rss
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés
 • Szinte ember állatkáim

 • Share on Tumblr

  Írta és szerkesztette: Lelkes Miklós

  MEDVE
  Málnázz, málnázz, mackó! Addig málnázz, amíg az élet rád nem málház!

  MACSKA
  Mennyire Hungarian vagy te, kis minioroszlán, aki minden gazdádnak hízelegsz! Abban viszont kétségtelenül különb, jobb ízlésû vagy, hogy te csupán a saját szõröd nyalogatod...

  KAMÉLEON
  Felesleges dicsekedned, napimádó hüllõcském, azzal a kis bõrátváltozási trükköddel! Ezen a Kismagyarországon a tegnap még egyszínûbõl egybõl háromszínûen kétszínû nagymagyar lesz, pirulás nélkül, - az ám a valami!

  MAJOM
  Mit utánozod az embereket, kis tökéletlen, náluk te mégiscsak sokkal tökéletesebb vagy! Inkább az embereknek kellene utánozni téged...

  FECSKE
  Hm! Te yacht nélkül vitorlázol ide-oda az ég vizén? Nem félsz, hogy Hungaryban így is kiróhatják rád a vitorlásadót?

  TEVE
  Ó, te szerencsefi! Hátadon mindössze két púppal megúsztad!

  KÍGYÓ
  Lépj be valamelyik liberális pártba, védelemért, különben könnyen te lehetsz a Paradicsom-ügy másodrendû vádlottja!

  SÜN
  Szegénykém, nincs annyi tüskéd ahány irányban védekezni kell ebben a cudar világban!

  CSUKA
  Helyes, ha hallgatsz, mint a csuka, arról, hogy hová lett az a kis jóízû pontyocska, de még jobb, ha nagyhangon követeled: állítsanak fel az ügyben négypárti parlamenti vizsgálóbizottságot.Egy ilyen vizsgálóbizottság már az elsõ pontyban sem fog tudni megegyezni...

  VARJÚ
  Ó, te kis óvatos, ravasz feketemadárka! Azt kikárogod, hogy hol van a nagy kár, de arról hallgatsz, hogy kinek lett a kárból nagy haszna...No igen, szemesnek áll a világ, és te igencsak vigyázol a szemedre!

  KROKODILUS
  Igen nagy szád van, félelmetes fogsorod, - de mindez nem elég! Szájbavaló vízbenhagyottak is kellenek.Gyere velem, Hungaryba!

  ZEBRA
  Tudom, hogy ez az Afrika nem csak a feketebõrû bennszülötteknek, hanem neked is szinte börtön, - de te már be is öltöztél rabruhába?!

  BAGOLY
  Sohse veszõdj könyvekkel, sötétben lámpásszemû, tollbundás madaram! Elég, ha nagy külalakú fejed után bölcsnek hisznek.Minek fárasztanád magad Kismagyarországon azzal a kódissátevõ tudománnyal, - fejed belbecsét dehogy kutatja itt az a sok fejetlen!

  HANGYÁK
  Hüm! Ti még szövetkezetben vagytok együtt Kismagyarországon? Nem hatott rátok annak idején az a szentantaljóskásodás?! Jó, hogy erre jártam.Én most segítek rajtatok: hangyabolyotok szétprivatizálom! Minden dolgozó hangya kap fél homokszemet, a nemdolgozó hangyafejesek tizenkét tucatot, a többi hangyabolyhomokot pedig ezen a taligán hazaviszem a kertembe, homokozónak...

  OROSZLÁN
  Tudom, hogy te vagy az állatok királya, de szerintem nem teljesíted fõ és elsõdleges kötelességed, pedig példát vehetnél a brit oroszlánról: nem szállítasz királyi családéletedrõl semmiféle olyan botrányt, amin félidióta alattvalóid csámcsoghatnának!

  SZAMÁR
  Persze, hogy nem te vagy a szamár, hanem az a szamár közvélemény, amelyik szamárnak nevez, - de utóbbit az Isten sem volna képes tévedésérõl meggyõzni!

  STRUCC
  Ha te tojsz valakire - átvitt vagy valós értelemben - nagymadaram, az nem ugyanaz, mintha a veréb...

  PULYKA
  Természetesen te is nyerhetsz szépségversenyt - a pulykabálon, ahol a bálvendégek fõleg pulykák, de azért ne bízd el magad! Nem árt, ha a szépségverseny zsûrijében elnökként ott van egy nagybácsikád vagy nagynénikéd...

  CSIGA
  Csigucikám! Te tudsz valamit, azért nem sietsz elõre!

  BORJÚ
  Te már erre a közönséges frissenácsolt fakapura is bámulsz, mint borjú az újkapura?! Akkor mit szólnál a környékünkön vitéz Rózsadomby Levente borlovag-újgazdag száztükrös, ezüstmadár-csengõhangú Aranykapujához, amelyen, ha nyitva van, akkor sem célszerû átbújni bújj, bújj-zöld levelecskés ágért, mivel a kertparkot három pitbull és két gorilla õrzi!

  TYÚK
  No, te tojásköltõ, minden tojásnál akkora lármát csapsz, ami még versköltõknél sem szokásos! Minek ez a nagy felhajtás? A tojás jó áron eladható árucikk, nem olyan lyukas garast sem érõ kulturtermék, mint a vers Hungaryban!

  RÓKA
  Igen, Ravaszdy Úr, az, hogy a nyúl kiszabadult a mancsai közül és elfutott, - rókai mûhiba.Ám, azt hiszem, a nyúl ezért valószínûleg mégsem fogja beperelni...

  CÁPA
  Egyes filmforgatókönyv-írók de odavannak azzal, hogy az a rettenetes cápa, ha teheti, embert is eszik! Hát az a még rettenetesebb ember talán nem eszik cápát is? Gondoljunk a cápauszonyból készült levesre, ínyencek csemegéjére...Igaz, én még nem kóstoltam meg, de, szerencsére, a cápa sem engem.

  FÖLDIGILISZTA
  No, te igazán példát mutatsz a Hungarian farmereknek: bezzeg te meg tudsz élni a földedbõl, nem traktorozol fel a fõvárosba dotációért tartani a markod! Persze, ha a farmer felveszi a farmernadrágot és máris azt hiszi, hogy õ egy mûvelt nyugati farmer...

  ÉNEKES RIGÓ
  - Felismertelek, rigócskám, mert már láttam rólad képet a természetrajzkönyvben! Mitõl is vagy te énekes rigó, amikor a többi rigó is énekel, náladnál, szerintem, nem rosszabbul?
  - Igen, de én profi vagyok, pofikám, - õk meg csak amatõrök!

  RINOCÉROSZ
  Hát vastag a bõr a képeden, ricikém, vastag, de korántsem annyira, mint amikor egy Hungarian képviselõ ittas vezetés gyanújánál az intézkedõ rendõrnek, mentelmi jogára hivatkozva, a hátsó felét mutatja!

  SÁSKA
  Hát ez aztán egy falánk vegetáriánus! Képes a biotermelõ farmerek valamennyi méreg nélkül termelt növényét lelegelni, így azok, szegények, nem tudják ezeket méregdrága áron árusítani.Ez aztán a méreg!

  KUTYA
  „Kiskutya, nagykutya nem ugat hiába...” - mondja a nóta. Hát a nagykutya tényleg nem...

  CICKÁNY
  A cickányfiú halkan hívta a lyuk elõtt a cickánylányt: „cic...cic...”.Nagy meglepetésére azonban nem a csinos cickánylány jött, hanem az éles hallású cica.Hja, kérem, amikor a lány nem ért fiú-félszavakból is, ott hiányzik a szerelem!

  TÚZOK
  A túzokról sokan csak a közmondást tudják: „Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok.”
  Ez a mondás valószínûleg még az Ígéret Földjén született...persze, ha jobban utánagondolok,
  élt ember valaha másutt is, mint az Ígéret Földjén?

  LÉGY
  A piaci légy olyan szemtelen, hogy folyton-folyvást eszembe juttatja az embereket!


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Pata-csata

  Racing Stripes
  színes magyarul beszélõ dél-afrikai-amerikai családi vígjáték (2005)
  szereplõk: Bruce Greenwood, Hayden Panettiere, Gary Bullock, Wendie Malick, M. Emmet Walsh
  rendezõ: Frederik Du Chau
  forgatókönyvíró: David Schmidt, Steven P. Wegner
  operatõr: David Eggby
  jelmeztervezõ: Jo Katsaras
  zene: Bryan Adams, Mark Isham
  játékidõ: 94 perc

 • Életet mentett a hős vakvezető kutya

  Életet mentett a hős vakvezető kutyaEgy pillanatig sem aggódott saját biztonsága miatt, és megmentette gazdája gyermekének életét a hős vakvezető kutya. A 28 éves, teljesen vak Jessica Cowley épp egy parkoló kijáratánál tolta egyéves kisfiát, Jacobot, mikor jobbról feltűnt egy nagy sebességgel közeledő személyautó. A nő nem észlelte a veszélyt, de szerencsére velük volt Jet, a vakvezető Labrador, aki azonnal akcióba lépett. A fekete kutya kitépte magát gazdája kezéből és félrelökte a babakocsit az autó elől, ezzel megmentve a kisgyerek életét, aki szerencsére csak kisebb sérüléseket szenvedett.

 • Macskahosszrekord

  Egyetlen milliméter híján 124 centis a világ leghosszabb macskája. Stewie a neve, amerikai, ötéves, a nevadai Renóban él és Guinness-rekordot döntött.

 • Elütött kisállat

  Elütött kisállatEgy cica. Egy elütött cica az út szélén. Sok házi kedvenc sohasem tér haza, mert a kóborlás közben elpusztul. Ki a felelős? Közvetlenül a gazdi, hiszen a jó gazda gondosságától távoli, hogy hagyjuk kóborolni. Az autósé, mert talán elkerülhető lehetett volna a gázolás. Az Orpheus Állatvédő Egyesület naponta kap hívásokat sérült, elhullott állatok kapcsán. Kutyák esetén van, hogy a chipolvasó jelez, de ritkán. Ilyen esetekben értesítve lesz a tartó. Cicáknál rendszerint nincs chip, ott a gazdi csak annyit észlel, hogy "a cicánk elment és nem jött haza".

 • Az Orpheus Egyesület partnerei

  Együttmûködõ és támogató partnereink:

 • Kutyatámadás Mosonmagyaróváron

  A fiatalasszony kisfiával sétált, mikor az egyik ház udvarából kutyák rontottak rájuk. A nő testével védte gyermekét, több helyen belemartak a kutyák. Az édesanya a lábán sérült meg, a kisfiú sértetlenül megúszta a kutyatámadást.

 • "Szárnyadozó" sast loptak az Állatkertbõl

  Elloptak egy "lábadozó", vagy inkább "szárnyadozó" parlagi sast a Fõvárosi Állat- és Növénykertbõl.

 • New-York-i kutya halloweenparti

  New-York-i kutya halloweenpartiBoldogságtól és büszkeségtől sugárzó gazdiarcok és jóval visszafogottabban lelkes kutyapillantások fémjelezték az idei kutya-halloweenpartit a New York-i Tompkins Square parkban. A házi kedvencek feltehetően csak azért nem lázadtak fel jelmezeik ellen, mert látták, gazdáik mekkora energiát és kreativitást fektettek az elkészítésükbe. A legelveszettebbnek a húsgombócos makaróninak öltöztetett eb tűnt. Az amerikaiak mindenszentek ünnepségének előhírnöke a kis kedvenceknek rendezett jelmezbál a Nagy Alma őszi színekben tündöklő parkjában.

 • Saját kutyái támadtak rá egy amerikai nõre

  Los Angelesben saját kutyái támadtak rá Linda Henry-re, aki ennek következtében elvesztette egyik szemét, fülét és mindkét karját. A vérengzést követõen a kiérkezõ rendõrök lelõtték a pitbullokat.

 • Pandaölelés helyett -harapás

  Peking - Pandaölelés helyett -harapás lett a "jutalma" annak a felelõtlen egyetemistának, aki egy dél-kínai állatkertben az óriáspandák közé merészkedett.

  A Kuanghszi Csuang (Guangxi Zhuang) autonóm területen található Kujlin (Guilin) parányi állatkertjét fõként a pandák miatt tekintik meg a turisták.

 • Kutya ápolja a lebénult macskát

  Kutya ápolja a lebénult macskátKutya és macska barátsága - kutya ápolja a lebénult macskát. Az alábbi példa bizonyítja, hogy igenis létezik feltétlen barátság kutya és macska között. Egy kiskutya ugyanis ádázul védelmezi cicabarátját, elválaszthatatlanok egymástól. Néhány héttel ezelőtt találtak rájuk a helyi állatvédők egy floridai autóút szélén. A cica, Ruth két hátsó lába nem mozog, de Idgie, a tacskó még a széltől is óvja a bajtársát. – Amikor meg akartuk menteni őket, és először Ruth felé közeledtünk, Idgie folyamatosan vadul ugatott és morgott ránk.

 • Miért világítanak egyszerre a szentjánosbogarak?

  A világ mintegy kétezer szentjánosbogárfaja közül húsznál a hímek párt keresve egyszerre villognak nagy területen, így akár egész erdõrészleteket képesek ütemesen megvilágítani.

 • Fára mászni tanítja kicsinyét a mosómedve

  Fára mászni tanítja kicsinyét a mosómedveFantasztikus pillanatokat sikerült lefilmeznie egy fotósnak. A férfi washingtoni Port Townsend-be utazott, hogy meglátogassa az édesapját, aki mesélt neki a házuk melletti fánál gyakran feltűnő mosómedve családról. A fotósnak sikerült is megörökítenie őket, ráadásul pont akkor amikor a mosómedvemama a fára mászás rejtelmeire tanította a kicsinyét. A türelmes mosómedve többször is megmutatta csemetéjének, lépésről lépésre, hogy mit is kell csinálni. A kicsi aztán néhány ügyetlen próbálkozás után végül sikeresen megoldotta az először igen nehéznek tűnő feladatot

 • Elárasztják a mókusok a finn városokat

  Nem csak az emberek települtek egyre nagyobb arányban a városokba az elmúlt száz évben Finnországban: a mókusok is szívesebben cserélik erdei otthonuk csendjét a városok zajára.

 • Leharapta gazdája kezét

  A helyszínre érkezõ rendõröknek borzalmas látványban volt részük: az ajtó tárva nyitva, s a küszöbön a saját vérében egy nõ feküdt.

 • A szúnyogok a világ legveszélyesebb állatai

  Amint az április nyáriasabb arcát mutatta, azonnal felhangzott a zümmögésük. Mert a melegebb idõjárás köztudottan a szúnyogok idejét is jelenti. Április végén a lárvákból extra sebességgel bújnak elõ a csípõs rovarok, amelyek nem csupán bosszantóak, hanem nagyon veszélyesek is. Német biológusok szerint a legveszélyesebb állatok a világon - írja a Bild.

 • Egy kacsa vigasztalta meg a társát gyászoló kutyust

  Egy kacsa vigasztalta meg a társát gyászoló kutyustGeorge a kutyus immár két éve depressziós, de legalábbis nagyon letört: pontosan azóta, hogy elveszítette társát és legjobb barátját, a 12 éves labradort, akit Blackie-nek hívtak. „Blackie halála óta George minden áldott nap sír. Az étvágya sem olyan, mint régen. Egyértelműen látszik rajta, hogy gyászol” – mondta a gazdi, majd hozzátette, a változást George életébe egy váratlanul felbukkanó kiskacsa hozta el. „A kacsák meglehetősen ritkák errefelé, az meg pláne szokatlan, hogy egy példány csak úgy felsétál a tornácra és összebarátkozik az ott fekvő kutyával.”

 • Aki kutyus, aki beutazta szinte az egész világot

  Aki kutyus, aki beutazta szinte az egész világotA 14 éves Cerbero élete első 11 évét Peru fővárosában, Limában töltötte gazdáival, akik aztán világ körüli útra indultak és úgy döntöttek, hogy magukkal viszik szeretett kutyájukat, akit semmiképp nem szerettek volna otthon hagyni. Cerbero számtalan gyönyörű és izgalmas helyen járt már, eljutott már többek közt Olaszországba, Németországba, Franciaországba, az Egyesült Államokba és Mexikóba is. Most egy kis ízelítő következik az úton megörökített képekből, amiken láthatjuk, hogy a mindig vidám kutyus igazán jól érezte magát a nem mindennapi kaland során.

 • Hüllõt dugott a melltarójába

  A blackpooli állatkertben kötött ki az az iguana, amelyet egy nõ a melltartójában próbált meg becsempészni Nagy-Britanniába a város repülõtéren. A csempész hiába dugta a zöld hüllõt a melltartójába, az addig ficánkolt, amíg a mozgó ruha fel nem hívta egy rendõr figyelmét.

 • Veszélyeztetett szarvasmarhafajtát klónoztak Dél-Koreában

  Egy Dél-Koreában honos, ritka szarvasmarhafajtát klónoztak állításuk szerint az ázsiai ország kutatói.