2024.04.23. - Béla

Kutyák a kukából

Fóti Gábor Érden éppen a szelektív hulladékkonténerhez tartott, hogy az üvegeket kidobja, amikor nyüszögésre lett figyelmes. A kukában ekkor lelt a lelketlen állatkínzók által beledobált hét újszülöttkutyusra.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

a kép illusztráció!Az ismeretlenek embertelen cselekményére nem találunk racionális magyarázatot.

Az utóbbi idõben az Orpheus Állatvédõ Egyesület (és a többi állatvédõ szervezet is) rengeteg hasonló bejelentést kap. Az állatok megmentésére meglévõ kapacitás ezzel szemben sokkal kisebb.

Úgy tûnik, hogy hiába a szigorodó állatvédelmi törvények, a lakosság szûk rétege ettõl függetlenül továbbra is felelõtlenül kezeli és tartja állatait, amely sok esetben kínzásig fajul.

A 2004. X. törvény értelmében az állatkínzás bûncselekmény. Ezek szerint az állatkínzás: az állat szükségtelen, fájdalmat okozó bántalmazása, vagy olyan hatást eredményezõ beavatkozás, bánásmód, valamint szükségleteinek oly mértékû korlátozása, amely tartós félelmet, egészségkárosodást okozhat. Állatkínzásnak minõsül az is, ha emlõs állatot valaki elhagyja, vagy kiteszi. Az ilyen jellegû cselekményeket a büntetõ törvénykönyv két évig terjedõ szabadságvesztéssel is sújthatja.

Állatkínzás tapasztalása esetén a helyileg illetékes rendõrõrsön lehet tanúk és képek felvonultatása mellett bejelentést tenni.

Orpheus Állatvédõ Egyesület
www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó
www.sinter.hu - Állatvédelmi adatbank
Adó 1%: 18464654-1-06
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra