London - Mókussülttel is szolgált egy étterem Nagy-Britanniában, méghozzá mókusvédelmi megfontolásból.
A pecsenyemókus kizárólag szürke, a védendõ meg vörös.
"Pár vendég fintorog a mókusmenü láttán, pedig nagyon jó az állat húsa. Sohasem tennék borzalmat az étlapomra" - mondta a devoni vendéglõs a Daily Telegraph címû brit lapnak.
A szürkemókus a XIX. században érkezett Amerikából brit földre, és magával hozta a mókushimlõt, amelyre immunis, ám európai unokatestvére nem volt az. Így aztán hamarosan megfertõzte a szürke a vörös rokonságot és túlsúlyba került. Nemrégiben azonban kiderült, hogy immár a vörös mókusok között is akad, amelyik védetté vált a vírussal szemben, így lefújták a szigetországban a vörös mókusok megmentésére hirdetett hadjáratot.
A devoni vendéglõs ennek ellenére folytatja a szürkék ritkítását. Nem csak sült mókust, hanem mókusfasírtot és mókusbecsináltat is kínál.