2024.04.19. - Emma

Brutális állatkínzás - oszlásnak indult tetemek, éhhalál szélén álló lovak!

Minden idõk egyik legnagyobb állatmentõ akciója zajlott szerdán egy angliai telepen, ahol a szakértõk több tucatnyi elpusztult, illetve haldokló lovat találtak. Az állatokkal szembeni kegyetlen bánásmód megakadályozására alakult királyi társaság (RSPCA) szerda esti beszámolója szerint a mentõakció már a hétvégén elkezdõdött.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A Nagy-Britanniában rendkívüli tekintéllyel bíró, hatósági jogkörökkel is felruházott szervezet állatorvosai állampolgári bejelentésre vonultak ki a Buckinghamshire grófságbeli Amersham mellett mûködõ állattelepre, ahol elborzasztó látvány fogadta õket: 31 ló már oszlásnak indult tetemére, és 84 végletekig legyengült, éhezõ, de még élõ lóra, pónira és szamárra bukkantak.

Három ló olyan állapotban volt, hogy már nem lehetett rajtuk segíteni, ezért ezeket elaltatták. Az RSPCA egyik vezetõ állatorvosa szerda este a BBC-nek azt mondta: pályafutása során ilyesmit még nem látott. A telep - állítólag lókereskedéssel foglalkozó - gazdáját, aki vasvillával támadt az RSPCA kiérkezõ szakszemélyzetére és a rendõrökre, õrizetbe vették.

A még megmenthetõ állatokat különbözõ menhelyekre és környékbeli istállókba szállítják át. Az RSPCA szóvivõje szerint a szervezet negyedszázados történetében ez az eddigi legnagyobb állatmentõ akció.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra