2024.04.19. - Emma

Bölény a lakásban

Bölény a lakásban
EDMONTON – Mit tegyen egy jólelkû tenyésztõ, ha egy bölénymama sorsára hagyja gyengébbik kölykét? Természetesen istápolja a kisbölényt. Igen ám, csakhogy a vadállat nem akarja elhagyni új otthonát. Hát… Egy jólelkû tenyésztõ ilyenkor megpróbál együttélni a 725 kilós kanadai bölénnyel.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

"Szerencsénkre Bailey nem szeret a házban aludni – magyarázta Jim Sautner (61), aki 8 éve vette magához a sorsára hagyott bölényt. – Az udvaron szunyókál, de amikor a nap felkel, be akar jönni. Hagyja, hogy letöröljük a patáját, mégis életveszélyben élünk, hiszen bármikor fel tudna nyársalni minket.” Bailey békés jószág, de figyelmet igényel, mert ha felemeli a farkát, ki kell tessékelni. „Meglehetõsen szobatiszta. Eddig kétszer pisilt a szõnyegpadlóra” – mondta Linda (58), a kanadai tenyésztõ felesége, akinek csak egy nézeteltérése volt a házi bölénnyel. „Minden szobanövényt lezabált.

A petúniákkal kezdte, de nem haragudtam rá. Minden délután lekefélem.” Napközben Bailey sokat sétál a kertben. „Amikor valaki elõször jön hozzánk, csörög a mobilom, és rémülten közli, hogy bölény van a kertünkben, és õ a kapu elõtt ül a kocsijában” – mondta Linda, akit szinte mindenhová követ a 725 kilós állat. „A garázs a kedvenc helye, és állandóan felfedez valamit a polcon, amit le lehet rántatni.” Bailey miatt át kellett rendezni Sautnerék házát, és ki kellett venni az ajtófélfákat, hogy elférjen. Egyszer leverte a tévét, és amikor a szarva beleakadt a redõnybe, a karácsonyfát is lerántotta. „Szoktunk együtt tévézni.

Szereti a természetfilmeket, és állítom, abban is örömét leli, amikor cikkeket olvasok neki a farmerek évkönyvébõl – magyarázta Jim, aki hiába próbálta Baileyt visszaszoktatni a csordába. – Mivel õ hím, harcolnia kellett volna, hogy helye legyen a bikák rangsorában. Ehhez nem volt kedve, ezért inkább hazajött… Nyomában pedig a közel 300 állatot számláló csorda.” Nappal nehézkes az együttélés, de éjjel beindul a csordavédõ ösztöne, és ha mozgást neszel a kerítésen kívül, fel-le rohangászik. Állíthatom, nincs jobb házõrzõ egy kanadai bölénynél!”
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra