2024.04.19. - Emma

Tigriskölyköt és pandabocsot gyászol az Egyesült Királyság

Tigriskölyköt és pandabocsot gyászol az Egyesült Királyság
Tigriskölyköt és pandabocsot gyászol az Egyesült KirályságElvetélt az Edinburgh-i Állatkert Tien Tien nevű óriáspandája, a Londoni Állatkertben pedig elpusztult a három héttel ezelőtt világra jött ritka szumátraitigris-kölyök. Az edinburgh-i intézmény munkatársai kedden elmondták, úgy vélik, hogy a Sweetie néven is ismert nőstény sikeres művi megtermékenyítésen esett át idén áprilisban, ám a vemhesség vége felé elvesztette magzatát. A Londoni Állatkert szintén kedden jelentette be, hogy az intézményben három héttel ezelőtt világra jött szumátraitigris-kölyök vízbe fúlt a nagymacskák területén lévő medencében.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06


A gondozók szombaton találtak rá a tetemre. Utoljára 17 évvel ezelőtt született szumátraitigris-kölyök a londoni állatkertben. A most elpusztult tigris az ő unokája volt. Az állatnak nem volt még neve és a nemét sem állapították meg. Az állatkert munkatársai úgy vélik, hogy a kölyköt Melati nevű anyja vitte ki a medencés területre. Az intézmény vizsgálja, hogy pontosan mi történhetett.

A szumátrai tigris a legkisebb a ma élő hat tigrisalfaj közül. Vadon élő példányai kizárólag az Indonéziához tartozó Szumátra szigetének alacsonyan fekvő területein és hegyi erdőségeiben fordulnak elő. Az állatok a természetes élőhelyeik elpusztítása és az orvvadászat miatt kerültek a súlyosan veszélyeztetett fajok közé.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra