2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Papagájokat nyávogással ijesztgetõ seregély

Papagájokat nyávogással ijesztgetõ seregély
Peking - Megtanult "macskául" egy különleges seregély Kínában, mert agyára megy két "lepcses csõrû" papagáj: nyávogással ijesztgeti õket.

A seregélyt azért vette gazdája, hogy megtanítsa beszélni - emberi nyelven, nevezetesen kínaiul -, ami pár szó erejéig sikerült is. A beszélõ seregélytõl boltjának forgalmát remélte, és ezt elérte, csakhogy késõbb vett két papagájt is és a seregély szomszédságába akasztotta kalickájukat. A papagájpár azonban igen hangosnak bizonyult, állandóan járt a csõrük, ami a seregélynek az idegeire ment.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Megfigyelte viszont a nyelvzseni madár, hogy amikor a szomszédból átsündörög egy macska a boltba, a papagájok igencsak elcsendesednek félelmükben. Hamarosan a seregély megtanult nyávogni, a papagájok pedig riadtan keresgélik tekintetükkel, hogy hol a macska.

A madarak gazdájának egyik szeme nevet, a másik azonban sír. Örül, hogy a seregély tud macskául, ám bánja, hogy teljesen elfelejtett kínaiul.

"Amikor a papagájok túl hangosan rikácsolnak, a seregély egybõl nyávogni kezd, mire rögtön csend lesz a papagájoknál" - mondta a férfi a Yangtse Evening Post címû kínai lapnak.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra