2024.03.29. - Auguszta

Cicamicás Mátyás

Igen fura név királyfinak, de talán az egész földtekén nem volt olyan különös királyfi, mint Cicamicás Mátyás.Annyiban azonban találó név volt, hogy a királyfi gyakran lóra pttant, maga mögé ültette cicáját, Kékbársonyos Barnabást és elindult vadászni.Mire vadászott?
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Nem kisvadra, nem nagyvadra, hanem valami szoktatlanra, csodára, szemet-fület ámulatba ejtõ dologra.
Cicája, persze, ha tehette, egeret is megkergetett, madarat is rá akart bírni cicaszájba repülésre.
Egy alkalommal mit látnak?
Icipici emberke fut egér után.Leugrott a királyfi a nyeregbõl, fülöncsípte az emberkét, amelyik nem volt nagyobb tizenkét egymásratett borsószemnél.Rákiáltott:
- Ki vagy? Mit csinálsz?
- Hajsza Bajsza vagyok, egeret hajszolok! - vágta rá az emberke, kicsit szeppenten.
- Miért? - vallatta tovább a királyfi.
- Azt akarom, hogy megcsiklandozza Csikamika Pál.
- A cica ezalatt az egeret kapta el.Annak fejérõl leesett egy pinduri aranykorona.Ezen a cica úgy meglepõdött, hogy elengedte az egeret, az meg, nagy zavarban, eltûnt az avarban.Ekkor azonban a királyfi már ide-oda kapkodta magán a ruhát, s kacagott, akarata ellenére.Csiklandozta õt Csikamika Pál, ez a királyfi-öltözet alá bújt, bõrt csikáló makkfejû manócska.
Hajsza Bajsza elmenekült, de Csikamika Pál dobozba került.No meg az egérke pinduri aranykoronája is.
Lóra pattant a királyfi, cicája felugrott mögéje.Folytatták az utat.Egyszercsak mit látnak?
Picike emberke, nem nagyobb, mint tizenkét egymásra állított kökényszem, mókust kerget.A cica elfogta a mókust, de amikor annak fejérõl leesett egy kicsike ezüstkorona, meglepetésében elengedte.A mókus fél perc múlva már a tizedik fán evett mákoskalácsot és mutogatott a cicának légimogyorót.
A királyfi elkapta az emberke ingét.Rákiáltott:
- Ki vagy? Mit csinálsz?
- Zsákba Miki vagyok! Mókust kergetek! - nyögte ijedten az emberke.
- Miért?
- Azért, hogy zsákba dugja Tegyedbele Muki!
Abban a pillanatban már zsákban is volt a királyfi, mert mégkisebb emberke ugrott elõ, az a bizonyos Muki, elõrántotta a zsebében lapuló száz zsákocska egyikét, a minitörpe-zsák pillanatok alatt óriászsákká nõtt és bekapta a királyfit.A királyfi azonban kardjával felhasította a zsákot és ismét szabad lett.Zsákba Miki eltûnt ugyan, de Tegyedbele Muki dobozba került.No meg a mókus kis ezüstkoronája is.

Lóra ült a királyfi, a cica mögéje.Folytatták útjukat.Egyszercsak mit látnak? Pinduri emberke, nem nagyobb tizenkét egymásra állított babszemnél, békát igyekszik elkapni.A cica rátette pracliját a békára, de amikor annak fejbúbjáról leesett egy vörösréz koronácska, meglepetésében elengedte a brekegõ atyafit.A királyfi viszont elkapta az emberke kabátujját.Rákiáltott:
- Ki vagy? Mit csinálsz?
- Brekegõ Tóni vagyok! Békát kergetek! - bökte ki az emberke.
- Miért?
- Azért, hogy megtudjam: õ brekeg szebben vagy Brikkbrakkbrukk Bendegúz.
Ebben a pillanatban a királyfi vállára ugrott egy Brekegõ Tóninál is kisebb emberke és úgy belebékahangoskodott a fülébe, hogy a királyfi menten elengedte Tónit.Brikkbrakkbrukk Bendegúz viszont dobozba került.No és a békafejrõl leesett rézkoronácska szintén.
Három különös dolog igen jó vadászzsákmány egy napra, de még nem is alkonyodott, esteledett, igaz, a nótabeli szürke szamár sem szomorkodott.Nyeregbe ült a királyfi, cicája mögéje.Mentek tovább.Egyszercsak mit látnak? Tornyot.Ki nézeget le rájuk a torony erkélyérõl? Csodaszép kisasszony, ölében nagyszemû-bájosszemú, szintén igen bámulós cicával.Ki õrködött a torony elõtt? Hétfejû sárkány.A királyfi rákiáltott:
- Ki vagy? Mit csinálsz?
- Bambafa Balambér vagyok és a királykisasszonyt õrzöm!
Leugrott a lóról a királyfi és így szólt a dobozban lapuló emberkékhez:
- Sárkányt csikálj, Csikamika Pál! Brekegj a fülébe Brikkbrakkbrukk Bendegúz! Dugd õt zsákba Tegyedbele Muki!
Tóni máris csiklandozta a sárkányt, aki hét hegyet is átkacagott kínjában, utána Bendegúz úgy belebrekegett a füleibe, hogy hét órán keresztül csengett mindegyik.Végül Muki beletuszkolta a sárkány behemótnagy testét a hét oktalankodó fejjel együtt az óriásira nõtt zsákba, majd pedig jól bekötötte a zsák száját.Ekkorra azonban már elõttük állt a mesebeli szépségû királykisasszony valóságos valóságában.Nevetett.Kiderült a félreértés: a sárkány õt õrizte, de nem fogolyként, hanem rossz sárkányoktól és más csirkefogóktól.A derék hétfejû már hét éve az õ háziállata volt.
A félreértés mellett azonban jól elfért a teljes megértés is.Egy hónap múltán a királykisasszony, Fényescsillag Klárika, Cicamicás Mátyás felesége lett.Cicája, Barnabundás Amálka meg Kékbársonyos Barnabásnak esküdött örök cicahûséget.A lakodalom után a három kis furaemberke, Pál, Muki és Bendegúz, ajándékokkal megrakottan tértek vissza eredeti gazdáikhoz.Az arany-, ezüst- és rézkoronácska azonban most is ott van Cicamicás Mátyásék üvegszekrényében, illetve vagy ott vagy a játékbabák fején.Klárikának és Mátyásnak ugyanis három kedves és gyönyörûszép kislánya született, akik nagyon szeretnek babázni, cicamicázni.

Lelkes Miklós
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra