2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Megkezdõdött a 13. birkanyíró világbajnokság

Megkezdõdött a 13. birkanyíró világbajnokság
Bjerkreim - A norvégiai Bjerkreimban csütörtökön kezdetét vette a 13. birkanyíró világbajnokság, amelynek keretében a 28 országból érkezett versenyzõk 2700 juhot szabadítanak meg gyapjától, hogy eldöntsék, melyikük a legjobb ebben a szakmában.

A skandináv ország délnyugati csücskében lévõ városban vasárnapig zúgnak a nyírógépek, csattognak az ollók, és - ez a harmadik kategória - válogatják a gyapjút a résztvevõk.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A nyírógéppel 20 és 40 másodperc közötti idõ kell az állat megnyírásához, ollóval mintegy két percre van szükségük a bajnokoknak. A versenyeket egyéni és csapat kategóriában bonyolítják, a gyõzteseket vasárnap hirdetik ki.

Az ausztráliai Shannon Warnest és az új-zélandi Joanne Kumeroa megvédheti tavalyi világbajnoki címét a gépi nyírásban és a válogatásban, de ollózásban új bajnokot avatnak majd, mert a tavalyi, a lesothói Zingesele Elliot Ntsombo idén nem jutott túl a selejtezõkön.

Csütörtökön mintegy száz birkanyíró veselkedett neki a juhoknak, a részt vevõ országok száma az idei világversenyen az eddigi legnagyobb.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra