rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Kutyaparadicsom a reptereken

 • Share on Tumblr

  A repülõterek ma már mindenhol kínálnak magas színvonalú állatbarát szolgáltatásokat - amelyek fajtái a luxus ketrectõl a csont formájú medencéig és a magán kutyaparkig terjednek -, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kutya és macska utasok, valamint gazdáik kényelmes körülmények között utazhassanak.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  A houstoni Bush Nemzetközi Repülõtéren például éppen most építik a Pet Paradise nevû bentlakásos és napközi szolgáltatást, ahol a kis kedvenceket a nap 24 órájában személyzet gondozza a hét minden napján, így az utazók nyugodtan szállhatnak gépre, tudván, hogy állataik jó ellátást kapnak, amíg õk távol vannak.

  Az 5000 négyzetméteres létesítmény, amely márciusban nyitja meg kapuit magánlakosztályokkal, csont formájú medencével és mûfüves réttel áll a négylábúak rendelkezésére, ahol a kutyák frizbízhetnek, vagy teniszlabdák után futkoshatnak, ha úgy tartja kedvük. - Nem csupán szórakoztatni akarjuk az állatokat, hanem azt szeretnénk, hogy gazdáik is nyugodtak lennének – mondta Fred Goldsmith, a jacksonville-i székhelyû Pet Paradise vezetõje. – A gazdik webkamerán figyelhetik kedvenceiket éjjel-nappal.

  A Pet Paradise más floridai és new orleansi reptereken is megnyitotta szolgáltatásait. Goldsmith vállalkozása agresszívan terjeszkedik az Egyesült Államok déli területein, és reméli, hogy további luxus kenneleket nyithat a charlotte-i, valamint az atlantai és a Fort Lauderdale-i reptereken is.

  Azoknak az utazóknak, akik inkább magukkal viszik kedvenceiket szintén különleges létesítményeket kínálnak a nagyobb repülõterek, például olyan szabadtéri területet, ahol a négylábúak kinyújtóztathatják mancsukat. A legfantasztikusabb létesítmény az Arizona állambeli Phoenix Sky Harbor Nemzetközi Repülõterén található, ahol a két kivilágított kutyaszálló alig néhány lépésre van a termináltól. Az itteni “csont udvart” és “mancs padot” dekoratív kovácsoltvas kerítéssel vették körül, hogy a kutyáknak biztonságos vécézési lehetõséget nyújtsanak.

  Az amerikai Közlekedési Minisztérium adatai szerint a légitársaságok évente több mint 2 millió állatot szállítanak. A bostoni Logan Nemzetközi Repülõtér 2007-tõl áll a négylábúakkal utazók szolgálatába. A reptéri üzletekben vásárolhatók itató tálak, kutyakeksz, kutya pólók és gallérok, és a terminál több pontján is megtalálhatók a szórólapok, amelyeken tanácsokat adnak az állatokkal utazóknak.

  Számos repülõtéren bentlakásos lehetõséget is kínálnak, mivel erre egyre nagyobb igény mutatkozik, és remélik, hogy ezzel is növelik az utasforgalmat. Az MAC (Metropolitan Airports Commission – Repülõtéri Bizottság) éppen most bírálja el a pályázatokat a Minneapolis-St. Paul Nemzetközi Repülõtéren létesítendõ vállalkozásra vonatkozóan, amely 24 órás hotelként és napköziként mûködne, és fodrászati szolgáltatásokat is nyújtana. A MAC szóvivõje, Patrick Hogan elmondta, hogy döntés februárban várható. A nyertes cég egy 4000 négyzetméteres épületet bérel majd a repülõtér területén évente kb. 48.000 dollárért, és nyereségének egy részét pedig a MAC-nek fizeti. Hogan elmondta, hogy különbözõ szolgáltatásokat mérlegeltek, mielõtt a bentlakásos kutyaszálló mellett döntöttek.

  - Olyasmire szerettük volna használni a területet, amelyre valóban szüksége van a repülõtérre érkezõ utasoknak – mondta. – Mivel ma egyre több ember tart állatot, úgy éreztük, hatalmas igény van egy ilyen típusú vállalkozás beindítására.


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Kutyatámadás Budaörsön - vasvillával kellett leöli a bulldogot

  Saját családi háza udvarán támadt rá egy amerikai bulldog 2009. április 2-án 17 óra körüli idõben egy 69 éves nõre Budaörsön.

 • Krokodilriadalom Cipruson

  Ciprusi vadvédelmi szakemberek próbáljak igazolni azokat a jelentéseket, amelyek szerint krokodil mászkál szabadon a földközi-tengeri országban.

 • A rozsomák bátor állat

  A kölykök sokáig a mamájuk mellett maradnak. Rozsomák, az X-Men címû képregény és mozifilm egyik fõhõse nagy erejû, mogorva, zárkózott figura. Névadó állata, a legnagyobb menyétféle természetesen nem ilyen, bár medveszerû alkatával, 25-30 kg-os testével képes riadalmat kelteni, mint 2007 nyarán a turisták által behozott rozsomákok, melyek elszabadultak Balatonvilágos környékén.

 • Kimúlt egy igen ritka leopárd

  Moszkva - Rendkívül ritka, amuri leopárd tetemére bukkantak az Oroszországi Primorjei (Tengermelléki) területen.

  A dögöt Razdolnoje településtõl mintegy 10 kilométernyire találták az usszuri tigrisek megmentésére hivatott "Tigris hadmûvelet" munkatársai. Usszurijszkba, az ottani mezõgazdasági akadémiára vitték, hogy szakértõk derítsék ki, mitõl múlt ki az állat. Nem tartják kizártnak, hogy vadorzók áldozata lett, de azt sem, hogy egy tigris ölte meg.

 • 400 kutyát találtak az illegális kutyaszaporító telepen

  Összesen 400 kutyát találtak azon az illegálisan mûködõ kutyaszaporító telepen, amelyet szerdán számoltak fel a helyi állatvédõk és a rendõrök.

 • Tigriskölyköket szoptató anyakoca

  Kijev - Három tigriskölyköt szoptat saját malacai mellett egy anyakoca Ukrajnában - jelentette egy ukrán tévéállomás.

  A filmriport szerint a kistigrisek a múlt héten születtek Dnyipropetrovszk állatkertjében, de anyjuk nem volt hajlandó táplálni õket.

 • Állatos viccözön #4

  Várunk további "szalonképes" állatos vicceket e-mailben!

 • Német Spicc

  Leírása: Érdekes megjelenésû, nem túl nagy termetû eb. Koponyája gömbölyû, arcorri része elhegyesedik. Szeme sötétbarna, füle hegyes, feláll. Háta rövid és egyenes, mellkasa mély, hasa enyhén felhúzott. Végtagjai egyenesek, izmosak.

  Farka rendszerint a hátára kunkorodik. Szõrzete a fején, a fülén, a mancsain, valamint a lábain sûrû és rövid, teste többi részén hosszú. Színe fekete, fehér, barna, ordas és narancssárga.

 • Emberekre támadt egy mókus

  Több embert megtámadott és megharapott egy agresszív mókus a németországi Saarlandban.

 • Autóban költözõ madarak

  Moszkva - Autóban költözik Moszkvából egyenesen a Fekete-tenger partjára három kicsi sólyom, amely saját erõbõl nem tudja megtenni a nagy utat.

  A helyi madárvédelmi egyesülethez nemrég három fiatal sólyom is került: az egyiket egy országúton találták, törött szárnnyal és lábbal, a másik kettõt a házak között szedték össze kiéhezett állapotban.

 • Tilosban vadászott

  Orvvadászattal foglalkozott egy különben engedéllyel rendelkezõ vadász a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bódvaszilason: egy általa lelõtt süldõ vaddisznó lett a veszte.

 • Súlyosan megsebesített egy bika egy neves spanyol matadort

  Olyan súlyosan megsebesítette egy bika José Tomas spanyol matadort, hogy a férfit még az arénában meg kellett mûteni.

 • Részeg lett a kelt tésztától egy osztrák kutya

  Részegségi tünetekkel szállítottak be egy hároméves labradort az állatklinikára az ausztriai Gmunden körzetben. A Dingo névre hallgató kutyának a vérében 1,6 ezrelékes (mg/ml) alkoholszintet állapítottak meg, pedig egy korty szeszt sem ivott.

 • Betegségek, állatbetegségek melyekről tudnod kell!

  Állataink egészsége érdekében évente legalább egy alkalommal (a kötelező veszettség oltáskor legalább) konzultáljunk kedvencünk egészségügyi állapotát illetően! Sok állatbetegség van, mely kölyök korban, vagy felnőtt korban veszélyt jelenthet háziállatunk számára.

 • Elszabadult kobrák okoztak riadalmat egy kínai falucskában

  Egy illegális tenyészteleprõl elszabadult kobrasereg okozott hatalmas riadalmat Délnyugat-Kína egyik településen.

 • Fohász a gazdához (Kutyafohász)

  A helyes állattartás nagyon fontos. Állatunk csak ennyit kér tõlünk, gazdáktól:

 • Állatok

  MACKÓ

  Brumm-brumm...Én a medve vagyok!
  Édes mézet tõled kapok?!
  Ha nem kapok tõled mézet, -
  a méz után magam nézek!

 • Apa és fia együtt alszik a megszelídített krokodillal

  Thaiföldi gazdája szerint tökéletes házõrzõ, és akár párnaként is használható Ai Khang nevû krokodilja – írta a Phuket Gazette. Prayoon Thongjorn kávékereskedõ az állatot hat évvel ezelõtt vásárolta, és azóta teljesen megszelídítette.

 • Banános pandamentõ akció Kínában

  Banánnal csalogattak le egy meredek hegyoldal csapdájába esett pandát szecsuáni állatmentõk - számolt be róla kedden a helyi média.

 • Szörfözni is tud az elárvult kismalac

  Szörfözni is tud az elárvult kismalacJobb helyre nem is tévedhetett volna be Kama, az elárvult kismalac, aki egy nap váratlanul megjelent Kai Holt hátsó kertjében. A hawaii férfi befogadta az állatot, és családjával együtt nevelte, de arra még ő sem számított, hogy a kismalacnak szuperképességei vannak. Kama ugyanis egyik nap véletlenül beleesett a kerti medencébe, ekkor derült ki, hogy tökéletesen úszik. Azóta már szörfölni is megtanult, gazdájával együtt lovagolja meg a hullámokat Oahu szigetén, ahol valódi nevezetességnek számít. A helyi vállalatok ingyen szörfdeszkával, ruhákkal, sőt még egy kamerával is ellátták, hogy dokumentálhassa kalandjait.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása