2024.04.19. - Emma

Számûzik a macskákat a Kennedy repülõtérrõl

New York John F. Kennedyrõl elnevezett nemzetközi repülõtere hozzálátott a kóbor macskák és kölykeik begyûjtéséhez annak a tervnek részeként, hogy az állatbarátok tiltakozásai ellenére teljesen megszabaduljanak tõlük. Hivatásos állatkereskedõk a héten elkezdték befogni a repülõtér teherfuvarozási részlegének közelében elszaporodott macskákat. Az elfogott állatokat átadják a város által fenntartott állatgondozási és -ellenõrzési szervezetnek, amely tavaly csaknem 12 ezer nem kívánt macskát altatott el.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Becslések szerint 75 macska tanyázik a repülõtéren és fõleg patkányokkal, valamint a repülõtéri dolgozóktól kapott ételmaradékokkal táplálkoznak. Az ételmaradék odavonz különbözõ állatfajtákat, köztük madarakat is, amelyek különösen nagy veszélyt jelentenek a lökhajtásos repülõgépek számára - mutatott rá a repülõtéri hatóság. "Olyan repülõtér, ahol naponta megfordul ötvenmillió utas és ahol megszámlálhatatlanul sok a fel- és leszállás, nem megfelelõ hely egy kóbormacska-közösség számára" - mondta Pasquale DiFulco, a hatóság szóvivõje és hozzátette, hogy az állatok "egyszerre jelentenek repülésbiztonsági és közegészségügyi kockázatot".

Az állati jogok védelmezõi túlzásnak minõsítették a repülésbiztonsági kockázatra történt hivatkozást és azt állították, hogy a befogott macskák többségét valószínûleg végleg el fogják altatni. Számos állatvédõ szervezet tagjai tüntettek hétfõn a repülõtéri hatóság épülete elõtt. "Vadon felnõtt macskákból ritkán lesznek háziállatok és tudjuk, hogy mi a sorsa a menhelyen tengõdõ állatoknak" - mondta Nancy Peterson, egy amerikai állatvédõ szervezet igazgatója. Egyúttal rámutatott, hogy olcsóbb és humánusabb megoldás lenne, ha sterilizálnák és azután visszaadnák a macskákat a repülõtérnek. "Ha ezek az állatvédõ szervezetek hajlandók örökbefogadni a macskákat, mi készek lennénk etetésük költségeit vállalni. De arról szó sem lehet, hogy visszatérjenek a repülõtérre" - reagált DiFulco.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra