rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Szinte ember állatkáim

 • Share on Tumblr

  Írta és szerkesztette: Lelkes Miklós

  MEDVE
  Málnázz, málnázz, mackó! Addig málnázz, amíg az élet rád nem málház!

  MACSKA
  Mennyire Hungarian vagy te, kis minioroszlán, aki minden gazdádnak hízelegsz! Abban viszont kétségtelenül különb, jobb ízlésû vagy, hogy te csupán a saját szõröd nyalogatod...

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  KAMÉLEON
  Felesleges dicsekedned, napimádó hüllõcském, azzal a kis bõrátváltozási trükköddel! Ezen a Kismagyarországon a tegnap még egyszínûbõl egybõl háromszínûen kétszínû nagymagyar lesz, pirulás nélkül, - az ám a valami!

  MAJOM
  Mit utánozod az embereket, kis tökéletlen, náluk te mégiscsak sokkal tökéletesebb vagy! Inkább az embereknek kellene utánozni téged...

  FECSKE
  Hm! Te yacht nélkül vitorlázol ide-oda az ég vizén? Nem félsz, hogy Hungaryban így is kiróhatják rád a vitorlásadót?

  TEVE
  Ó, te szerencsefi! Hátadon mindössze két púppal megúsztad!

  KÍGYÓ
  Lépj be valamelyik liberális pártba, védelemért, különben könnyen te lehetsz a Paradicsom-ügy másodrendû vádlottja!

  SÜN
  Szegénykém, nincs annyi tüskéd ahány irányban védekezni kell ebben a cudar világban!

  CSUKA
  Helyes, ha hallgatsz, mint a csuka, arról, hogy hová lett az a kis jóízû pontyocska, de még jobb, ha nagyhangon követeled: állítsanak fel az ügyben négypárti parlamenti vizsgálóbizottságot.Egy ilyen vizsgálóbizottság már az elsõ pontyban sem fog tudni megegyezni...

  VARJÚ
  Ó, te kis óvatos, ravasz feketemadárka! Azt kikárogod, hogy hol van a nagy kár, de arról hallgatsz, hogy kinek lett a kárból nagy haszna...No igen, szemesnek áll a világ, és te igencsak vigyázol a szemedre!

  KROKODILUS
  Igen nagy szád van, félelmetes fogsorod, - de mindez nem elég! Szájbavaló vízbenhagyottak is kellenek.Gyere velem, Hungaryba!

  ZEBRA
  Tudom, hogy ez az Afrika nem csak a feketebõrû bennszülötteknek, hanem neked is szinte börtön, - de te már be is öltöztél rabruhába?!

  BAGOLY
  Sohse veszõdj könyvekkel, sötétben lámpásszemû, tollbundás madaram! Elég, ha nagy külalakú fejed után bölcsnek hisznek.Minek fárasztanád magad Kismagyarországon azzal a kódissátevõ tudománnyal, - fejed belbecsét dehogy kutatja itt az a sok fejetlen!

  HANGYÁK
  Hüm! Ti még szövetkezetben vagytok együtt Kismagyarországon? Nem hatott rátok annak idején az a szentantaljóskásodás?! Jó, hogy erre jártam.Én most segítek rajtatok: hangyabolyotok szétprivatizálom! Minden dolgozó hangya kap fél homokszemet, a nemdolgozó hangyafejesek tizenkét tucatot, a többi hangyabolyhomokot pedig ezen a taligán hazaviszem a kertembe, homokozónak...

  OROSZLÁN
  Tudom, hogy te vagy az állatok királya, de szerintem nem teljesíted fõ és elsõdleges kötelességed, pedig példát vehetnél a brit oroszlánról: nem szállítasz királyi családéletedrõl semmiféle olyan botrányt, amin félidióta alattvalóid csámcsoghatnának!

  SZAMÁR
  Persze, hogy nem te vagy a szamár, hanem az a szamár közvélemény, amelyik szamárnak nevez, - de utóbbit az Isten sem volna képes tévedésérõl meggyõzni!

  STRUCC
  Ha te tojsz valakire - átvitt vagy valós értelemben - nagymadaram, az nem ugyanaz, mintha a veréb...

  PULYKA
  Természetesen te is nyerhetsz szépségversenyt - a pulykabálon, ahol a bálvendégek fõleg pulykák, de azért ne bízd el magad! Nem árt, ha a szépségverseny zsûrijében elnökként ott van egy nagybácsikád vagy nagynénikéd...

  CSIGA
  Csigucikám! Te tudsz valamit, azért nem sietsz elõre!

  BORJÚ
  Te már erre a közönséges frissenácsolt fakapura is bámulsz, mint borjú az újkapura?! Akkor mit szólnál a környékünkön vitéz Rózsadomby Levente borlovag-újgazdag száztükrös, ezüstmadár-csengõhangú Aranykapujához, amelyen, ha nyitva van, akkor sem célszerû átbújni bújj, bújj-zöld levelecskés ágért, mivel a kertparkot három pitbull és két gorilla õrzi!

  TYÚK
  No, te tojásköltõ, minden tojásnál akkora lármát csapsz, ami még versköltõknél sem szokásos! Minek ez a nagy felhajtás? A tojás jó áron eladható árucikk, nem olyan lyukas garast sem érõ kulturtermék, mint a vers Hungaryban!

  RÓKA
  Igen, Ravaszdy Úr, az, hogy a nyúl kiszabadult a mancsai közül és elfutott, - rókai mûhiba.Ám, azt hiszem, a nyúl ezért valószínûleg mégsem fogja beperelni...

  CÁPA
  Egyes filmforgatókönyv-írók de odavannak azzal, hogy az a rettenetes cápa, ha teheti, embert is eszik! Hát az a még rettenetesebb ember talán nem eszik cápát is? Gondoljunk a cápauszonyból készült levesre, ínyencek csemegéjére...Igaz, én még nem kóstoltam meg, de, szerencsére, a cápa sem engem.

  FÖLDIGILISZTA
  No, te igazán példát mutatsz a Hungarian farmereknek: bezzeg te meg tudsz élni a földedbõl, nem traktorozol fel a fõvárosba dotációért tartani a markod! Persze, ha a farmer felveszi a farmernadrágot és máris azt hiszi, hogy õ egy mûvelt nyugati farmer...

  ÉNEKES RIGÓ
  - Felismertelek, rigócskám, mert már láttam rólad képet a természetrajzkönyvben! Mitõl is vagy te énekes rigó, amikor a többi rigó is énekel, náladnál, szerintem, nem rosszabbul?
  - Igen, de én profi vagyok, pofikám, - õk meg csak amatõrök!

  RINOCÉROSZ
  Hát vastag a bõr a képeden, ricikém, vastag, de korántsem annyira, mint amikor egy Hungarian képviselõ ittas vezetés gyanújánál az intézkedõ rendõrnek, mentelmi jogára hivatkozva, a hátsó felét mutatja!

  SÁSKA
  Hát ez aztán egy falánk vegetáriánus! Képes a biotermelõ farmerek valamennyi méreg nélkül termelt növényét lelegelni, így azok, szegények, nem tudják ezeket méregdrága áron árusítani.Ez aztán a méreg!

  KUTYA
  „Kiskutya, nagykutya nem ugat hiába...” - mondja a nóta. Hát a nagykutya tényleg nem...

  CICKÁNY
  A cickányfiú halkan hívta a lyuk elõtt a cickánylányt: „cic...cic...”.Nagy meglepetésére azonban nem a csinos cickánylány jött, hanem az éles hallású cica.Hja, kérem, amikor a lány nem ért fiú-félszavakból is, ott hiányzik a szerelem!

  TÚZOK
  A túzokról sokan csak a közmondást tudják: „Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok.”
  Ez a mondás valószínûleg még az Ígéret Földjén született...persze, ha jobban utánagondolok,
  élt ember valaha másutt is, mint az Ígéret Földjén?

  LÉGY
  A piaci légy olyan szemtelen, hogy folyton-folyvást eszembe juttatja az embereket!


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • A nyávogó egér

  Incilinci Cincilinci, a szépséges egérleány meglepõ kívánsággal állt oda termetes egérmamája elé:

 • Lefejeztek egy gólyát Békés megyében

  Levágták egy gólya fejét a Békés megyei Eleken. A vérbefagyott állatra szombaton hajnalban a helyiek találtak rá, õk szóltak a rendõröknek.

 • Belehalt sérüléseibe a sárbogárdi nõ, akit saját kutyája támadott meg

  Meghalt egy 47 éves nõ, akit a saját kutyája támadott meg a hétvégén Sárbogárdon.

 • Kilõtte a kutyát gazdája mellõl?

  Korábban lejárt a fegyvertartási engedélye annak a vadásznak, aki gazdája mellõl lõtt ki egy kutyát nemrég Pécsett.

 • Szamármentés Tengelicen

  Ismét állati kalandban lehetett része a szekszárdi tûzoltóknak. Akárcsak a múlt héten, most is egy bajba jutott állatot, ezúttal egy szamarat kellett megmenteniük egy szennyvízaknából. A múlt heti esethez hasonlóan - amikor egy bika süllyedt trágyába - a szamár sem éppen baldahinos ágy fogságába esett, hanem szennyvízaknába. A szerencsére még serdülõ korú állat egy lyukon keresztül zuhant az ötvenszer ötven méteres aknába.

 • Egy halfajta lett a világ legcsúnyább állata

  Egy halfajta lett a világ legcsúnyább állataEgy nagy rózsaszín zselé, amely magatehetetlenül sodródik az áramlatokkal és nem tesz mást, csak eszik. Valójában egy halról van szó, és nyugodtan nevezhetjük a világ lustájának is. Sikeresen lezárult a legcsúnyább állat kiválasztására kiírt szavazás. A győztes pedig egy hal, a magyar névvel egyelőre nem rendelkező blobfish. A szépség és rondaság fogalma természetesen relatív, és amiért emberi szemmel végtelenül visszataszítónak látjuk, valójában egy ügyes túlélési stratégia. A blobfish Ausztrália és Tasmánia közelében 600-1200 méteres mélységben él.

 • Szörfölõ egerek

  Egereket tanított meg szörfözni, avagy hullámlovagolni egy ausztrál férfi. A rágcsálók a saját testükkel arányos méretû deszkán élvezik, vagy legalábbis tûrik, hogy a víz vigye õket a part felé.

 • Kutyák és cicák furcsábbnál furcsább pózokban és helyeken

  Kutyák és cicák furcsábbnál furcsább pózokban és helyekenA kutyák és macskák bárhol képesek elaludni vagy lepihenni, ráadásul olykor a legszűkebb, legleheteltebb helyekre is megpróbálják bepréselni magukat, ezért néha igen vicces pozíciókban kötnek ki. A gazdik pedig csak pislognak nagyokat, hogyan tudnak ilyen kitekert pózokban még aludni is kedvenceik. Sokszor igazi kihívást jelentenek a kedvenceknek a lakás berendezései. Előfordul, hogy a bútorok fogságába esnek vagy egészen elképesztő pózokba kerülnek, a gazdák pedig nem restek kedvencük vicces pillanatait, félresikerült akcióit megörökíteni.

 • Féltékeny oroszlánfóka támadt gondozójára egy ausztrál állatkertben

  Oroszlánfóka támadt gondozójára egy ausztrál állatkertben, miután elválasztották nõstény párjától.

 • Egy spániel kapta az állati bátorság legrangosabb brit érdemérmét

  Ismét kutya, egy spániel kapta az állati bátorság legrangosabb brit érdemérmét, a Dickin Medalt. A megtiszteltetést nem érte meg, belepusztult gazdája halála miatti bánatába Afganisztánban.

 • Zenélő állatok

  Zenélő állatokAz állatok természetes környezetének hiányát hangszerekkel próbálják pótolni a washingtoni Smithsonian állatkertben. Havonta többször elektromos zongorát visznek a ketrecekbe, amelyet az állatkert lakói kíváncsian vesznek körül. – Néhányan játszani kezdenek rajta, míg mások csak figyelnek. Az a célunk, hogy használják természetes adottságaikat, ne unatkozzanak, és legfőképp: érezzék jól magukat – mondta az állatkert szóvivője, Jen Zoon. De más hangszereket is szívesen kipróbálnak az állatok.

 • Lemészárolta a kutyát - két és fél évet kapott

  Moszkvában két és fél év felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki egy férfira, aki megölt egy kóbor kutyát, de az állatvédõk túl enyhének tartják az ítéletet, és fellebbeznek. A Rizsik nevû keverék a Konykovo metróállomáshoz vezetõ aluljáróban élt. Gazdája nem volt, de az aluljáróban lévõ boltok eladói és a metró munkatársai gondoskodtak róla, és egy Kátya Kolicseva nevû fiatal lány ugyan hazavinni nem tudta, de gyakran meglátogatta.

 • Részeg utcai kutyások

  Részeg utcai kutyásokA nyári melegben sok fedél nélküli ember által tartott kutya szabadjára van engedve a közterületekre. Míg az ebek kóborolnak az utcákon, gazdáik sok esetben alkohol mámorban, önmagukról sem tudva esnek - kelnek. Csütörtökön, Szegeden, a Dóm téren szenvedett eséstől fejsérülést egy erősen ittas ember, aki kutyáját egy nadrágszíjjal, már - már állatkínzó módon vonszolt maga után, a járókelők nagy döbbenetére... Találkoztunk már nem egyszer olyan maradandóan károsodott (autó által elgázolt, kikötve szomjan halt, bántalmazott)

 • Fosztogató medvék Komiban

  A kiéhezett medvék kimerészkednek az erdõbõl, és lakott településeken, sõt, a temetõkben keresnek élelmet a Komi Köztársaságban, mi több, egy állat egyenesen a fõvárosban, Sziktivkarban támadt egy fiatalemberre.

 • Három ország együtt a hegyi gorillák megmentéséért

  Három afrikai ország eddig példátlan együttmûködést kezdett a hegyi gorillák megmentése érdekében. Ebbõl a fõemlõsbõl mindössze körülbelül 700 él már csak, a Ruanda, Uganda és Kongói Demokratikus Köztársaság határvidékén lévõ esõerdõkben. A hegyi gorillák száma nemcsak az erdõirtások következtében fogyatkozott meg jelentõsen az utóbbi években, hanem az orvvadászok miatt is. A Virunga-hegységben a természetvédelmi területeken is gyakran lelövik a húsáért ezt a hatalmas emberszabásút.

 • Halat gereblyéztek, lopás mellett állatkínzásért is felelniük kell

  Állatkínzás és lopás vétsége miatt kell felelnie annak a két férfinak és egy nõnek, akik az egyik szegedi halastóból 35 és fél kilogramm pontyot loptak el - tájékoztatott kedden a Csongrád Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense.

 • Róka marta kisgyerekek Londonban

  Róka sebesített meg súlyosan két ikergyermeket egy londoni lakásban. A példátlan eset a kelet-londoni Hackney kerület egyik jómódú negyedében történt.

 • A fiákerek bojkottálását követelik olasz állatvédõk

  Róma - A fiákerek bojkottálására szólították fel olasz állatvédõk a Rómába látogató turistákat. Véleményük szerint ugyanis azok kocsisai kegyetlenül bánnak a lovakkal, arra kényszerítik õket, hogy hõségben és a nagy forgalomban órákon át közlekedjenek.

 • Elharapta egy kislány torkát a kutya Kijevben

  Ukrajna - Meghalt egy nyolcéves kislány az Ukrán fûvárosban, mert egy német juhászkutya átharapta át a torkát. A kutya gazdáját a sokk miatt elmegyógyintézetbe kellett szállítani.

 • Vigyázzunk a sünikre

  sok süni leli halálát az ország útjain az autósok miatt. Kis odafigyeléssel minimalizálható lenne a természetben élõ állatok gyilkolása.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása