családi ház egy Vancouver melletti városkában.

 • Kétszáz állattetemet találtak egy idõs nõ lakásán

  Az asszony a macskákat, kutyákat és madarakat fém- és kartondobozokba csomagolta.

  Kétszáz állattetemet találtak fém- és kartondobozokba csomagolva egy hetvenéves francia nõ lakásán.

 • A Talió elv - ez lenne a megoldás?

  Mi is az a Tailó elv?
  Jelentése "lelket lélekért" vagy másképpen "szemet szemért" elv.

  A legtöbb ember számára ismeretes ez a fogalom: szemet szemért, fogat fogért. Napjainkban sajnos egyre többször hallhatjuk a hírekben, hogy egy védtelen állat, már megint egy ember áldozatává vált.

 • Fagylaltrabló sirálybanda

  Laguna Beach (Kalifornia) - Fagylaltot próbált rabolni egy sirálybanda Kalifornia óceáni partján egy házaspártól.

  A sirályok bombázással "fûszerezett" légitámadást indítottak a sétálgatva fagyizó pár ellen. Az egyik madár rápiszkított a férfira, egy másik a szárnyával jól fejbe csapta a feleséget, mire férje botjával a madarak közé suhingatott és egyet el is talált. A többi erre elrepült.

 • Négy embert harapott meg egy harci kutya Eszergomban

  Négy embert, köztük egy 11 éves fiút harapott meg egy harci kutya Esztergom- Kertvárosban. A kutyatámadás áldozatait súlyos sérülésekkel szállították kórházba csütörtök este.

 • Beágyaz, elpakol és a szennyest is összeszedi a világ egyik legokosabb kutyája

  Beágyaz, elpakol és még a szennyest is összeszedi.

 • A leghatalmasabb dinótemetõ Ausztráliában

  Az ausztráliai Queensland mellett majdnem tökéletes állapotban fennmaradt szauropoda maradványokat fedeztek fel

 • Rekordalom: 18 kölyköt hozott világra egy ír szetter

  Tizennyolc kölyköt hozott világra egy kutya a németországi Neverinben. Az Anny névre hallgató, négyéves ír szetter egy kutyatenyésztõ család házi kedvence.

 • Repülõ pingvinek

  Rio de Janeiro - Vízen érkeztek Brazíliába, de a levegõben tértek vissza Patagóniába pingvinek, méghozzá repülve.

  A brazil légierõ repülõgépén. Az odaút önkéntelen volt, zsákmány után keresgélve merészkedhettek egyre északabbra és egyre melegebb vizekre, mígnem a brazil partoknál "szárnyaik" alá vették a 3 ezer kilométerre eltévelyedett madarakat emberek.

 • Kilakkoztatják kutyáik körmét a gazdagok

  Új hóbort dívik a gazdagok világában. A módosak ma már nemcsak hogy pszichológushoz és fodrászhoz hordják kutyusaikat, hanem teljeskörû kozmetikai szolgáltatást is kérnek nekik.

 • Tavasz: segítsünk a fecskéken!

  Megérkeztek a fecskék, tömegesen elpusztulhatnak - ha nem segítünk

  Megérkezett az elsõ hatalmas fecskecsapat az országba. El is foglalták fészkeiket, ám könnyen elpusztulhatnak, ha nem találnak táplálékot. A rendkívül hideg idõjárás következményeképpen nincsenek repülõ rovarok, amelyekkel táplálkozhatnának. Ha néhány napon belül nem javul az idõ fészkeikben fognak legyengülten elpusztulni.

 • Kutyára erõsített pokolgép robbant Irakban

  Kutyára erõsített pokolgéppel követtek el merényletet Irak északi részén fekvõ Dakukban; a merényletben - az eben kívül - senki sem sérült meg, anyagi kár nem keletkezett.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása