2024.03.29. - Auguszta

Kutyákat éheztettek

Az üres tálat rágta szét éhségében két kutya a Somogy megyei Osztopánban, amelyre csütörtökön késõ délután bukkantak kaposvári állatvédõk egy családi ház kertjében. Az éhezõ állatokról a szomszéd értesítette az álletvédõ szervzet munkatársait, akik már elszállították az ebeket a településrõl.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Szántó Brigitta, a szervezet munkatársa a Független Hírügynökségnek elmondta: a kutyák gazdáinak szomszédja értesítette õket. Azt állította, hogy a kutyákat a szabadban tartották, majd amikor értesítette az állatvédõket, egy disznóólba zárták azokat. Itt láncra verték õket, alig fél méteres mozgásterük volt. Szántó Brigitta hozzátette: alultápláltságuk miatt három hónaposnak néznek ki az egyébként egy éves négylábúak. A kutyák gazdái azt mondták: nem tudták etetni az állatokat, mert szegények.

Az állatvédõk rögtön a menhelyükre vitték a két ebet, az állatokat a késõbbiekben szeretnének majd elajándékozni. Nem tettek feljelentést, hanem egy lemondó nyilatkozatot írattak alá a gazdákkal, így õk soha többet nem tarthatnak állatokat. Az állatvédõk beszéltek a bejelentõvel is, aki megígérte, hogy azonnal értesíti õket, ha a család újabb állatot venne magához és ezzel megszegné a lemondó nyilatkozatot.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra