2024.03.19. - József, Bánk

Fürödj együtt tigrisekkel!

Fürödj együtt tigrisekkel!
Április elején megnyílt a világ leglátványosabb állatkertje a floridai Tampa Bayben a híres Busch Gardens vidámpark részeként, ami a legjobb vidámparkok listáján az elõkelõ harmadik helyet foglalja el.

A park 50 éves fennállásának legambíciózusabb vállalkozása ez, nem spóroltak a költségekkel: a több millió dolláros környezetbarát projekt vendégeként együtt pancsolhatunk a tigrisekkel és az orángutánokkal. A Jungala névre hallgató kert több mint 16000 négyzetméterén szabályos dzsungelt alakítottak ki, a buja növényzet ideális otthont nyújt az állatoknak, amelyek közt olyan veszélyeztetett fajok is akadnak, mint a bengáli tigris, vagy az orángután.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az autentikus környezet mellett persze számos program is várja a látogatókat rögtön három lélegzetelállító kaland részesei lehetünk: A Wild Surge nevû négyszintes pneumatikus kabin például óriási sebességgel löki ki az utasokat egy hegy kráterébõl, hogy aztán a vízesés felett borzongató magasságból tekinthessenek le az alattuk elterülõ világra.

A Jungle Flyers nevû szerkezettel tizenöt méteres magasságban lehet kipróbálni több repülési manõvert, a Tree Top Trails pedig egy háromszintes labirintus különbözõ magasságú mászóhálókkal, függõhidakkal, csúszdákkal és vizi-játszóterekkel a kicsik számára.

A legnagyobb attrakció mégis az, hogy az állatokat közvetlen közelrõl figyelhetjük meg. Nagyszerû élmény a víz alatti hatalmas, homorú ablaküvegen keresztül figyelni, ahogy a tigrisek úsznak, de akár az orángutánok vízipisztolyai elõl is megpróbálhatunk elugrálni. A játékos állatok az összeszorított mancsukkal képesek vízsugarat fröcskölni ránk.

A Jungala alkotó a természetre is odafigyeltek: sok mindent újrahasznosított nyersanyagból csináltak, a faanyagot telepített erdõkbõl szerezték a közelbõl, így nem kellett a vízi szállítással bajlódni, és az érintetlen erdõrészeket sem kellet bántani.

A kalandok közepette megéhezik az ember, betérve a Bengal Bistro-ba és az Orang Caféba egészséges és friss ételeket vehet magához a korgó gyomrú vendég.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra