2021.01.28. - Károly, Karola

Pandákat mészároltak az állatkertben

Holtan találtak két kis pandamedvét a nürnbergi állatkertben. A vörös macskamedve néven is ismert fajhoz tartozó állatok hasát ismeretlenek valamilyen éles tárggyal ismeretlen okból felvágták. A bûnügyi rendõrség nyomozást indított, az állatkert vezetése a városi ügyészséget is értesítette.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az állatmészárlást még hétfõn reggel fedezték fel. A hatóságok négy nap alatt tapodtat sem haladtak elõre a rejtélyes ügy felderítésében. Különösen tragikus, hogy az egyik áldozat, egy hároméves nõstény most érkezett nemzõképes korba - mondta csütörtökön a bajor nagyváros állatkertjének igazgatója.

A medvék három indiai muntyákszarvassal osztoztak a kifutón. A két fajt 1998-ban költöztették össze, a legnagyobb békében élnek együtt és teljesen kizárt, hogy az erõs szemfogakkal felfegyverzett szarvasok gyilkolták volna le a pandákat.

A kis panda (Ailurus fulgens) a macskamedvefélék családjába tartozó egyetlen élõ faj. Egy kifejlett példány marmagassága 35 centiméter körüli, teste 50-60 centiméter, bozontos farka pedig 45 centiméter hosszú. A bundája a hátán rozsdabarnás színû, a hasán és a végtagjain feketés barna.
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra