2021.01.23. - Zelma, Rajmund

Szinte ember állatkáim

Írta és szerkesztette: Lelkes Miklós

MEDVE
Málnázz, málnázz, mackó! Addig málnázz, amíg az élet rád nem málház!

MACSKA
Mennyire Hungarian vagy te, kis minioroszlán, aki minden gazdádnak hízelegsz! Abban viszont kétségtelenül különb, jobb ízlésû vagy, hogy te csupán a saját szõröd nyalogatod...

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

KAMÉLEON
Felesleges dicsekedned, napimádó hüllõcském, azzal a kis bõrátváltozási trükköddel! Ezen a Kismagyarországon a tegnap még egyszínûbõl egybõl háromszínûen kétszínû nagymagyar lesz, pirulás nélkül, - az ám a valami!

MAJOM
Mit utánozod az embereket, kis tökéletlen, náluk te mégiscsak sokkal tökéletesebb vagy! Inkább az embereknek kellene utánozni téged...

FECSKE
Hm! Te yacht nélkül vitorlázol ide-oda az ég vizén? Nem félsz, hogy Hungaryban így is kiróhatják rád a vitorlásadót?

TEVE
Ó, te szerencsefi! Hátadon mindössze két púppal megúsztad!

KÍGYÓ
Lépj be valamelyik liberális pártba, védelemért, különben könnyen te lehetsz a Paradicsom-ügy másodrendû vádlottja!

SÜN
Szegénykém, nincs annyi tüskéd ahány irányban védekezni kell ebben a cudar világban!

CSUKA
Helyes, ha hallgatsz, mint a csuka, arról, hogy hová lett az a kis jóízû pontyocska, de még jobb, ha nagyhangon követeled: állítsanak fel az ügyben négypárti parlamenti vizsgálóbizottságot.Egy ilyen vizsgálóbizottság már az elsõ pontyban sem fog tudni megegyezni...

VARJÚ
Ó, te kis óvatos, ravasz feketemadárka! Azt kikárogod, hogy hol van a nagy kár, de arról hallgatsz, hogy kinek lett a kárból nagy haszna...No igen, szemesnek áll a világ, és te igencsak vigyázol a szemedre!

KROKODILUS
Igen nagy szád van, félelmetes fogsorod, - de mindez nem elég! Szájbavaló vízbenhagyottak is kellenek.Gyere velem, Hungaryba!

ZEBRA
Tudom, hogy ez az Afrika nem csak a feketebõrû bennszülötteknek, hanem neked is szinte börtön, - de te már be is öltöztél rabruhába?!

BAGOLY
Sohse veszõdj könyvekkel, sötétben lámpásszemû, tollbundás madaram! Elég, ha nagy külalakú fejed után bölcsnek hisznek.Minek fárasztanád magad Kismagyarországon azzal a kódissátevõ tudománnyal, - fejed belbecsét dehogy kutatja itt az a sok fejetlen!

HANGYÁK
Hüm! Ti még szövetkezetben vagytok együtt Kismagyarországon? Nem hatott rátok annak idején az a szentantaljóskásodás?! Jó, hogy erre jártam.Én most segítek rajtatok: hangyabolyotok szétprivatizálom! Minden dolgozó hangya kap fél homokszemet, a nemdolgozó hangyafejesek tizenkét tucatot, a többi hangyabolyhomokot pedig ezen a taligán hazaviszem a kertembe, homokozónak...

OROSZLÁN
Tudom, hogy te vagy az állatok királya, de szerintem nem teljesíted fõ és elsõdleges kötelességed, pedig példát vehetnél a brit oroszlánról: nem szállítasz királyi családéletedrõl semmiféle olyan botrányt, amin félidióta alattvalóid csámcsoghatnának!

SZAMÁR
Persze, hogy nem te vagy a szamár, hanem az a szamár közvélemény, amelyik szamárnak nevez, - de utóbbit az Isten sem volna képes tévedésérõl meggyõzni!

STRUCC
Ha te tojsz valakire - átvitt vagy valós értelemben - nagymadaram, az nem ugyanaz, mintha a veréb...

PULYKA
Természetesen te is nyerhetsz szépségversenyt - a pulykabálon, ahol a bálvendégek fõleg pulykák, de azért ne bízd el magad! Nem árt, ha a szépségverseny zsûrijében elnökként ott van egy nagybácsikád vagy nagynénikéd...

CSIGA
Csigucikám! Te tudsz valamit, azért nem sietsz elõre!

BORJÚ
Te már erre a közönséges frissenácsolt fakapura is bámulsz, mint borjú az újkapura?! Akkor mit szólnál a környékünkön vitéz Rózsadomby Levente borlovag-újgazdag száztükrös, ezüstmadár-csengõhangú Aranykapujához, amelyen, ha nyitva van, akkor sem célszerû átbújni bújj, bújj-zöld levelecskés ágért, mivel a kertparkot három pitbull és két gorilla õrzi!

TYÚK
No, te tojásköltõ, minden tojásnál akkora lármát csapsz, ami még versköltõknél sem szokásos! Minek ez a nagy felhajtás? A tojás jó áron eladható árucikk, nem olyan lyukas garast sem érõ kulturtermék, mint a vers Hungaryban!

RÓKA
Igen, Ravaszdy Úr, az, hogy a nyúl kiszabadult a mancsai közül és elfutott, - rókai mûhiba.Ám, azt hiszem, a nyúl ezért valószínûleg mégsem fogja beperelni...

CÁPA
Egyes filmforgatókönyv-írók de odavannak azzal, hogy az a rettenetes cápa, ha teheti, embert is eszik! Hát az a még rettenetesebb ember talán nem eszik cápát is? Gondoljunk a cápauszonyból készült levesre, ínyencek csemegéjére...Igaz, én még nem kóstoltam meg, de, szerencsére, a cápa sem engem.

FÖLDIGILISZTA
No, te igazán példát mutatsz a Hungarian farmereknek: bezzeg te meg tudsz élni a földedbõl, nem traktorozol fel a fõvárosba dotációért tartani a markod! Persze, ha a farmer felveszi a farmernadrágot és máris azt hiszi, hogy õ egy mûvelt nyugati farmer...

ÉNEKES RIGÓ
- Felismertelek, rigócskám, mert már láttam rólad képet a természetrajzkönyvben! Mitõl is vagy te énekes rigó, amikor a többi rigó is énekel, náladnál, szerintem, nem rosszabbul?
- Igen, de én profi vagyok, pofikám, - õk meg csak amatõrök!

RINOCÉROSZ
Hát vastag a bõr a képeden, ricikém, vastag, de korántsem annyira, mint amikor egy Hungarian képviselõ ittas vezetés gyanújánál az intézkedõ rendõrnek, mentelmi jogára hivatkozva, a hátsó felét mutatja!

SÁSKA
Hát ez aztán egy falánk vegetáriánus! Képes a biotermelõ farmerek valamennyi méreg nélkül termelt növényét lelegelni, így azok, szegények, nem tudják ezeket méregdrága áron árusítani.Ez aztán a méreg!

KUTYA
„Kiskutya, nagykutya nem ugat hiába...” - mondja a nóta. Hát a nagykutya tényleg nem...

CICKÁNY
A cickányfiú halkan hívta a lyuk elõtt a cickánylányt: „cic...cic...”.Nagy meglepetésére azonban nem a csinos cickánylány jött, hanem az éles hallású cica.Hja, kérem, amikor a lány nem ért fiú-félszavakból is, ott hiányzik a szerelem!

TÚZOK
A túzokról sokan csak a közmondást tudják: „Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok.”
Ez a mondás valószínûleg még az Ígéret Földjén született...persze, ha jobban utánagondolok,
élt ember valaha másutt is, mint az Ígéret Földjén?

LÉGY
A piaci légy olyan szemtelen, hogy folyton-folyvást eszembe juttatja az embereket!
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra