2024.04.16. - Csongor

Varázslatos vízi világot teremthet otthonában

Nyolc-kilencezer forintból ön is becsempészheti otthonába a víz alatti világ egy részletét. Muszáj ennyit költeni egy akváriumra, hogy sokáig éljenek benne a halak. Váradi Attila kisállat-kereskedõ elmondja, milyen kellékekre van szüksége ehhez.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

- Egy 60 literes medence látványos kiegészítõje a lakásnak, de 20-25 literes akváriumban is jól érzik magukat a halak, de ehhez, gondoskodni kell hozzávaló tartozékokról:

- Az egyik fontos kellék a szûrõ- és levegõztetõberendezés. A mai készülékek mindkét lépést egyben elvégzik, de teljesítményük változó.

- A trópusi halak körülbelül 25 °C-os vizet igényelnek, ezért az akvárium vizét fûteni kell. A drágább fûtõkészülékek automatikus hõfokszabályozóval vannak ellátva, míg az olcsóbb, vízbe lógatható fûtõszálon manuálisan kell beállítani a kívánt hõmérsékletet.

- Az akvárium aljára két-három centiméter vastag megtisztított sóderréteg kerül. Mossa addig a sódert, amíg tiszta vizet nem kap, ezután tegye az akváriumba a többi kellékkel együtt, de a halakat csak másnap eressze a vízbe.

- A kisállat-kereskedésekben kapható legtöbb hal egymással jól társítható. Miután a halakat a vízbe tette - 2,5-3 liter vízbe egy hal kerüljön -, rakja fel az akvárium tetejére a fedõüveget és a fénycsövet. Esténként kapcsolja le a világítást.

- A halakat naponta egyszer elég megetetni száraz, illetve élõ eleséggel. Szórjon egy csipetnyi eledelt a vízbe, ami 5-6 perc alatt elfogy. Ha megmaradna belõle, legközelebb kevesebbet adjon.

- Tisztításkor szedje ki a halakat egy edénybe - saját vizükkel együtt -, mossa át a berendezéseket, az akvárium üvegét, és öblítse ki a szûrûberendezés szivacsát.

Kereszturi Andrea

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra