2024.03.29. - Auguszta

Élõ lovat áldoztak a magyarok istenének

Élõ lovat áldoztak a magyarok istenének
Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza egy Kecskemét melletti faluban lemészárolt egy lovat, hogy ezzel áldozatot mutasson be a magyarok istenének. Az állat megölését sem az állatvédõk, sem a hatóságok nem tudták megakadályozni. A rendõrség szerint csak házivágást végeztek. "Az újjászületõ fény ünnepét ünnepeljük december 21-24-ig Árkádia faluban. Hétszázhatvan esztendõ óta elõször áldozunk újra a magyarok istenének, a legnemesebb szent áldozattal" - írta honlapján a spirituális egyház. A fõpap szerint ugyanis ezzel kívánták megfordítani a magyar nép sorsát, és "elvetni a felébredés magvát".
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az említett egyház vásárolt egy fekete mént és arra készült, hogy áldozatként mutassák be. Ezek után bejelentést tettek a rendõrségen, a bûncselekmény megakadályozásában az ORFK bûnügyi fõosztálya, illetve dr. Pallós László, az országos állatvédelmi felügyelõ is részt vett.

A ló lemészárlását azonban nem sikerült megakadályozniuk, a helyszínre csak a Bács-Kiskun megyei élelmiszer-ellenõrzési hatóság, a rendõrség és a hatósági állatorvos juthatott csak be.

"Reménykedtünk, hogy a hatóság talál valami kifogást, ami miatt megakadályozható a ló feláldozása, de úgy tûnik, a jogszabályokat lehet úgy is értelmezni, hogy mindez legális legyen" - írták az állatvédõk. A rendõrség ugyanis nem tett semmit mégsem az ügyben, mivel szerintük a lovat letaglózták, ezzel az Európai Uniós szabványoknak megfelelõen egy úgynevezett "házivágást" végeztek.

A rendõrség mindemellett azt is közölte, hogy csak a helyszínen látottakkal tud foglalkozni, azzal pedig nem tud mit kezdeni, hogy az említett egyház "sámánünnepként", egy "760 éves tradíció" felelevenítésének, áldozat bemutatásának hirdette meg az eseményt.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra