2024.04.18. - Andrea, Ilma

Elpusztult a macska által adoptált vöröspandakölyök

Amszterdam - Megfulladt az amszterdami állatkert kis vöröspandája, amelyet egy házimacska fogadott örökbe.

Június 30-án látta meg a napvilágot Amszterdamban két kis vörös macskamedve, amelyeket Gladys, az anyjuk magukra hagyott. Az egyik kis panda túl gyenge volt, s világra jötte után nem sokkal elpusztult. A másikat az egyik gondozó épp megkölykezett cirmosa fogadta be négy kicsinye mellé.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az állatkert szakemberei abban reménykedtek, hogy a macska három hónapig szoptatja majd a vöröspandát, amíg az képes lesz áttérni a bambuszból és gyümölcsbõl álló étrendre.

Az amszterdami állatkert közleménye szerint a kis panda teljesen egészségesnek látszott, ám csütörtöki váratlanul elpusztult. A boncoláson kiderült, hogy légcsöve tele volt tejjel, ami arra utal, hogy a vöröspandakölyök megfulladt. Az örökbefogadó család - az anyamacska és a kis macskamedve négy tejtestvére jól van.

A vörös macskamedve csupán távoli rokona az általában panda néven emlegetett fekete-fehér óriáspandának. A kifejlett példány nem sokkal nagyobb, mint egy macska, a nevéhez híven a bundája vörös, és hosszú, csíkos farka van. A veszélyeztetett fajok közé sorolt állat természetes élõhelye Kína, Nepál, India és Mianmar.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra