2024.04.19. - Emma

Repülõtéri méz

A drezdai repülõtéren naponta méhek is leszállnak az "üzleti forgalom" keretében: két méhcsalád is készít mézet itt. Az igazgatóság közleménye szerint a méhek által a repülõtéren begyûjtött méz már tavaly is a legjobb osztályzatot kapta. Az idei termésben pedig egyáltalában nem lehet a repülõtéri forgalomnak tulajdonítható káros anyagokat találni.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A méheket a légszennyezés kimutatására tartják a repülõtér területén. Munkájuk édes eredménye "minõségi méz" besorolást kapott.

"A méhek nagyon jól beválnak, mert a káros anyagokat fel tudják venni közvetlenül a víz fölött és a levegõben, vagy közvetve a nektáron és a pollenen keresztül" - magyarázta Stefen Ma:der, a repülõtér zajelhárítási és környezetvédelmi felelõse.

Mivel a méhek élelemszerzés céljából mintegy 12 négyzetkilométer kiterjedésû területet "járnak be", a méz laboratóriumi elemzése kimutatja a levegõ szennyezettségének szintjét.

A repülõtéri méz nem kapható kereskedelmi forgalomban, ellenben a drezdai repülõtér igazgatósága különleges alkalmakkor megajándékoz vele utasokat. (dpa - Drezda )
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra