2024.04.19. - Emma

Bambi 2 - Bambi és az erdõ hercege

A Disney-stúdió - folytatva a hagyományokat - egy újabb klasszikust melegített fel és minden idõk egyik legkedveltebb mesefigurájának kalandjait folytatta.

Elszoktunk már a hagyományos rajzfilmektõl. A Disney be is jelentette, hogy felhagy a rajzolt formával - legalábbis moziba nem fog többet gyártani, ami persze nem akadályozta meg a magyar forgalmazót, hogy az Amerikában csak videóra és DVD-re megjelent filmet itthon mégis kihozza.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Szokatlan, de felettébb üdvözítõ a döntés, hiszen végre a szülõk igazi gyerekfilmre vihetik el a tíz éven aluliakat és nem egy kosztümös drámát fognak megzavarni a lurkók szórványos bekiabálásaikkal. A forgalmazói döntés egyébként fényes sikernek bizonyult, hiszen a botor módon a Zathura - Az ûrfogócskával egy héten bemutatott rajzfilm könnyedén megelõzte kisebb nevû, de nagyobb költségvetésû vetélytársát.



A szorgos rajzolói kezek ezúttal a kis õzgida, Bambi kalandjait álmodták filmre az utóbbi évek hagyományainak szellemében, hiszen még emlékezhetünk a Micimackó mellékszereplõk filmjeire (Tigris, Malacka) és mostanában többször is került klasszikus rajzfilmek folytatása is a mozikba (Pán Péter 2, Dzsungel könyve 2.) A Felix Salten regényébõl készült 942-es klasszikus folytatása nem is hagyományos értelemben vett folytatás, hanem inkább pillanatképnek nevezhetõ valahonnan az elsõ rész környékérõl.

Történetrõl ezért nem is igazán lehet beszélni, hiszen mindössze Bambi pár napját követhetjük figyelemmel azok után, hogy felébredt elsõ téli álmából. Nem csinál sok mindent, összejön pár spannal, belekeveredik pár álkonfliktusba, valamint édesapja az élet nagy tanulságaival tömi a fejét. Miután lepacsizott az elsõ rész imádnivaló karaktereivel, Tappanccsal és Virággal, szinte már be is fejezõdött az alig 60 perces játékidõ. Persze nem múlhat el rajzfilm konfliktus és könnyes tanulság nélkül - ezért pár percben ilyenben is lesz részünk.

Amellett, hogy a Bambi 2 csodaszép (mármint rajzilag csodaszép) mese és viszonylag keveset énekelnek benne (a magyar változatot Péter Szabó Szilvia vállalta be a NOX-ból - remek lett), sajnos érthetetlen módon össze lett csapva. Egyszerûen nem látható, hogy mi is volt a rajzfilm koncepciója, miért csak 60 perc jutott rá, miért nem hagyták az alkotókat, hogy kifejtsék a történetet, ami így zanzásítva igazából történetnek sem nevezhetõ, inkább csak egy aranyos skiccnek.



A hosszán és az elnagyoltságán kívül nincs több problémája a Bambi 2-nek, és igazából ez a film gyerekeinknek, kistestvéreinknek készült, nem nekünk - a célközönség imádni fogja, mint minden gyerekfilmet. Mi annak örülhetünk, hogy az utóbbi év színvonaltalan és közepes gyenge CGI-rajzfilmjei mellé végre kerül valami egyéb alternatíva is az asztalra, mely ugyancsak gyengébb a közepesnél, de leglább visszaidézi a klasszikus Disney-s állatmesék hangulatát.

Bambi 2 - Bambi és az erdõ hercege (Bambi 2)
magyarul beszélõ amerikai animációs film, 72 perc, 2006

rendezõ: Brian Pimental
forgatókönyvíró: Alicia Kirk
zene: Bruce Broughton



szereplõk:
Alexander Gould (Bambi hangja)
Patrick Stewart (a Nagy herceg hangja)
Anthony Ghannam (Ronno hangja)

Szekeres Viktor

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra