rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Fordított Úr és Macska Dániel

 • Share on Tumblr

  Írta: Lelkes Miklós

  Hol volt, hol nem: volt egyszer egy macska, akit gazdája, a varázsló, Macska Dánielnek nevezett el.

  Macska Dánielnek nem volt különösebb tehetsége az emberi nyelvekhez, így gazdája csak angolul, németül és franciául tudta megtanítani. Mondogatta is neki:

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Hej, Dániel, Dániel!
  E kudarcot látni kell!
  Három nyelven beszélsz csak?
  Három szelet sonkát kapsz!

  A cica visszanyávogott:

  Negyedikhez is értek:
  cicául is beszélek!

  A varázsló erre csak a fejét csóválta és elutazott Kínába. Megígérte: hoz neki csingen-csangon sütött verebet Csing Csangtól, de addig is jól viselje ám magát! Cicája lelkére kötötte:

  Ha megjövök, addigra
  liba legyen, - nem hiba.
  Okos cicus nem bámul:
  tanul hottentottául!

  Macska Dániel nem volt ugyan valami nagy nyelvtehetség (kivétel: a füstölt marhanyelv nyelvészete, azaz inkább evészete), hanem azért megfogadta a varázsló tanácsának a - felét. Nem bámult, hanem elment a városba ennivalót keresni. Gondolta: talán ott lesz hottentotta, s annál sülthús, meg rántotta.

  A városban volt egy nagy bolt, annak kovácsoltvas cégérén pedig az állt: FOOD SHOP, ami élelmiszerüzletet jelent. A cicának viszont nem volt pénze, ezért csak szomorúan nézegette a kirakatban levõ kolbászt, valamint véres- és májashurkát.

  Megállt azonban a cica mellett egy elegánsan öltözött úr, akit mindenki csak Fordított Úrnak nevezett. Miért nevezték így? Hát azért, mert az embereket arra akarta rávenni: mindent FORDÍTVA csináljanak, mint eddig tették.

  Nem mondom, hogy nem volt némi igaza Fordított Úrnak, olykor sok is, de azért nagy szó a "minden".Most is, ahogy ott állt a cica mellett, egyre csak a boltra mutogatott:
  - Lám, lám, mindenki viszi a sonkát, szalámit, sajtot, tejfölt ettõl a szegény kereskedõtõl, kifelé a boltból. FORDÍTVA kellene csinálni: mindenki vigyen sonkát, szalámit, sajtot, tejfölt annak a szegény kereskedõnek!

  A cica ezt igen helyeselte:

  - Igen! Akkor én elmennék boltosnak és minden nap degeszre enném magam!
  Megörült Fordított Úr a helyeslésnek, csudamód. Nocsak, ez az okos cica fordítottan cselekszik: nem nyávog, hanem angolul beszél, és igazat ad neki! Nem úgy, mint a városka buta lakói... Így szólt:

  - Ha meg nem sértem, Cica Úr, jöjjön el hozzám ebédre, vendégségbe! Lesz, ami lesz, de sült sonka tojással bizonyosan!

  Ilyesmit reggelire szoktak enni Ángliusföldön, de Fordított Úrnál ez is fordítva volt. Macska Dániel nagy kegyesen elfogadta a meghívást, amivel hangos korgású gyomra is egyetértett.
  Ebéd után beszélgettek. Fordított Úr elõadta egyik kedvenc ötletét: nem a macskának kellene futni az egerek után, hanem fordítva! Az egereknek kellene felkeresniük a macskát.
  Ezt az ötletet Macska Dániel elõbb kicsit kétkedõ hangon helyeselte, de azután felkiáltott:
  - Úgy van! Zseniális! Lyuk, lyuk, egérlyuk, ezt bizony kipróbáljuk! Szerezzen nekem az úr egy darab sajtot, de jóval nagyobb legyen nálam!

  Fordított Úr kezébe vette az ezüstcsegõt, becsengette inasát és kiadta a parancsot:
  - Hozzon ide egy darab ementáli sajtot, John, amelyik legalább ötször olyan nagy, mint a barátom, Macska Úr!

  Elment az inas, hozott egy darab sajtot, hatszor akkorát, mint a cica. Építettek belõle egy sajtházat. Közepében feküdt, sajtszagú rejtekében a háziúr: Macska Dániel.
  Az egerek siettek a firefura házhoz, sajtot enni. Idõnként kinyílt rajta egy ablak, eltûnt egy kisegér, de a többi figyelmét annyira lekötötte a sajt, hogy észre sem vették.

  Macska Dániel nem gyõzte dícsérni Fordított Úr kiváló ötleteit. Három hétig tejbe-vajba fürösztötték Dánielt, ráadásul hurkákkal feldíszített kádban. Szóval,

  jó dolga volt, de azért mégiscsak hazalátogatott megnézni: nem jött-e meg gazdája, a varázsló, Kínából? Útközben megajándékozta magát egy kövér libával.

  Otthon kiderült: a varázsló nem Kínában volt, hanem Afrikában, mert útközben meggondolta magát, ennek okán nem csingen-csangon sütött kínai verebet hozott neki Csing Csangtól, hanem élõ afrikai egereket Zim Bum Bamtól, azaz hozott volna, de az elefántbõr zacskóba tett egerek kirágták a zacskót és megszöktek, hozott viszont egy hottentotta feleséget, kicsit, csinosat, sárgásbarna bõrût. No ott volt az egérszökéses hiba, - de ott volt a kövér hízott liba is!

  A kedves kis feleség, a hottentotta, nem kérdezte, hogy a libát a cica kapta avagy lopta, csak megsütötte az egykor még gágogót. Megették hármasban, jóízûen.

  No mit gondoltok: Macska Dániel végül mégis megtanult hottentottául, - vagy mégsem?


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Szegedre érkezett Nuru

  Hóesés és éjszaka - látszólag minden különbözött a feltételeket tekintve a második zsiráfbika érkezésénél. Szerencsére azonban a lényeg nem változott, vagyis gond és probléma nélkül foglalta el új otthonát a hatalmas növényevõ szombaton, 1 és 3 óra között.

 • Egy musztáng

  Mily tûz ég e ló lelkében,
  Mily hatalmas, mély érzelmek!
  Ki határtalan, csodás vidéken
  Száguldhat szabadon, békében.

 • Durva: Lelõhetik a kóbor kutyákat Egerben

  Kilövési engedélyt adott az Egerben, illetve a városhatárban kóborló kutyákra a település jegyzõje a mezõõröknek.

 • Cápavédelmi cselekvési tervet dolgozott ki az Európai Bizottság

  Brüsszel - Cápavédelmi cselekvési tervet ismertetett csütörtökön Brüsszelben az EU legfõbb végrehajtó testülete, az Európai Bizottság.

  Joe Borg uniós halászati biztos azzal indokolta a terv szükségességét, hogy a cápapopulációk rendkívül sérülékenyek a túlhalászásra, ugyanakkor a cápaállomány megfogyatkozása az egész tengeri ökoszisztémára nézve hátrányos lehet.

 • Megmentik az ördögöt!

  Ausztrál kutatók összefogtak a világ számos pontján lévõ állatkertekkel és természetvédelmi parkokkal, hogy megpróbálják megmenteni a híres erszényes vagy tasmán ördögöt. A világ legnagyobb erszényes ragadozóját rejtélyes arctumor tizedeli. A szakértõk attól tartanak, hogy 30 éven belül kipusztulhat a rendkívüli állat. Abban reménykednek, hogy ha kitelepítik Tasmániából az egészséges példányokat, akkor gondoskodnak a faj jövõbeni fennmaradásáról.

 • Tigriskölykök születtek egy mexikói magánparkban

  Öt tigriskölyök született a kelet-mexikói Cancún egyik magán vadasparkjában. José Juárez, a park tulajdonosa elmondta: bengáli és szibériai tigrisek keresztezésébõl születtek az állatok.

 • Állatkínzásért háromszázezer

  Békés megyében a bíróság háromszázezer forintra büntette azt a fiatalembert, aki megkínozta kutyáját – adta hírül a Hajnal – Táj. A vádlottat a bíróság állatkínzás és garázdaság miatt ítélte el. A férfi a bíró szerint nem is tudta, hogy az állatoknak is jár a méltó bánásmód.

 • A család kutyusa mentette meg a hároméves kislány életét

  A család kutyusa mentette meg a hároméves kislány életétA hároméves Karina Csitikova a szibériai erdőben veszett el, de kutyája 12 napon át vigyázott rá, ez mentette meg a kislány életét. A kislány a havas, medvékkel teli szibériai vadonban kóborolt el, miközben édesapja fát vágott. Szerencsére követte őt a család farkaskutyája, aki minden veszélytől megvédte a kislányt, és éjszakánként melegítette, hogy meg ne fagyjon a mínuszos hidegben. A kilencedik napon a kutya hazatért, hogy segítséget, és nem sokkal ezután megtalálták a kislányt egy tisztáshoz közel... épen és egészségesen.

 • Bakot lõtt az õzvadász törvényhozó

  Bakot lõtt egy õzzel Oklahoma állam egy törvényhozója. Terry Harrison olyan büszke volt, hogy sikerült lõnie egy fehérfarkú õzet, hogy odacsõdítette a sajtót diadalához.

 • Patkányfészek okozott tüzet

  Patkányfészek miatt gyulladt ki egy furgon az Egyesült Államokban. A rágcsálók a jármû motorterébe fészkelték be magukat, a motorhõtõl pedig meggyulladt a szemétkupac, melyet összehordtak.

 • Visszatalált az Északi-tengerbe az eltévedt bálna

  Bécs - Az idén nyáron a Balti-tengerben tévelygõ bálna szerencsésen visszatalált az Északi-tengerbe - jelentette a Der Standard címû osztrák lap internetes kiadása.

  Utoljára augusztus 30-án látták fent északon, a Norvégia és Svédország között elhelyezkedõ Skagerrak-tengerszorosban - mondta kedden Jörg Feddern, a Greenpeace bálnaszakértõje.

 • Sztereóban szagolnak a hangyák

  A hangyák két csápjukkal "sztereóban" képesek kiszagolni környezetüket, ami valószínûleg lényegesen megkönnyíti számukra a térbeli tájékozódást - fedezték fel német kutatók.

 • Vaddisznók garázdálkodnak Budapesten

  Nyár óta már több mint 50 vaddisznót fogtak be a fõváros XII. kerületében. Erre azért van szükség, mert egyre több bejelentés érkezik arról, hogy ezek az állatok károkat okoznak az erdõterülettel szomszédos kertekben.

 • Halállal végzõdött a kutyatámadás

  Kedden délután Szabolcsveresmarton kutya támadott meg egy idõs helybeli asszonyt. A nyolcvannégy éves nénire járókelõk találtak a földön, erõsen vérzõ lábbal.

 • A hûtlenség az együttmûködés rovására megy

  A madarak esetében úgy tûnik, hogy a szex az evolúció aszociális vívmánya, mint ahogy E.O. Wilson szociobiológus egykor kijelentette. Brit kutatók ugyanis kiderítették, hogy minél többször lépnek félre egy madárfaj tojói, annál kevésbé kooperálnak a szülõk a fiókák felnevelése során, és fordítva.

 • Három év után került meg az elveszett kutyus

  Három év után került meg az elveszett kutyusHárom évvel ezelőtt egy nagybevásárlás során futott el a gazdája mellől Olivia, ám Patty Corbat sosem adta fel a reményt, hogy kedvence egyszer hazatér. A dél-floridai Wellington plázájánál eltűnt ebet az elmúlt évek során többen is látták a bevásárlóközpont környéken, de sehogy sem sikerült befogni a rémült állatot. Mint kiderült, Olivia – az eltűnése óta végig – a plázától mindössze 13 km-es körzetben kószálgatott, végül a benne lévő mikrochipnek köszönhetően bukkantak a nyomára. Patty az elmúlt években elszántan kereste kedvencét, plakátokkal járta folyamatosan a várost, de hiába.

 • Kutyajogosítvány és GazdiSuli Gödöllõn

  Budapest - Oktatási programot indít gazdiknak és kutyáknak egy állatterápiás szervezet Gödöllõn. Egy svájci törvény szerint 2010-tõl csak azok tarthatnak kutyát, akik részt vettek egy 15 órás GazdiSuli jellegû oktatási programon és eredményes vizsgát tettek.

 • Új tagja van Britney Spears családjának

  Kutyát vásárolt magának Britney Spears. A Yorkshire terriert testõrével együtt vásárolta magának Bel Air egyik felkapott állatboltjában.

 • A nagy forróság miatt jelenhetett meg nálunk a pusztai ölyv

  Egy olyan faj jelent meg az ország nyugati felén, amely megdobogtatja a madarászok szívét: a pusztai ölyv alighanem az Anatóliai-fennsíkról költözött hozzánk.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása