2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kutyapszichológiát tanulnak a postások

A tanfolyamot elõször 2001-ben szerveztek a német postásoknak, s azóta mintegy 80 ezer dolgozó kapott képzést.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Kutyapszichológiai tanfolyamokra küldik alkalmazottaikat a német postahivatalok. Az oktatás elsõ sikerei máris jelentkeztek: karácsonykor a korábban megszokotthoz képest lényegesen csökkent a postásokat ért kutyatámadások száma.

A Deutsche Post szóvivõjének tájékoztatása szerint meglepõ eredménnyel járt, hogy a postások megismerték a kutyák gondolkodásmódját. Megtanulták, hogy ne szaladjanak el a közeledõ eb láttán, és azt is, hogy miként viselkedjenek veszélyes helyzetekben. Azokon a területeken, ahol tanfolyamot végzett postások dolgoznak, a támadások száma jelentõsen csökkent, néhol 50 százalékkal.

Kutyapszichológia-tanfolyamot elõször 2001-ben szerveztek a német postásoknak, s azóta mintegy 80 ezer dolgozó kapott képzést. A tanfolyam az elmélet mellett gyakorlati tanácsokkal is szolgál. Szakképzett kutyapszichológusok elmagyarázzák, miért nem tud gyorsabban biciklizni az ember, mint amilyen gyorsan egy kutya képes futni. A tanfolyam során az oktatók külön fejezetet szentelnek annak a konkrét kérdésnek, hogy miként kell kézbesíteni egy küldeményt a kutyát sétáltató címzettnek anélkül, hogy az állat megharapná a postást.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra