2024.03.29. - Auguszta

Náthás kismajmot gyógyítottak a gyerekorvosok

Náthás kismajmot gyógyítottak a gyerekorvosok
Gyerekorvosok gyógyítottak meg egy kis csimpánzt a baskíriai Ufában. A város cirkuszában való vendégszereplésre Ufába érkezett a cseljabinszki Marica Zapasnaja állatszelidítõ csoportja, s vele Csucsa, az Afrikában született, s csak nemrég Oroszországba került hároméves kis csimpánz. Úton Ufába a nagy hidegben Csucsa minden jel szerint megfázott, akárcsak egy kisgyerek: magas láza lett, folyt az orra, bágyadt és rosszkedvû volt. Gazdái állatorvoshoz fordultak, de az azt tanácsolta, hogy tekintettel a fõemlõsök és az emberek közeli rokonságára, inkább vigyék gyerekorvoshoz.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A város 1. számú gyerekpoliklinikájának orvosai házhoz mentek a cirkuszba, hogy megvizsgálják a kicsi majomgyereket. Meg is állapították, hogy bronchitisben szenved, s ugyanazokat a gyógyszereket és kezeléseket rendelték neki, mint amelyeket ilyenkor a gyerekeknek szoktak felírni. Kivéve, hogy Csucsának nem írtak fel injekciókat, mivel attól a felnõtt majmok is nagyon félnek.

A kezelés hatására a karrierje elején álló kis cirkuszmûvész meggyógyult. Csucsa a gazdái szerint nagyon tehetséges és szívesen tanul, várhatóan már nyáron sor kerülhet elsõ fellépésére. A szilvesztert a kis majom már jókedvûen ünnepelte. Nem csoda, hiszen mint a cirkusz minden állata, õ is kedvenc étkeit kapta: csokitortát és gyümölcssalátát.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra