2024.03.29. - Auguszta

Gyógy - fürdõzéssel lazítanak

Budapest - Ma már nemcsak az emberek, hanem kutyák is kaphatnak víz alatti fizioterápiás kezelést. A hazánkban egyedülálló gyógytornára Hoydent, a spánielt kísértük el.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Hoyden az üvegmedence tetején áll, és nyugodtan fogadja, hogy a lift alámerül, és körbeveszi a víz. A spániel elõször jár hidroterápián, így nehezen érti, mit várnak tõle. Miután a lapockájáig merült, elindul a talpa alatt az állítható sebességû szalag, s akaratlanul sétálni kezd.

A legszebb része a terápiának, amikor a nehezen mozgó, ízületi vagy gerincbeteg kutya maga is meglepõdik, hogy a vízben fel tud állni. Azt a kis csodálkozó, örömteli pofácskát egyetlen gazdi sem felejti el” - meséli Nagy Lilla terapeuta.

Sok ebpácienst tehát nemcsak a gyógyulni, hanem amolyan a kutyawellnessre hozzák ide, a nekik létrehozott edzõterembe”. Így például Hoyden is jól érzi magát a vízben. Hoyden hatalmas hasasokat ugrik a Dunába, most azonban meg kell szoknia, hogy itt nem úszni kell, hanem csak sétálni” - magyarázza a gazdi, Szendrei Nikolett. Elsõre elegendõ tíz perc gyaloglás is, ami egyenlõ körülbelül másfél kilométer sétával. Mire vége az edzésnek, már topogva vár a sorára Denzel, Nagy Lilla kedvence. Õ lelkes wellnesskutya, s ha van néhány üres perc, boldogan csobban egyet a vízben” - mosolyog Nagy Lilla.

csajkovszky
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra