2024.03.29. - Auguszta

Tilos lesz állatkereskedésben állatot tartani Belgiumban

Belgiumban 2009-tõl az állatkereskedésekben nem lehet majd állatokat tartani, csak katalógusból lehet majd megrendelni a leendõ házi kedvenceket.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A hatóságok ezzel az intézkedéssel próbálnak elejét venni annak, hogy az emberek meggondolatlanul vásároljanak háziállatokat, és ha azok nem kívántakká válnak, megszabaduljanak tõlük.

Az eredeti elképzelések szerint teljesen megszüntették volna az állatkereskedéseket, ezt a törvényhozási folyamat több szintjén el is fogadták, ám a kereskedõk erõteljes tiltakozásának hatására a törvényhozók meggondolták magukat.

Az állatok ténylegesen nem lehetnek jelen az üzletekben, katalógusból értékesíthetik majd õket a kereskedõk, akik nem csak saját tulajdonukban lévõ állatok eladójaként, hanem közvetítõként is dolgozhatnak.

A belga parlamenti pártok többsége egyetért azzal, hogy a kereskedéseknek több idõ kell az alkalmazkodáshoz, így a jogszabály csak 2009-ben lép életbe. A tiltás célja, hogy megakadályozzák a háziállatok meggondolatlan vásárlását, azt, hogy a megunt kedvencek az utcára kerüljenek.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra