2024.04.25. - Márk

Negyvenhét szarvasmarhát éheztettek Csongrádon

Negyvenhét szarvasmarhát éheztettek Csongrádon
Csaknem ötven szarvasmarhát mentettek meg a hatóságok Csongrádon, ahol az egyik állattartó telepen az állatok karácsonyig éheztek és szomjaztak. A rendõrség állatkínzás miatt büntetõeljárást indított A körülményekrõl a körzet önkormányzati képviselõje, Murányi László tett bejelentést a rendõrségen, miután hosszú ideje nem látták a tanya legidõsebb lakóját. A 88 éves férfi két lányával él, akik nem engedték be a kivonuló polgárõröket és az orvost a házba, ezért a rendõrség segítségével jutottak be. Mint utóbb kiderült, a férfi tüdõgyulladás miatt ágyban volt, de majdnem kihûlt. Az idõs embert kórházba szállították, és már jobban van.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Berkes István, Csongrád jegyzõje a lapnak elmondta: egy marha már elpusztult, azt a gyepmester szállította el. A jószágokat egyébként nem vették nyilvántartásba, a telep ugyanis a nyár óta hatósági zár alatt áll. Így az is kérdés, honnan tehettek szert a tulajdonosok a növendékmarhákra, hiszen takarmányra sincs pénzük - tette hozzá.

Rádi Norbert, Csongrád rendõrkapitánya a lapnak elmondta: állatkínzás vétség gyanúja miatt kezdõdött büntetõeljárás ismeretlen tettes ellen. A helyszíni szemle során megállapították, hogy az állatokat nem megfelelõ módon tartották, s így az életüket is veszélyeztették. Az állomány állapota a büntetõeljárás során bizonyítékként szolgál. Az eljárásban az állat-egészségügyi hatóság is részt vesz. Az állatkínzás elkövetõje két évig terjedõ szabadságvesztéssel is büntethetõ.

Delmagyar
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra